Μένει σε ένα πολύ μικρό σπίτι, με ένα και μοναδικό δωμάτιο. Μέχρι τώρα, δεν είχε δικό του κρεβάτι ή ντουλάπα. Ανυπομονούσε να έρθει η στιγμή που θα μπει σε ένα δωμάτιο φτιαγμένο ειδικά γι’ αυτόν, όπου θα μπορεί να περνάει πολλές ώρες διαβάζοντας τα μαθήματά του και τα Αγγλικά του (είναι πολύ επιμελής μαθητής!) ή θα βλέπει τηλεόραση και θα καλεί τους φίλους του.

«Θέλω να μπω, να το δω και να κάνω ουαου!», μας είπε.

Οι νεράιδες ξεκίνησαν πυρετωδώς το σχεδιασμό και την οργάνωση. Έπρεπε να γίνουν πολλά, για να μπορέσει να μεταμορφωθεί στο δωμάτιο σε αυτό που ονειρευόταν ο Αρκάδιος. Αν και αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, που προκάλεσαν κάποιες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση της ευχής, οι νεράιδες όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά πείσμωναν όλο και περισσότερο. Κι όταν οι νεράιδες βάλουν κάτι στο μυαλό τους, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχουν!

Έτσι, λοιπόν, όλα τα εμπόδια προσπεράστηκαν και ξεκίνησαν οι εργασίες. Εργάτες και τεχνίτες πηγαινοέρχονταν στο σπίτι κι έβαζε ο καθένας τη δική του πινελιά – ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, συναρμολογητές επίπλων… – ένα σωρό κόσμος που δούλευε με ζήλο και αγάπη για να ετοιμαστεί το δωμάτιο.

Κι έφτασε η μεγάλη μέρα. Πήγαμε από νωρίς στο σπίτι και πιάσαμε δουλειά, μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μας. Τοποθετήθηκε ταινία led στην κουκέτα, καθώς και neon φωτιστικά στον τοίχο. Ένα υπέροχο αυτοκόλλητο 3D, που σε μεταφέρει στους δρόμους της βραδινής Νέας Υόρκης βρήκε τη θέση του δίπλα στην κουκέτα κι ένα Άγαλμα της Ελευθερίας στόλισε την ντουλάπα. Οι υπέροχες κουρτίνες περάστηκαν στον ειδικής κατασκευής σιδηρόδρομο, που κάλυψε ενάμιση τοίχο κι έδωσε μία καταπληκτική αίσθηση σε όλο το δωμάτιο. Ένα σωρό μοντέρνα gadgets και διακοσμητικά στόλισαν τη ραφιέρα, τα γραφεία των παιδιών και το κομοδίνο. Τελευταίο στρώθηκε το εκπληκτικό, παχύ χαλί, που ζέστανε αμέσως το χώρο.

Όταν όλα ήταν έτοιμα, ειδοποιήσαμε τον Αρκάδιο να έρθει στο σπίτι. Η αγωνία μας είχε κορυφωθεί, καθώς πλησίαζε η στιγμή που θα βλέπαμε αν θα έκανε αυτό το «ουαου» που τόσο ήθελε.

Μόλις αντίκρυσε το δωμάτιό του, τα μάτια του άστραψαν και φωτίστηκε το πρόσωπό του από το χαμόγελό του. Τα «ουαου» ήταν επαναλαμβανόμενα! Μαζί με τον αδερφό του, άρχισαν να εξερευνούν και την παραμικρή λεπτομέρεια κι ο ενθουσιασμός τους για το καθετί ήταν τόσο έκδηλος, που μας συμπαρέσυρε όλους σε ένα κλίμα χαράς και ευφορίας.

Την παράσταση έκλεψαν τα φωτιστικά στον τοίχο, και οι led ταινίες που φώτιζαν την κουκέτα σε όλο το μήκος και στα ανοίγματά της. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από το δωμάτιο από τον ενθουσιασμό τους! Ακολούθησε ένα μικρό πάρτι, με σνακς, πίτσες και μία πεντανόστιμη τούρτα. Συζητούσαμε για το δωμάτιο και τα σχέδια του Αρκάδιου, που μπορούσε πια να ονειρεύεται ένα πιο όμορφο μέλλον, όπως μας είπε ο ίδιος.

Όταν έφτασε η στιγμή να αποχωρήσουμε, μας φώναξε απ’ την πόρτα: «Δηλαδή αυτό το δωμάτιο είναι τώρα δικό μας; Δεν είναι όνειρο; Θα το κρατήσουμε; Σας ευχαριστώ τόσο πολύ! Είναι φουλ τέλειο! Θα το προσέχουμε και θα το έχουμε πάντα τόσο όμορφο όσο είναι σήμερα». Ένα πανέξυπνο κι ευγενικό παιδί, με ζωγραφισμένη τη χαρά σε ολόκληρο το πρόσωπό του μας αποχαιρέτισε, πλημμυρίζοντάς μας με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος για την υιοθεσία ευχής

τους εθελοντές μας: Έφη Κετεγένη, Χάρι Τουφεξή, Εύα Μάνογλου, Άννα Μάνογλου

τους χορηγούς σε είδος: Alwind, Elite Strom, LG Electronics Hellas, Aslanis Home, Δίλζας, Vitex, Hellas Tech, Otaku, Fidelio, Sales 365, Spitishop, Autokolitakia, Caravel Shop, Space Lights, Intralink, Βιοκαρπέτ, Χατζηιωάννου Φωτιστικά, Kappa Constructions, Κώστας Σάλτας (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), Μαρία Καρακίτσιου (φωτογράφηση), Δημήτρης Σάλτας (εγκατάσταση κλιματιστικού), Διάφανο, Technomat, Ζαχαροπλαστείο Παπαλαζάρου, Epiplodesimata, Hygiene Service, MyIkona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)