Εύχομαι να αποκτήσω έναν υπολογιστή που θα στήσω μόνος μου – Αριστοτέλης, 17, λευχαιμία

Ο Αριστοτέλης είναι ένα παιδί με ιδιαίτερη έφεση στους υπολογιστές και φυσικά επιθυμεί να γίνει προγραμματιστής. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται και να πειραματίζεται με ηλεκτρονικές συσκευές, προσπαθώντας να τις επισκευάζει όταν χρειαζόταν, και μάλιστα με επιτυχία! Η οικογένειά του έχει μάθει να βασίζεται στον Αριστοτέλη και ο ίδιος δε σταματά να αναζητά, να μαθαίνει και να γίνεται καλύτερος στον τομέα του. Η εξέλιξή του στο στοιχείο που τόσο τον ενδιαφέρει τον ώθησε στο να ευχηθεί με όλη του την καρδιά να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο πύργο υπολογιστή με δικής του επιλογής εξαρτήματα για τις εξειδικευμένες ικανότητές του.

Ο Αριστοτέλης με την οικογένειά του φιλοξενήθηκαν σε ένα υπέροχο σπίτι στα Νότια Προάστια της Αθήνας και η διαμονή τους εκεί τους ενθουσίασε, κυρίως τα παιδιά. Ευδιάθετοι και  αναζωογονημένοι από την αλλαγή περιβάλλοντος, ξεκίνησαν μαζί  με τις εθελόντριες συνοδούς για τον πρώτο σταθμό της ημέρας, το μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο. Ακριβέστατη και λεπτομερής η ξενάγηση μύησε τους πάντες σε ένα ταξίδι από τον πρώτο άβακα έως την τελευταία γενιά υπολογιστών αναλύοντας ένα προς ένα τα βήματα της εξέλιξής τους. Μιάμιση ώρα αργότερα και με την αγωνία του Αριστοτέλη να έχει χτυπήσει κόκκινο, επιβιβάστηκαν όλοι στο βαν με κατεύθυνση το χώρο όπου ο πολυπόθητος υπολογιστής περίμενε για συναρμολόγηση. Μόλις έφθασαν, ο τεχνικός που θα τον βοηθούσε ομολόγησε πως είχε ήδη αρχίσει τη συναρμολόγηση τρείς ώρες πριν, καθώς δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ωστόσο είχε αφήσει το πιο ενδιαφέρον μέρος για το μελλοντικό προγραμματιστή μας. Υπήρχαν όντως τόσα πολλά εξαρτήματα να συνδεθούν που ο Αριστοτέλης πήρε αμέσως το κατσαβίδι στο χέρι.

Περισσότερες από δύο ώρες πέρασαν αλλά για το αγόρι μας ήταν σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος. Και ενώ νομίζαμε ότι είχαν τελειώσει, έβρισκε πάλι κάτι καινούριο να εγκαταστήσει και ξαναβρισκόταν πίσω από τον πάγκο. Η χαρά του στη διαδρομή της επιστροφής ήταν απερίγραπτη και ανέφερε πόσο ιδιαίτερη σημασία είχαν για εκείνον ακόμα και τα άδεια κουτιά των εξαρτημάτων του υπολογιστή. «Μα αυτά τα κουτιά είναι premium!!!», αναφώνησε, με την ευτυχία να αποτυπώνεται σε όλες τις εκφράσεις του. Και ναι, με βεβαιότητα πλέον μπορώ να πω πως η αποστολή μας να εκπληρώσουμε την ευχή του Αριστοτέλη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ποια άλλωστε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη επιβεβαίωση από το τεράστιο χαμόγελο και τη λάμψη στα μάτια του;

Ευχαριστούμε θερμά για την Υιοθεσία Ευχής το Make-A-Wish Cookie – Εθελοντές Λάρισας

 Χωρίς τους εθελοντές μας Φ. Πολίτη και Ν. Γιαννατάτίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: Urban Villas, Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, Fresh Patisserie, Amigos

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).