«Η ευχή μου να γίνει σύντομα, εντάξει; Όσο είμαι ακόμα παιδί, όχι σε 100 χρόνια που θα είμαι 106 χρονών!». Με αυτήν την αφοπλιστική φράση μας υποδέχτηκε ο Αντώνης όταν τον πρωτοσυναντήσαμε για να πάρουμε την ευχούλα του. Ένα εξάχρονο, γεμάτο ενέργεια, πανέξυπνο και με τρομερή φαντασία πλασματάκι! Δε χρειάστηκε να σκεφτεί καθόλου, ούτε και να το συζητήσει, καθώς αυτό που ήθελε ήταν ένα και μοναδικό: να οδηγήσει τρένο!

 

Κάθετος και απόλυτος, δεν το διαπραγματεύτηκε, ούτε στιγμή! Αυτό είναι το όνειρό του, αυτό θα τον έκανε ευτυχισμένο. Ο Αντώνης θέλει να γίνει οδηγός τρένων! Λατρεύει τα τρένα και περνάει ώρες στο σιδηροδρομικό σταθμό παρατηρώντας τα. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει, λοιπόν; Όμως ήταν και πολύ συγκεκριμένος σε αυτό που ήθελε. Περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς θα ήθελε την ευχή του: θέλει σύγχρονο τρένο, να είναι μαζί του η μαμά του, ο μπαμπάς του και η νεράιδα Μερόπη! Αγαπάει ιδιαίτερα τα κόκκινα τρένα, αλλά δε θα τον πείραζε κι αν αυτό που θα οδηγήσει είναι άλλο χρώμα. Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας, λοιπόν, οργανώσαμε ένα μαγικό διήμερο για τον μικρό μας οδηγό. Η μητέρα του ήθελε να του το κρατήσει έκπληξη, για να δει την έκφραση στο προσωπάκι του, όταν θα καταλάβαινε ότι η στιγμή που τόσο καιρό περίμενε, είχε επιτέλους φτάσει! Η νεράιδα-Μερόπη έφτασε στο σπίτι του Αντώνη, στις Σέρρες. Ο μικρός μας την υποδέχτηκε κατάπληκτος και κατενθουσιασμένος! Του έδωσε τη στολή του, φυσικά τη φόρεσε αμέσως και πανευτυχής έτρεχε πέρα-δώθε, με ένα τεράστιο χαμόγελο! Ένιωθε πολύ περήφανος! Όταν έφτασαν στο σιδηροδρομικό σταθμό, δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι θα οδηγούσε ένα πραγματικό τρένο! Κάποιοι συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να τον αποχαιρετήσουν. Μόλις ήρθε το τρένο, ως σωστός «επαγγελματίας» μπήκε μέσα, έλεγξε τα εισιτήρια των επιβατών, χαμογέλασε σε όλους και πήγε στη θέση του μηχανοδηγού για να οδηγήσει. Όταν, δε, συνειδητοποίησε ότι φορούσε την ίδια στολή με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τρελάθηκε από τη χαρά του! Το τρένο ξεκίνησε κι ο Αντώνης το οδηγούσε περήφανος και πραγματικά ευτυχισμένος. Κατά την άφιξή τους στο σταθμό της Θεσσαλονίκης, τον περίμενε ακόμα μία έκπληξη: εθελοντές και συγγενείς τον υποδέχτηκαν με ένα τεράστιο πανό που έλεγε ότι είναι ο καλύτερος οδηγός τρένου! Η χαρά του δεν περιγράφονταν! Χάρισε σε όλους το πιο γλυκό του χαμόγελο και αναχώρησε με την οικογένειά του για το ξενοδοχείο που θα διέμεναν το βράδυ. Μπαίνοντας στο δωμάτιο, αντίκρισε ένα σωρό μπαλόνια και παιχνίδια – όλα μόνο γι’ αυτόν! Άρχισε να ανοίγει ενθουσιασμένος τα δώρα του, τα οποία με το ζόρι αποχωρίστηκε προσωρινά, ώστε να πάει για φαγητό όπως είχαμε κανονίσει. Στο εστιατόριο τον περίμενε μία πανέμορφη τούρτα, ένα κόκκινο τρένο, όπως το ήθελε. Τη λάτρεψε! Μετά το γεύμα, ήρθε η ώρα της ξεκούρασης. Το επόμενο πρωί, η νεράιδα πήγε τον Αντώνη και τους γονείς του στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου ο μελλοντικός οδηγός μας ξεναγήθηκε στην ιστορία και στον κόσμο των αγαπημένων του τρένων. Στην επιστροφή, ο Αντώνης ήταν πλέον έμπειρος οδηγός, οπότε οδήγησε και μόνος του το τρένο!

Ο μικρός μας Αντώνης έχει έναν νέο κύκλο θεραπειών μπροστά του και όπως χαρακτηριστικά μας είπαν οι γονείς του, η ευχή του έγινε την κατάλληλη στιγμή, για να τον γεμίσει χαρά και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του…

Κι εμείς είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε έναν πολύ ξεχωριστό οδηγό τρένου, που έλιωσε τις καρδιές όλων μας…

Χωρίς τους εθελοντές μας Μ. Αμπατζή, Σ. Μιχαηλίδου και Μ. Γεωργιάδου τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Mediterranean Palace, Blue Rent Car Rental, Inditex (Zara), Εστιατόριο Kitchen Bar, Photos by Red Carpet (Φωτογράφος Σάκης Γαϊτάνης), Ζαχαροπλαστείο Plaisir, Στολές Sandra, Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).