Η Αλίκη μας! Ένα πανέμορφο κορίτσι, κοντά στα 18, που ευχήθηκε στις νεράιδες της να αποκτήσει ένα καινούριο αμαξίδιο. Η ευχή της Αλίκης έγινε σε δύο μέρη, ήταν περιπετειώδης, μαγευτική, γεμάτη νεραϊδόκονη! Χαρακτηρίστηκε με πολλή παρρησία «μία από εκείνες τις ευχές που θα έπρεπε να εξιστορείται στις ενημερώσεις νέων εθελοντών του Οργανισμού».

Το παλιό αμαξίδιο της Αλίκης ήταν πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες της. Ένα νέο, της ήταν απαραίτητο για τις μετακινήσεις της και θα διευκόλυνε την καθημερινότητα της. Μια ευχή ζωτικής σημασίας που μπορούσε να προσφέρει στην Αλίκη καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το πρώτο μέρος της ευχής πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της οικογένειας! Προτεραιότητα φυσικά είχε η παράδοση του καινούριου αμαξιδίου, το οποίο και έγινε! Γρήγορα ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες προέκυψαν, όπως για παράδειγμα ένα θέμα τεχνικής φύσεως με κάποιο εξάρτημα του αμαξιδίου. Δεν αφήσαμε όμως κάτι τέτοιο να μας πτοήσει. Μαζί με το αμαξίδιο, στην Αλίκη δώσαμε και ένα αναμνηστικό δώρο σχετικό με την αγαπημένη της τηλεοπτική σειρά, της «Άγριες Μέλισσες!». Η ευχή είχε ξεκινήσει πολύ καλά, φυσικά όμως δε γινόταν να μείνουμε σε αυτό! Η συνέχεια φάνταζε μαγική!

Κάποιες μέρες αργότερα, περάσαμε στο δεύτερο μέρος! Της οργανώσαμε εντελώς κρυφά ένα πάρτι έκπληξη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), έναν οικείο και αγαπημένο της χώρο, για να γιορτάσει μαζί με νέους και παλιούς φίλους! Χρώματα κίτρινα και κόκκινα παντού, μπαλόνια, καρδιές, λουλούδια, φαγητά και αναψυκτικά! Όλα αυτά συμπλήρωναν το σκηνικό του πάρτι, με καλεσμένους όλους του φίλους της Αλίκης από το Κέντρο! Εκείνη, μη γνωρίζοντας τίποτα φυσικά, ήταν κάπως κουρασμένη εκείνη την ημέρα, αλλά ευτυχώς πείστηκε γρήγορα να παραστεί! Έβαλε μάλιστα και τα καλά της ρούχα, ένα από τα οποία ήταν το αγαπημένο της λευκό φόρεμα!

Μόλις έφτασαν όλοι, τα παιδιά άρχισαν να παίζουν και να περνούν την ώρα τους μαζί. Μέχρι που δόθηκε το σύνθημα! Με πρόφαση ότι θα έβγαιναν στον εξωτερικό χώρο για να παίξουν τυφλόμυγα, βάλαμε ένα κάλυμμα στα μάτια της Αλίκης και όλοι μαζί βγήκαν έξω. Κάνοντας απόλυτη ησυχία όσοι την περίμεναν έξω, την είδαν να καταφθάνει συνοδευόμενη από τις δασκάλες και όλους τους φίλους της. Μόλις η Αλίκη ήταν έξω, ξέσπασε ένα τεράστιο χειροκρότημα, και αμέσως της έβγαλαν το μαντήλι απ’ τα μάτια. Υπήρχε μια επιγραφή που έλεγε «Αλίκη η ευχή σου εκπληρώθηκε!». Επειδή η Αλίκη δε μπορούσε να το διαβάσει, ένας φίλος της, ο Στέλιος, της είπε ότι η επιγραφή έλεγε «Αλικάρα σ’ αγαπάμε!». Αυτό ήταν! Η «Αλικάρα» μας έβαλε τα κλάματα από τη χαρά της!

Όλοι οι παρευρισκόμενοι φίλοι της έλαβαν δωράκια. Όλα τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ! Την αγκάλιασαν, τη φίλησαν, την ευχαρίστησαν ιδιαίτερα. Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γινόντουσαν για εκείνη! Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν διάφορα παιχνίδια. Σε ένα από αυτά, η Αλίκη ζήτησε να σηκωθεί όρθια, και με την υποστήριξη της μητέρας της και των παιδαγωγών σηκώθηκε και έπαιξε για λίγα δευτερόλεπτα όρθια! Ο μπαμπάς της Αλίκης, μια ήρεμη παρουσία, παρακολουθούσε φανερά συγκινημένος τα πάντα καθισμένος σε μια γωνιά.

«Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι η πρώτη φορά για μένα που ένα παιδί ευχής δείχνει τόσο πολύ τη χαρά του!», αναφέρει η εθελόντρια Στέλλα. Η Αλίκη το βίωσε και το χάρηκε ως εκεί που δεν πάει! Και φυσικά δεν ήταν μόνο στα λόγια αυτό, μας το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν εμφανές για τον οποιονδήποτε το πόσο ευτυχισμένη ήταν! Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Αλίκη σε αγαπάμε και  σε ευχαριστούμε για τις εμπειρίες!

θερμά την ΔΕΗ για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Κωνσταντίνος Καρίκας, Στέλλα Ηλιάδου

τους χορηγούς σε είδος: skroutz.gr, KΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, Little Factory, Myikona, Μαρία Χριστοφόρου, KoKFilms

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!