Ο Α. είναι ένας υπέροχος έφηβος, γεμάτος χαμόγελο και χιούμορ! Ώριμος και κατασταλαγμένος, έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης που θα ακολουθήσει πιστά στο μέλλον. Λατρεύει τη μηχανολογία και θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι το επάγγελμα των ονείρων του!

Ευχήθηκε, λοιπόν, να αποκτήσει ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας, μιας και το δικό του έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάποια προβληματάκια, αλλά και επειδή θα του προσφέρει τη δυνατότητα να μελετήσει ένα διαφορετικό, πιο σύγχρονο λογισμικό… Ανακαλύπτει από τώρα τα μυστικά του επαγγέλματος!

Την ημέρα της εκπλήρωσης της ευχής του, ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος των νεραϊδών, αποφασίζοντας να δείξει το σκληρό του πρόσωπο. Οι νεράιδες, όμως, ήταν αποφασισμένες να χαρίσουν στον Α. μια υπέροχη και αξέχαστη ημέρα, οπότε δεν το έβαλαν κάτω!

Ο ατρόμητος Α. είχε πει στις νεράιδες ότι την ημέρα της ευχής του θα ήθελε ιδανικά να πάει στο πιο τρομαχτικό escape room ολόκληρης της πόλης… Παρόλο που φοβήθηκαν λίγο, οι νεράιδες αποφάσισαν να μην του χαλάσουν χατίρι και να μετατρέψουν τον γρίφο του escape room σε ένα τεράστιο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού! Έκρυψαν, λοιπόν, τα αξεσουάρ του ολοκαίνουριου κινητού του σε διάφορα μέρη και γωνιές του δωματίου. Ο Α. τα ανακάλυπτε ένα-ένα, λύνοντας ταυτόχρονα τους γρίφους του δωματίου! Φυσικά, όντας πανέξυπνος, κατάφερε να δραπετεύσει μέσα στο χρόνο, βρίσκοντας όλες τις λύσεις!

Από το δωμάτιο βγήκε ενθουσιασμένος, αλλά και κάπως προβληματισμένος, καθώς το κινητό δεν το είδε πουθενά… Παραξενεύτηκε λίγο, αλλά αποφάσισε να δείξει εμπιστοσύνη στις νεράιδές του.

Έτσι, τις ακολούθησε στο εστιατόριο, όπου τον περίμενε το πολυπόθητο πακέτο. Τα μάτια του έλαμψαν και το πρόσωπό του φωτίστηκε ολόκληρο, μόλις πήρε στα χέρια του το κινητό! Πέρασε τις επόμενες ώρες ανακαλύπτοντας κάθε μυστικό του νέου του κινητού. Η μαμά του δε είπε στις νεράιδες ότι έχει πολύ καιρό να τον δει και πάλι ευτυχισμένο… Το κακό «σύννεφο» της ασθένειάς του είχε περάσει και στο πρόσωπό του είχε σχηματιστεί ξανά η χαρά και η αισιοδοξία!

τους εθελοντές μας: Αθηνά Ζαφειροπούλου, Ελένη Ρίζου

τους χορηγούς σε είδος: Cosmote, Patrasclues, Το Παναχαϊκόν, Caravel Patisserie, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!