Εύχομαι να πάω στο Παρίσι – Βασίλης, 14, μυϊκή δυστροφία Duchenne

«Θέλω να πάω στο Παρίσι, να δω τον Πύργο του Άιφελ, να φάω μπαγκέτες και γαλλικά γλυκά!», μας είπε ο Βασίλης όταν τον συναντήσαμε για πρώτη φορά. Είχε δει φωτογραφίες, είχε μελετήσει πολύ και ήταν απόλυτα σίγουρος ότι αυτό το ταξίδι ήταν που ήθελε περισσότερο από καθετί.

Όσο πλησίαζαν οι μέρες για το ταξίδι ήταν όλο και πιο ενθουσιασμένος και ανυπόμονος. Και μαζί του ανυπομονούσαν οι γονείς και η αδερφή του, που θα τον συνόδευαν στο μαγευτικό Παρίσι. Γι’ αυτό και οι νεράιδες του φρόντισαν κάθε μικρή λεπτομέρεια, ώστε το ταξίδι να είναι μαγικό από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στο αεροπλάνο, το προσωπικό της Aegean τους καλωσόρισε με τον καλύτερο τρόπο: ο Βασίλης ταξίδεψε στο πιλοτήριο, ατενίζοντας την εναέρια διαδρομή προς τον πολυπόθητο προορισμό, παρέα με τους πιλότους!

Μόλις προσγειωθήκαν στο Παρίσι ξεκίνησαν οι βόλτες, μια και ο Βασίλης βιαζόταν να ανακαλύψει όλα αυτά που είχε δει σε φωτογραφίες. Η μητέρα του έχοντας προνοήσει να ζήσει τη μαγεία της εκπλήρωσης της ευχής του στο έπακρο, είχε πάρει μαζί το αμαξίδιο του, ώστε ο Βασίλης να είναι ξεκούραστος και να μπορεί να εξερευνήσει την Πόλη του Φωτός ανενόχλητος και καλοδιάθετος. Χωρίς κανένα περιορισμό, επισκέφθηκε όλα τα αξιοθέατα, γεύτηκε γαλλικές λιχουδιές, και περιπλανήθηκε στο παλάτι των Βερσαλλιών! Από τη ξενάγηση δεν έλειψε το σήμα κατατεθέν της πόλης, ο Πύργος του Άιφελ τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκαν δύο φορές. Το πρωί για να θαυμάσουν την πανοραμική θέα του Παρισιού και το βράδυ για να παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του πύργου που μέσα στο σκοτεινό ουρανό φάνταζε ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Ο Βασίλης δοκίμασε μπαγκέτες, κρουασάν και διάφορα γλυκά, αλλά μας δήλωσε πως εξακολουθεί να βρίσκει τον γύρο γευστικά καλύτερο!

Το ταξίδι των ονείρων του ήταν πια πραγματικότητα. Όλα όσα περίμενε να δει είχαν ήδη γίνει δικές του γλυκές αναμνήσεις. Εκείνο που δεν περίμενε ο Βασίλης κι έκανε το ταξίδι του ακόμα πιο ξεχωριστό, ήταν μια ακόμη έκπληξη που είχαν κανονίσει ειδικά για εκείνον οι νεράιδες του: την επίσκεψη των εξαδέλφων του από την Ελβετία, που πήγαν στο Παρίσι για να τον συναντήσουν!

Ο Βασίλης επέστρεψε γεμάτος εικόνες, χρώματα, γεύσεις και αρώματα από την Πόλη του Φωτός και ζει πια το όνειρό του κάθε μέρα, ανακαλώντας την υπέροχη αυτή εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής του. Εμείς οι νεράιδες, του ευχόμαστε η κάθε μέρα του να είναι επιβλητική και λαμπερή, όπως ο φωτισμένος Πύργος του Άιφελ στην καρδιά του Παρισιού!

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς σε είδος: Aegean Airlines

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)