Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, η Ελένη Φουρέιρα και η Μελίνα, παιδί ευχής, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα γραφεία του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εγκαινιάζοντας έτσι την εορταστική έναρξη του προγράμματος για 22η χρονιά.

Η Ελένη Φουρέιρα, που, εκτός από την επαγγελματική της επιτυχία, έχει αναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, είναι νεράιδα του Οργανισμού από το 2012. Έχοντας εκπληρώσει από τις περισσότερες ευχές παιδιών στην κατηγορία «να συναντήσω» και αποκορύφωμα το έτος 2019 – 2020, τίμησε τον Οργανισμό με την ανάληψη του καθήκοντος να διαδώσει το φωτεινό μήνυμα του Αστεριού της Ευχής. Η Wishgranter Star του Οργανισμού, στάθηκε δίπλα στην πρωταγωνίστρια της ζωής, Μελίνα και μαζί απηύθυναν κάλεσμα προς όλους, να στηρίξουν το έργο του Κάνε-Μια-Ευχή.

Μέσω του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στα σχολεία όλης της Ελλάδας εδώ και 22 χρόνια, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μαθητή με το συμβολικό ποσό των €2 να αποκτήσει το δικό του χάρτινο Αστέρι της Ευχής και να βοηθήσει ένα παιδί που αγωνίζεται για τη ζωή του. Επιπλέον, σύντομα και για πρώτη φορά, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να δωρίσουν με πιστωτική κάρτα ένα μικρό ποσό, να αποστείλουν στη συνέχεια προσωποποιημένες ευχές με το Αστέρι της Ευχής, ηλεκτρονικά και στο χρώμα της επιλογής τους, μέσω του https://donate.makeawish.gr/

Η Μελίνα μας διηγήθηκε κάποιες στιγμές από την περίοδο της ασθένειάς της, λέγοντας: «Η ζωή μου έκανε ένα pause στην Γ’ Γυμνασίου. Ήταν πριν 3 χρόνια που μέσα σε λίγα λεπτά, όλα άλλαξαν. Όταν άκουσα ότι πάσχω από κάποιο είδους καρκίνο, έχασα τον κόσμο. Στο εξής οι καθημερινές μου έγνοιες ήταν αν ανέβασα πυρετό, αν απολύμανα ό,τι άγγιζα, αν θα πονούσαν οι θεραπείες και όχι η απογευματινή μου βόλτα με τους φίλους μου. Το χειρότερο είναι ότι έχασα και τα μαλλιά μου… Στο δωμάτιο του ογκολογικού νοσοκομείου που είχε γίνει πια σπίτι μου, ένιωθα άτυχη και μόνη για πολύ καιρό. Οι γονείς μου διέθεταν ήδη πολλά χρήματα για να γίνω καλά. Πώς να τους ζητούσα ένα καινούριο κινητό για βιντεοκλήσεις με τους φίλους μου; Σε εκείνο το δωμάτιο με βρήκαν οι νεράιδες του Κάνε-Μια-Ευχή. “Εύχομαι να αποκτήσω ένα κινητό, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ με τα αγαπημένα μου πρόσωπα”, είπα σταθερά. Την ημέρα της ευχής μου, αισθανόμουν ότι η ασθένεια μου ήταν ένα κακό όνειρο. Ένιωσα ξεχωριστή. Δεν ήταν μόνο το κινητό, ήταν η δύναμη και η αγάπη που μου έδειξαν οι νεράιδες και τα ξωτικά. Αισθανόμουν σαν να ξεκινούσα και πάλι από την αρχή! Και κατάλαβα ότι η ευχή μου δεν ήρθε να στολίσει τη ζωή μου, μα να την αλλάξει για ΠΑΝΤΑ!»

Η Ελένη Φουρέιρα συγκινημένη με την ιστορία της Μελίνας, δήλωσε: «Η ιστορία της Μελίνας, όπως και τόσων άλλων παιδιών, με ευαισθητοποίησε. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά τα παιδιά είναι να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό τους και να στηρίξουμε Οργανισμούς όπως το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στο σπουδαίο έργο που επιτελούν. Μέσα από απλές πράξεις σαν κι αυτή, μοιράζουμε αγάπη και χαμόγελα, αλλά και παίρνουμε δύναμη και ελπίδα από αυτούς τους μαχητές της ζωής. Είμαι συγκινημένη και χαρούμενη που έβαλα κι εγώ ακόμα ένα λιθαράκι προσφοράς».

 

 

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του προγράμματος Αστέρι της Ευχής για τη μακροχρόνια υποστήριξη: ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Teleperformance, GOD – Hill+Knowlton Strategies.