Δύο μεγάλα όνειρα πλαισίωναν την καθημερινότητα του Αναστάση: ένας υπολογιστής gaming και το να γίνει αστυνομικός, όταν μεγαλώσει. Εμείς, εκπληρώσαμε το ένα, αλλά αφού είναι ακόμα νωρίς για να εκπληρωθεί το δεύτερο, του χαρίσαμε μια εμπειρία που θα θυμάται για όλη του τη ζωή!

Δεν ήμασταν μόνοι μας σε όλο αυτό. Ολόκληρη η κοινωνία της Τήνου ενώθηκε, για να προσφέρει στον εν δυνάμει αστυνομικό μας μια αξέχαστη αστυνομική εμπειρία. Ο Αναστάσης φόρεσε τη στολή του, επιβιβάστηκε στο περιπολικό και το μάθημα ξεκίνησε. Έμαθε πώς λειτουργεί η σειρήνα, ο ασύρματος, αλλά και το πώς να «κόβει» κλήσεις στους παραβάτες του νόμου. Άνοιξε τον ασύρματο και, ενημερώνοντας καταλλήλως τον αρχηγό της αστυνομίας, ευχήθηκε σε όλους «καλή υπηρεσία» και σήμανε την αρχή της περιπολίας.

Ανέλαβε να ελέγξει την τροχονομική κίνηση! Χάρη στην βοήθειά του, όλοι όσοι περνούσαν μπροστά από την εκκλησία ήξεραν ακριβώς προς τα που να πάνε, και συνέχιζαν την δρόμο τους με ασφάλεια. Πολλοί κόρναραν και τον χαιρετούσαν. Ο Αναστάσης απόρησε και ρώτησε τον συνάδελφό του: «Μα καλά, γιατί μου κορνάρουν;». Εκείνος του απάντησε: «Επειδή τους στέλνεις σε καλό δρόμο!».

Ένα πούλμαν που πλησίαζε του φάνηκε αρκετά ύποπτο. Ζήτησε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να βεβαιωθεί πως όλοι ταξιδεύουν με ασφάλεια, φορώντας τις μάσκες και τις ζώνες τους. Αφού βεβαιώθηκε ότι όλα είναι καλά, έκανε τον τυπικό έλεγχο, ζητώντας από τον οδηγό την ταυτότητά του. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο οδηγός δεν είχε ταυτότητα και ο Αναστάσης είχε καταλάβει ότι είναι ύποπτος! Έτσι, του ζήτησε ευγενικά να κατέβει από το όχημα και με παρότρυνση των συναδέλφων του τού έκοψε κλήση.

Στο μεταξύ, εμείς ήμασταν στο πόδι από το πρωί! Μόλις ο μικρός μας τελείωσε την υπηρεσία του, ενημερώθηκε ότι μια νεράιδα είχε περάσει από το σπίτι και είχε κάνει μια τεράστια αλλαγή. Ο Αναστάσης έψαξε στην αρχή επιφυλακτικά στο σαλόνι, αλλά όλα του φάνηκαν ίδια! Πήγε στην κουζίνα, όπου και πάλι δεν είχε αλλάξει κάτι. Ύστερα, πήγε και στο δωμάτιο των γονιών του, αλλά ούτε εκεί υπήρχε κάτι που να προδίδει την επίσκεψή μας. «Ώχουυ πλάκα μου κάνετε μάλλον, καμία νεράιδα δεν ήρθε» και με αυτή την φράση μπήκε στο δωμάτιο του, όπου έμεινε άφωνος όταν είδε πως πράγματι η νεράιδα του είχε φέρει έναν νέο υπολογιστή! Ο Αναστάσης ξετρελάθηκε! Έκατσε αμέσως στον νέο του υπολογιστή και άρχισε να κάνει πως πληκτρολογεί, ενώ όταν βάλαμε να κατέβουν τα αγαπημένα του παιχνίδια, ρώταγε συνέχεια πότε θα κατέβουν!

Όταν τον ρωτήσαμε τι του άρεσε περισσότερο από την ημέρα που είχε ζήσει, μας είπε πως ο νέος του υπολογιστής ήταν εκείνο που πραγματικά ήθελε και πως δεν περίμενε ότι η νεράιδα θα έκανε πράγματι ένα τέτοιο δώρο την ίδια μέρα.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την υπέροχη εμπειρία που χάρισε στον Αναστάση μας!

θερμά την Mikel Coffee Company για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Anchev Boris, Πέγκυ Παπανδρέου, Μαρία Μαλανδράκη, Δέσποινα Δαρέντζα, Αγαπητός  Αρμακόλας

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Golden Star Ferries, Linαrdakis Cargo, Μεσκλιές, Τinos Express, Δωρούπολη, Κόμβος πληροφορική, Vincenzo Family Hotel, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ  Α.Ε.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!