Εύχομαι να αποκτήσω ένα Playstation 4. Βασίλης, 15, μυϊκή δυστροφία Duchenne

Πόση δύναμη κρύβει άραγε μέσα του ο μικρός μας ήρωας Βασίλης, ένας αξιαγάπητος, ελάχιστα ντροπαλός κι ιδιαίτερα ευρηματικός έφηβος; Παρά τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, ο Βασίλης διατηρεί το χαμόγελό του, παραμένει χαρούμενος με ζωηρή φαντασία και κάνει όνειρα για το μέλλον.

Από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε τα μικρά μας ονόματα με θάρρος. Μας χαιρέτησε έναν – έναν ξεχωριστά με προσήλωση όταν τον επισκεφθήκαμε και μοιράστηκε μαζί μας τα όνειρά του, τα ενδιαφέροντά του και την πιο μεγάλη του επιθυμία.

Τα ενδιαφέροντα του πολλά, η μηχανική-αεροναυπηγική, η υποκριτική, τα αστυνομικά βιβλία, οι κατασκευές, η ζωγραφική. Αυτό που ήθελε όμως πιο πολύ, είναι να ξεφύγει από την καθημερινότητα του. Αυτή την σκληρή και δύσκολη καθημερινότητα που μόνο η μητέρα του γνωρίζει και προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να κάνει καλύτερη για το παιδί της!

Οι νεράιδες του Βασίλη διοργάνωσαν παρέα με 4 εθελοντές του Κάνε-Μια-Ευχή ένα μαγευτικό διήμερο, που o ονειροπόλος φίλος μας δεν θα ξεχάσει ποτέ! Ο Βασίλης, ήταν σκηνοθέτης σε μια δική του παράσταση. Συντόνιζε και έδινε οδηγίες στους νέους ηθοποιούς για την ερμηνεία του ρόλου τους, σε ένα σόου μοναδικό!

Πόσοι ορίζοντες χωράνε σε ένα τέτοιο λαμπρό μυαλό όπως του Βασίλη; Με όχημα τη φαντασία του, ξεχύνεται σε δρόμους μαγικούς και ονειρεμένους! Το σίγουρο είναι, ότι η εκπλήρωση της ευχής του θα αποτελέσει έναυσμα για νέα όνειρα, και φρέσκες ιδέες για το μέλλον. Το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός δεν χάθηκαν στιγμή από το πρόσωπο του Βασίλη καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Μα το πρόσωπο του φωτίστηκε ακόμη περισσότερο μόλις εμφανίστηκε το Playstation που τόσο πολύ επιθυμούσε. Η χαρά του ήταν απερίγραπτη μόλις πήρε στα χέρια του το μεγάλο κουτί, καθώς γνωρίζει ότι από εδώ και πέρα θα του κρατάει συντροφιά και θα μπορεί να ζήσει σαν ένας πρωταθλητής ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, ένας Jedi του Star Wars, ένας οδηγός αγώνων φόρμουλας, ο αρχηγός του Fortnite ή ό,τι άλλο ο ίδιος σκεφτεί! Αρκεί μόνο ένα παιχνίδι της νέας του κονσόλας και μία νέα ιστορία ξεκινά! Η εκπλήρωση της ευχής του Βασίλη του δίνει πλέον την ελευθερία να μετατρέπεται σε όποιο ρόλο εκείνος επιθυμεί, να «τρέχει», να παίζει και να χαλαρώνει μέσα από τους ήρωες των videogames και σίγουρα να ξεφεύγει από τη στατικότητα του αναπηρικού αμαξιδίου.

Κανείς δεν πρέπει να βάζει περιορισμούς στα όνειρα ενός παιδιού, ούτε καν μια κινητική δυσκολία. Άλλωστε, ο Βασίλης δεν άφησε ποτέ την ασθένειά του να γίνει τροχοπέδη. Η δύναμη της ευχής του τον γέμισε ενέργεια και αισιοδοξία για να συνεχίσει να κάνει όνειρα και να χαμογελά!

τους εθελοντές: Ελίνα Αλεξοπούλου, Αγγελική Σκούταρη, Κώστας Κοτζαμπασούλης, Κατερίνα Κωσταβάρα, Φανή Αγορογιάννη, Αντρέας Θεοδώρου

τους χορηγούς σε είδος: Sony Hellas, AVIS, Κεραμαριό παραδοσιακή ταβέρνα, myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)