«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα υπέροχα πράγματα που είχατε οργανώσει για τον γιο μου. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την ημέρα, ήταν όλα πάνω από τις προσδοκίες μας! Ο Βαγγέλης έζησε και με το παραπάνω το όνειρο του, ψάρεψε τεράστια ψάρια και πέρασε μαγικά τα 18α γενέθλια του. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον Οργανισμό για όλα όσα ζήσαμε! Θα σας θυμόμαστε για πάντα με αγάπη και οι αναμνήσεις χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη μας! Πλέον νιώθουμε ότι σας ξέρουμε πολλά χρόνια!», μας είπε η μητέρα του.

«Αυτές τις μέρες με τον Βαγγέλη είδα τα απίστευτα να συμβαίνουν. Είχα εμπειρίες που χρόνια σαν ψαράς δεν είχα ζήσει. Λες και συνωμότησε το σύμπαν για να ζήσει ο Βαγγέλης σε λίγες μέρες όσες περισσότερες εμπειρίες γινόταν και να συνεχίσει μόνος του το άθλημα», μας είπε ο Κώστας Αντωνιάδης.

Μα πάμε να δούμε τι συνέβη στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας!

Ο Βαγγέλης ζει σε ένα όμορφο νησί και το μεγάλο του χόμπι είναι το ψάρεμα. Στο νησί του ψαρεύει με τον παραδοσιακό τρόπο και τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά! Πάντα όμως είχε έναν στόχο: να μάθει να ψαρεύει με μια διαφορετική τεχνική, εκείνη του spinning. Spinning είναι το ψάρεμα με καλάμι, στο οποίο χρησιμοποιείται ένα περιστρεφόμενο δόλωμα, το οποίο «δελεάζει» το ψάρι να τσιμπήσει. Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για μεγάλα ψάρια και ιδανικό μέρος στην Ελλάδα για εξάσκησή της είναι το Ιόνιο Πέλαγος.

Όταν λοιπόν ήταν η ώρα για τον Βαγγέλη να μας αποκαλύψει την ευχή του, μόνο ένα πράγμα υπήρχε στο μυαλό του: spinning! Καλοκαίρι και ο Βαγγέλης, μαζί με την οικογένειά του, μεταφέρεται από το νησί του στην πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη του Αστακού, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο ομώνυμος κόλπο του Αστακού, τον οποίο περιτριγυρίζει το Ιόνιο Πέλαγος, ήταν το ιδανικό μέρος για το ψάρεμα του εφήβου μας! Οι 4 ημέρες που ακολούθησαν ήταν μαγικές και αξέχαστες!

Για να μάθεις το οτιδήποτε με τον κατάλληλο τρόπο, χρειάζεσαι φυσικά τον κατάλληλο δάσκαλο. Στην περίπτωση του ψαρέματος, ο Βαγγέλης αφέθηκε στα καλύτερα δυνατά χέρια. Ο Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος τον συντρόφευσε στις δύο μέρες που αφιερώθηκαν στο ψάρεμα, είναι επαγγελματίας στο είδος και πολύ σπουδαίος δάσκαλος. Μαζί έζησαν απίστευτες στιγμές, στιγμές πρωτόγνωρες ακόμα και για την τεράστια εμπειρία του Κώστα!

Το ψάρεμα είναι μια ιδανική ενασχόληση για παρέα και δέσιμο των ανθρώπων, και αυτές οι δύο μέρες ήταν πολύ ιδιαίτερες για τον Βαγγέλη! Είπαν πολλά, έζησαν ακόμα περισσότερα, δέθηκαν σα δύο πολύ καλοί φίλοι!

Τα περισσότερα ψάρια που έπιαναν τα πέταγαν πίσω στη θάλασσα. Ο Κώστας έμαθε στον Βαγγέλη ότι αυτή πρέπει να είναι η λογική των καλών ψαράδων, το να τα ελευθερώνουν επιστρέφοντάς τα στη θάλασσα ώστε να αναπαραχθούν, και να τα ξαναπιάσουν κάποια άλλη στιγμή, ως χόμπι! Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πάρα πολλά μαθήματα που πήρε ο Βαγγέλης από τον Κώστα για το spinning, αλλά και το ψάρεμα γενικότερα. Το παιδί μας πρόθυμο να μάθει και να ακούσει τα πάντα!

Πέρασαν μαζί 4 ολόκληρες μέρες και οι νέες πληροφορίες δεν στέρευαν. Μα η επίσκεψη του Βαγγέλη στον Αστακό έτυχε να συμπέσει και με τα γενέθλιά του. Έτσι, η νεράιδα Κατερίνα, με δυνατούς συμμάχους τον εθελοντή Μιχάλη και φυσικά τον Κώστα, οργάνωσε ένα πάρτι-έκπληξη για να ολοκληρωθεί αυτή η μαγική ευχή! Με θέα την ονειρεμένη τοποθεσία του Αστακού, στρώθηκε ένα μεγάλο και όμορφο τραπέζι, στο οποίο ο Βαγγέλης έσβησε τα κεράκια του! Το κυρίως πιάτο ήταν φυσικά τα δύο μεγάλα ψάρια που είχε πιάσει ο Βαγγέλης μαζί με τον Κώστα τις προηγούμενες ημέρες! Έγιναν πεντανόστιμα και ο Βαγγέλης το καταευχαριστήθηκε! Κάπως έτσι έκλεισε η ευχή του Βαγγέλη, με βεγγαλικά και πολλά – πολλά χαμόγελα!

τους εθελοντές μας: Μιχάλης Σκυριανός

τους χορηγούς σε είδος: Fast Ferries, Κώστας Αντωνιάδης 

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!