Εύχομαι να πάω στη Βαρκελώνη – Αμαλία, 13, ρετινοβλάστωμα

Η Αμαλία είχε γενέθλια τέλος Ιανουαρίου. Η επιθυμία της ήταν να κάνει ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη και έτσι στις 17/1 ξεκίνησαν όλες οι διαδικασίες για την εκπλήρωση της ευχής της. Νεράιδες, οικογένεια και θεράποντες ιατροί ενωμένοι σε μια ομάδα, οργανωθήκαμε για να μπορέσουμε να τα έχουμε όλα έτοιμα στις 29/1, την ημέρα που επίσημα θα έκλεινε τα 13. Η Αμαλία αγαπά τις γιορτές και θεωρεί την ημέρα των γενεθλίων ιδιαίτερα ξεχωριστή. Και έτσι θα ήταν και φέτος: ιδιαίτερα ξεχωριστή!

Ο χρόνος που είχαμε στη διάθεση μας ελάχιστος, αλλά το πείσμα μας τεράστιο! Στα κρυφά και χωρίς να υποψιαστεί τίποτα η μικρή μας τρέχαμε για να της ετοιμάσουμε την ομορφότερη έκπληξη και φυσικά την εκπλήρωση της ευχής της. Ταυτότητες, διαβατήρια, μεταφορικά, διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια έπρεπε να ετοιμαστούν άμεσα και το καταφέραμε μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Η ώρα έφτασε και η Αμαλία με την οικογένεια της επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο. Εκεί την περίμενε και η πρώτη έκπληξη. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι έχουν κοντά τους τη μικρή πρωταγωνίστρια από τον οργανισμό του Make-A-Wish, η οποία είχε και τα γενέθλια της. Πλήρωμα και επιβάτες τραγούδησαν με πάθος το γνωστό τραγουδάκι γενεθλίων και μια τούρτα εμφανίστηκε στο προσκήνιο για να συμπληρώσει το μοναδικό σκηνικό! Η Αμαλία έμεινε άφωνη, και απίστευτα συγκινημένη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. Ιπτάμενα γενέθλια για την Αμαλία και εκείνη πετούσε στα σύννεφα κυριολεκτικά, και μεταφορικά.

Όμως, μια ακόμη έκπληξη την περίμενε στο διαμέρισμα της Βαρκελώνης. Ένα τεράστιο πανό καλωσορίσματος, πολύχρωμα μπαλόνια παντού και μια υπέροχη τούρτα ειδικής παραγγελίας δέσποζαν στο δωμάτιο που θα φιλοξενούσε τη μικρή και την οικογένεια της. Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα, και με μοναδικό τρόπο, έσβηνε τούρτα και η ευτυχία την είχε κυριεύσει.

Ο χρόνος κύλησε όμορφα. Επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και στο γήπεδο της αγαπημένης της ομάδας γέμισαν με εμπειρίες τη μικρή μας φίλη. Ότι είχε ευχηθεί έγινε και εκείνη δεν πίστευε τα όσα ζούσε. Οι μέρες πέρασαν και η Αμαλία επέστρεψε στην Ελλάδα με τις «μπαταρίες» της γεμάτες ευτυχία και όμορφες εμπειρίες. Μας ανακοίνωσε πως ήταν τα καλύτερα γενέθλια της ζωής της και πως δε θα τα ξεχάσει ποτέ. Αμαλία η χαρά μας είναι τόση που «πετάξαμε» και εμείς στα σύννεφα μαζί σου.

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή

τους χορηγούς σε είδος: Airbnb, Holiday Inn, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)