Η Αλίκη είναι μια πανέμορφη μπαλαρίνα! Από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίσαμε, χόρευε, ντυμένη πάντα, είτε πριγκιπικά, είτε με τις τούλινες tutu της! Είναι τόσο κοινωνική και χαμογελαστή, που σε κερδίζει αμέσως. Όπως μας δήλωσε, θα ήθελε πολύ να γνωρίσει μια βασιλική οικογένεια.

Αυτή ήταν, λοιπόν, και η ευχή της: να γνωρίσει την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας! Γνωρίζει ότι μιλάει άπταιστα ελληνικά κι έτσι η μικρή μας ήταν βέβαιη ότι θα μπορέσουν να κουβεντιάσουν άνετα.  Οι νεράιδες ξεκίνησαν τις επαφές και τις ετοιμασίες και η Πριγκίπισσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και δέχτηκε με μεγάλη χαρά, καθώς είναι ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος.

Δυστυχώς, όμως, οι εξελίξεις της πανδημίας μας πρόλαβαν και το ταξίδι αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας. Παράλληλα, λόγω κάποιων εξελίξεων με την κατάσταση της υγείας της μικρής, κρίθηκε απαραίτητο να μεταβεί στο εξωτερικό. Καθώς η παραμονή της εκεί θα είναι μακροχρόνια, η Αλίκη το ξανασκέφτηκε και ρώτησε τις νεράιδες, αν θα μπορούσε να αλλάξει την ευχή της. Αυτό που θέλει και χρειάζεται με τα νέα δεδομένα, είναι ένα tablet, με το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί τα αγαπημένα της προγράμματα και να επικοινωνεί με τους φίλους της, όσο διάστημα θα βρίσκεται στο εξωτερικό, δίνοντας τον αγώνα της, στο νοσοκομείο.

Αφού οι νεράιδες της υπενθύμισαν, ότι στον υπέροχο κόσμο του Κάνε-Μια-Ευχή, όλα είναι δυνατά, έσπευσαν να ετοιμάσουν μία αξέχαστη μέρα για να αποχαιρετίσουν την Αλίκη και να της δώσουν αυτό που επιθυμούσε. Χάρις στις νεραϊδίσιες ικανότητές τους, κατόρθωσαν να μεταμορφώσουν το προαύλιο του νοσοκομείου σε ένα πριγκιπικό σκηνικό: το μακρύ χαλί για να περπατήσει η πριγκίπισσά μας στήθηκε, μπαλόνια ομόρφυναν το χώρο, πανέμορφες χορεύτριες – πριγκίπισσες και φυσικά, ένας γοητευτικότατος πρίγκηπας, βρίσκονταν εκεί για να την υποδεχτούν!

Πριν όμως από αυτό, την Αλίκη περίμενε κι άλλη έκπληξη: μία βιντεοκλήση με την Πριγκίπισσα Αικατερίνη! Πόσο ανέλπιστο και πόσο μεγάλη χαρά έδωσε στη μικρή μας πριγκίπισσα, η συνομιλία τους που διήρκησε αρκετή ώρα!

Έτσι, όταν ανέβηκε η μία νεράιδα στο δωμάτιο του νοσοκομείου για να τη συνοδεύσει κάτω στο προαύλιο, η Αλίκη ήταν ήδη έτοιμη με τα πριγκιπικά της ρούχα και πολύ ευδιάθετη.

Δεν είχε ιδέα, ούτε μπορούσε να φανταστεί όλα αυτά που την περίμεναν…

Καθώς εμφανίστηκε, το αγαπημένο της τραγούδι έπαιζε ήδη και ο πρίγκηπας την υποδέχτηκε με μια βαθιά υπόκλιση προσφέροντάς της ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα αρκουδάκι από τριαντάφυλλα. Η Αλίκη, γνωρίζοντας φυσικά όλα τα πρωτόκολλα, ανταπέδωσε την υπόκλιση και προχώρησε στις πριγκίπισσες, οι οποίες υποκλίθηκαν και της συστήθηκαν (με τα πριγκιπικά τους ονόματα φυσικά!). Έπειτα, έκαναν έναν κύκλο γύρω από την Αλίκη και ξεκίνησαν να χορεύουν, ενώ η μικρή χόρευε στο κέντρο με τον πρίγκηπα. Λίγο αργότερα, ο πρίγκηπας απομακρύνθηκε ώστε η μικρή μας μπαλαρίνα να έχει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων και να μπορέσει να δείξει στις πριγκίπισσες τις χορευτικές φιγούρες που μόνο εκείνη γνωρίζει!

Οι πριγκίπισσες όμως είχαν φέρει και δώρα! Έτσι, κάθε φορά που η μικρή στο κέντρο του κύκλου, έκανε μια στροφή και σταματούσε μπροστά σε κάθε πριγκίπισσα, εκείνη της έδινε κι από ένα δώρο!

Σε κάθε πακέτο που άνοιγε, το πρόσωπό της φωτιζόταν από ένα τεράστιο χαμόγελο και ένα υπέροχο «WOW, τέλειο!» ακουγόταν. Τελευταίο πήρε το tablet, με το οποίο όμως, δεν ασχολήθηκε πολύ – «Άστο αυτό, είναι για μετά!», μας είπε. Βάλαμε στην άκρη όλα τα δώρα και συνέχισαν το χορό με τις πριγκίπισσες, ενώ η Αλίκη τους έδειχνε νέες κινήσεις, περιγράφοντάς τους παράλληλα, πώς τις είχε μάθει!

Η ώρα πέρασε και η Αλίκη μας έπρεπε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν ήθελε καθόλου και επέμεινε να μείνει, αλλά τελικά υποχώρησε. Ήταν τόσο χαρούμενη κι ενθουσιασμένη με τα δώρα και το χορό, που πείστηκε εύκολα λόγω της καλής διάθεσης που είχε. Χαιρέτησε τις πριγκίπισσές, μας ευχαρίστησε με την ευγένεια που τη διακρίνει και τη συνοδεύσαμε μέχρι την είσοδο.

Όλη αυτή η μαγεία που σκορπίστηκε στο χώρο από τα φορέματα των πριγκιπισσών, που ήταν ευτυχισμένες γιατί χόρευαν με την Αλίκη, αλλά και η μαγεία που έχει από μόνος του ο χορός, θα συνοδεύει την Αλίκη στο ταξίδι της και θα της χαρίζει δύναμη και χαμόγελα.

Ευχαριστούμε την Α.Μ. Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για την πολύτιμη συνεισφορά της στην εκπλήρωση της ευχής της Αλίκης!

θερμά την εταιρεία Technomar Shipping Inc. για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Μαίρη Κοτσάκη, Λίλη Τζιλή, Άννα Τσακαλίδου, Ειρήνη Τριανταφυλλίδου

τους χορηγούς σε είδος: Taxiway, Το Πυροτέχνημα, Φενέρης Γάμος-Βάπτιση, Σχολή Χορού Φύλλις Μάντζιαρη, Nikos Patsidis Photography, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου, Γιάννης Σαπατόρης και οι χορεύτριες: Αννέτα Παρπούλη, Ολίνα Οικονομίδου, Σταματία Σαπατόρη

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)