Κάθισε και σκέφτηκε πολύ. Ζύγισε τις επιθυμίες της, τα υπέρ και τα κατά όσων λαχταρούσε, και τι θα της «προσέφερε» μακροπρόθεσμα η ευχή που τελικά θα μοιραζόταν μαζί μας. Και καταστάλαξε. Η μεταμόρφωση του δωματίου της, υπερίσχυσε της μεγάλης χαράς ενός ταξιδιού! «Ένα ταξίδι θα διαρκέσει μόλις 3 μέρες…» μας είπε η Αλκμήνη «…το ολοκαίνουριο δωμάτιο μου όμως, θα το ζω καθημερινά! Και θα μου θυμίζει πάντα την ευχή μου, αλλά και ότι κέρδισα την πιο σημαντική νίκη από όλες: αυτή της μάχης για την υγεία μου!»

Μας κέρδισε όλους με την ευγένεια, τη γλύκα της, το ντελικάτο παρουσιαστικό της! Ένα πλάσμα με πολλά ενδιαφέροντα, πολλά όνειρα και ατσαλένια θέληση. Μας ξεκαθάρισε ότι ήθελε να δει το νέο χώρο της ολοκληρωμένο. Να είναι έκπληξη… αλλά καθότι είναι πολυτάλαντη και ξεχωρίζει για το γούστο και την αισθητική της, φρόντισε να μεταφέρει τις προτιμήσεις της, στις νεράιδες. Χρώματα, υφές, στυλ διακόσμησης: όλα αναλύθηκαν για να γίνει ο χώρος της μοναδικός! Το παστελ ροζ σε συνδυασμό με ολόλευκα έπιπλα και γκρι πινελιές θα παντρευόταν με αναφορές στη μόδα για τη μικρή μας fashionista που σχεδιάζει και ρούχα! Και παρ’ όλο που συμμετείχε ενεργά σε όσα οι νεράιδες μελετούσαν, η νεαρή μας δεν φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά της όνειρα, αυτό που θα αντίκριζε όταν θα άνοιγε την πόρτα του δωματίου της και θα περνούσε το κατώφλι!

Θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε με λόγια, εάν καταφέραμε τελικά να την εκπλήξουμε, όπως μας είχε ζητήσει. Θα σας πούμε για τα μάτια της που φώτισαν, το στόμα της που έμεινε ανοιχτό και κάθε τόσο ψέλλιζε «είναι τέλειο… υπέροχο!», Για την προσοχή που έδειξε στην κάθε λεπτομέρεια και τον ενθουσιασμό της όταν ξετύλιγε δώρα. Για τον χώρο κάτω από το υπερυψωμένο κρεβάτι που απλά λάτρεψε. Για την απόλαυση με την οποία κυλίστηκε στο χνουδωτό λευκό χαλί της – παρά την ανεβασμένη θερμοκρασία της εποχής. «Είναι χουχουλιάρικο», μας έλεγε γελαστά. ‘Όσο για τη ράγα των ρούχων, «θα με βοηθά να ετοιμάζω τα ρούχα μου για την επόμενη μέρα!» αναφώνησε!

Περιεργαζόταν το χώρο και σκεφτόταν απευθείας πώς θα αξιοποιήσει κάθε γωνιά, πώς θα βολέψει τα πράγματά της, τα παιχνίδια, τα βιβλία της. Όλα αυτά που θα βάλουν την προσωπική της σφραγίδα για να γίνει και ουσιαστικά «Το δωμάτιο της Αλκμήνης!». Μας διαβεβαίωσε πως τίποτα απολύτως δεν θα ήθελε να έχει γίνει διαφορετικό. Εμείς με ένα τεράστιο χαμόγελο και με γεμάτη την καρδιά από χαρά και ευγνωμοσύνη που την γνωρίσαμε, πετάξαμε πίσω στο Νεραϊδοχωριό μας.

Τώρα πια, τίποτα μέσα στους τέσσερις τοίχους δε θα της θυμίζει την δύσκολη περίοδο που πέρασε. Όλα φωτεινά και καινούρια, δείχνουν το δρόμο για τις χαρούμενες μέρες που έρχονται!

🙏 ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία KLEEMANN για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Anchev Boris, Αναγνωστοπούλου Μαρίνα-Αστάρτη, Γιαννέλου Ηλιάννα

τους χορηγούς σε είδος: Aithrio, Despina Patisserie Catering, Elite Strom, Homepraktika, IKEA, Maison Marasil, Nef Nef, Pennie, Politis Metal, Sticky, Velentzas Home, Vitex, Woodwell Ζυμαρίδης ΑΕΒΕΕ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, Τσιλιβαράκος Σταύρος, Κασομούλης Αθανάσιος

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)