Η Αλίκη είναι ένα γλυκύτατο κορίτσι 5 χρονών με απίστευτη όρεξη για παιχνίδι. Λατρεύει τα παραμύθια και τον χορό, μα περισσότερο απ’ όλα λατρεύει οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από την πριγκίπισσα Έλσα της ταινίας Frozen. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει η αγαπημένη της πριγκίπισσα από την ημέρα εκπλήρωσης της ευχής της!

Ο μπαμπάς της Αλίκης την υποδέχθηκε στο σπίτι μαζί με τα ξωτικά, αφού εκείνη έλειπε στον παππού και τη γιαγιά της, ώστε ο χώρος να προετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν ήξερε καθόλου τι είδους έκπληξη θα την περίμενε όταν θα επέστρεφε στο σπίτι. Τα ξωτικά άνοιξαν τις κούτες, τα δώρα τοποθετήθηκαν όμορφα-όμορφα, τα μπαλόνια στα αγαπημένα της χρώματα, γαλάζιο και ροζ, αφέθηκαν άπλετα, όπως και τα υπόλοιπα στολίδια που είχαν προετοιμάσει όλοι όσοι περίμεναν την Αλίκη.

Το κουδούνι χτύπησε, η πόρτα άνοιξε, και σοκ! Την υποδέχθηκε η ίδια η πριγκίπισσα Έλσα! Δεν πίστευε στα μάτια της! Έμεινε έκπληκτη, έμεινε με το στόμα ανοιχτό, και η μόνη αντίδρασή της ήταν η ενστικτώδης κίνηση να πιάσει  το μέτωπό της, προσπαθώντας να καταλάβει αν όλο αυτό είναι αληθινό ή αν ονειρεύεται. Είχε μείνει εμβρόντητη. Δεν πίστευε στα μάτια της.

Στη συνέχεια η Έλσα την πήρε από το χέρι και σιγά-σιγά την οδήγησε στο σαλόνι. Η μικρή Αλίκη μας ακόμη δυσκολευόταν να πιστέψει ότι η πιο αγαπημένη της πριγκίπισσα ήταν εκεί, στο σπίτι της, της μιλούσε και της είχε φέρει τα δώρα της. Με ένα τεράστιο χαμόγελο κάθισε, και ξεκίνησε να τα ανοίγει ένα-ένα. Έκοβε τις κορδέλες προσεκτικά με το ψαλίδι, έσκιζε τα χαρτόνια με ανυπομονησία, άνοιγε τα κουτιά και τοποθετούσε τα δωράκια με καμάρι και χαρά μπροστά της, στο χαλί του σαλονιού. Δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό της με το πόσα πολλά δώρα είχε λάβεο. Σε κάθε δώρο που άνοιγε, έλεγε: «Ελπίζω Έλσα να μην έχεις φέρει χιόνι μέσα!». Τα περίεργα ξωτικά την ρώτησαν ποια πριγκίπισσα προτιμάει, την Έλσα ή την Άννα και η Αλίκη απάντησε χωρίς δισταγμό: «Εσύ Έλσα είσαι η αγαπημένη μου!» και προσέθεσε με πολλή σοβαρότητα «αλλά δεν πρέπει να χάνεις χρόνο και να μαλώνεις με την Άννα, πρέπει να είστε αγαπημένες».

Αφού άνοιξε όλα τα δώρα της, ξάπλωσε στον καναπέ, κοίταξε την πριγκίπισσα Έλσα και αναφώνησε χαρούμενη, «Ωχ, κουράστηκα με τόσα δώρα!». Όλη αυτή την ώρα, η αγαπημένη της μουσική από την ταινία Frozen συνόδευε όλη τη διαδικασία, και η Αλίκη ευτυχισμένη στροβιλιζόταν όλο χαρά.

Αργότερα, ήρθε ή ώρα για τη τούρτα της, την οποία κοιτούσε με μάτια που έλαμπαν από θαυμασμό και χαρά. Ήταν η πιο ωραία Έλσα που υπήρχε πάνω σε τούρτα, έλεγε όλο περηφάνια! Αφού πείστηκε ότι το κάστρο της αγαπημένης της πριγκίπισσας δεν ήταν τόσο μακριά ώστε να μπορέσει να την ξαναεπισκεφθεί σύντομα, η Αλίκη μας είπε πως η μέρα της, με την έκπληξη που της κάναμε, ήταν η πιο ωραία ημέρα! Το όνειρο της είχε γίνει πραγματικότητα!

θερμά τη Ζωή Πελεκάνου για τη δωρεά της

τους εθελοντές μας: Ειρήνη Τριανταφυλλίδου

τους χορηγούς σε είδος: Giochi Preziosi, John Hellas, Plus E Shop, Ζαχαροπλαστείο The Cakery, Goody ‘s, Το Πυροτέχνημα

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!