Ένα ηλιόλουστο πρωινό του καλοκαιριού, καθώς ο Α. ήτανε στις καλοκαιρινές του διακοπές, κατέφτασε στα αυτιά του το ομορφότερο νέο που θα μπορούσε να ακούσει: Οι νεράιδες του εξωτερικού είχαν καταφέρει να του βρουν τα εισιτήρια που με τόση ανυπομονησία περίμενε… Θα παρακολουθούσε τη Formula1 στο Grand Prix της Ιταλίας, ενώ στο άκουσμα ότι και άλλο παιδί είχε ευχηθεί το ίδιο πέταξε από την χαρά του. Όχι μόνο θα ζούσε αυτή την μοναδική εμπειρία, αλλά θα έκανε και έναν νέο φίλο.

Η μεγάλη μέρα έφτασε και ο Α. μας έτρεξε με ταχύτητα φωτός να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον οδηγούσε στο ωραιότερο τριήμερο της ζωής του. Οι νεράιδες είχαν σκεφτεί τα πάντα! Θα περνούσαν όλες τις ημέρες τους στην ονειρεμένη πίστα, στα backstage και θα είχαν την δυνατότητα να εισπράξουν στο έπακρον αυτή την μοναδική εμπειρία που ήτανε αποκλειστικά αφιερωμένη στην Formula 1! Ο Α. μας, όμως, δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες. Ήταν διπλά ενθουσιασμένος για το μυστήριο που επικρατούσε.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε και προφανώς ήτανε γεμάτη από F1, αγωνιστικά αυτοκίνητα, μοναδικά μοντέλα με κινητήρες που ο ήχος τους ήταν σαν άκουσμα μελωδίας στα αυτιά του. Επίσης, είχε την ευκαιρία να είναι στο καλύτερο σημείο της πίστας και να παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής  όσα συνέβαιναν, ακόμη και το ποιος είχε προβάδισμα.

Κατάφερε να μπει στα backstage και να γνωρίσει όλους τους διοργανωτές, δημοσιογράφους, άτομα που σχετίζονταν άμεσα με τους πιλότους και όποιον άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Έκανε ερωτήσεις, κοινωνικοποιήθηκε, άντλησε γνώσεις και πληροφορίες πάνω στο αντικείμενο που αγαπά περισσότερο. Επίσης, από πολλούς που προσέγγισε κατάφερε να κρατήσει και επαφή ακόμα και μετά την εμπειρία του, καθώς του έδωσαν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media και είναι σε επικοινωνία μέχρι και σήμερα!

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, πραγματικά δεν πατούσε στην γη. Μιλώντας στο τηλέφωνο με τη νεράιδά του, της περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έζησε. Είχε πάθει πλάκα! Πρώτη φορά μετά από τόσες επικοινωνίες μιλούσε ακατάπαυστα για όλα χωρίς καν να τον ρωτήσει. Σίγουρα θα ήτανε μια εμπειρία που δεν πρόκειται να διαγραφεί από τη μνήμη του ποτέ!

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Uniglobe Greece, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!