Βεϊσέλ, ένα ξεχωριστό όνομα για ένα ξεχωριστό παιδί, που η ευχή του είναι να επισκεφτεί, όπως είπε, την όμορφη Αθήνα.

Πρώτη φορά που θα επισκεπτόταν την Αθήνα από την όμορφη πόλη του στα Βόρεια της Ελλάδας μας, και η ανυπομονησία του ήταν τεράστια. Το πολυπόθητο ταξίδι θα τον «μετέφερε» στον ουρανό μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού  θα έμπαινε σε αεροπλάνο.

Το πρόγραμμα του Βεϊσέλ ήταν γεμάτο και εκείνος μας δήλωσε πανέτοιμος να ζήσει την κάθε στιγμή. Ιδιαίτερα χαρούμενος που η ευχή του θα εκπληρωνόταν, μια και ο COVID-1 την καθυστέρησε αρκετά και η ανυπομονησία του είχε χτυπήσει κόκκινο. Η ευχή ξεκίνησε με την «προεδρική» του διαμονή, που περιελάβανε πανοραμική θέα με την Αθήνα στο πιάτο! Από τη συνέχεια δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει η επίσκεψη από την Ακρόπολη, το Σούνιο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το τεράστιο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Πέρασε από όλα τα κεντρικά σημεία της Αθήνας και είχε συνοδεία από προσωπικό ξεναγό, αλλά και φωτογράφο για να  απαθανατίζει όλες τις στιγμές. Από το υπέροχο ταξίδι του, δε θα μπορούσε να λείπει το φαγητό και συγκεκριμένα η Ελληνική κουζίνα που τόσο θέλει να γευτεί. Κουτουκάκια καλά κρυμμένα σε σοκάκια της Αθήνας και υπέροχα εστιατόρια σε ταράτσες, ήταν εκείνα που τον περίμεναν με όλες τις Ελληνικές μυρωδιές διαθέσιμες να τον μαγέψουν.

Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε και μία ιδιαίτερη κρουαζιέρα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το πλήρωμα – σε ρόλους σαν σε παραμύθι – φρόντισαν να καταπλήξουν τον Βεϊσέλ, ο οποίος ανέλαβε ρόλο καπετάνιου, αλλά και πειρατή! Τραγούδησε καραόκε και το κέφι άναψε για τα καλά. Στο τέλος αποφάσισαν  να δροσιστούν κι έτσι ήρθε η ώρα για βουτιά. Ο ενθουσιασμός του πρέπει να γέμισε και τη θάλασσα! Ο Βεϊσέλ είναι ήρωας στην πραγματική ζωή. Άξιος θαυμασμού, κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και δεν είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει ποτέ, μέχρι και εκείνη την ημέρα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι ασφαλής. Ένα  τεράστιο μωβ σωσίβιο «αγκάλιασε» το σώμα του και χωρίς κανείς να το πιστεύει έκανε την πολυπόθητη βουτιά. Όλοι συγκινημένοι θαύμασαν τον ατρόμητο φίλο τους για την ψυχική του δύναμη και την τόλμη του.

Η πιο σημαντική επίσκεψη που είχε όμως ο Βεϊσέλ με την οικογένειά του, ήταν αυτή στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη! Οι πόρτες του επιβλητικού Δημαρχείου άνοιξαν διάπλατα και η προσωπική ξενάγηση από τον ίδιο ξεκίνησε. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στη μεγάλη αίθουσα, όπου αντικρίσαμε συγκεντρωμένο πλήθος ανθρώπων για μία σεμνή και σημαντική τελετή: ο Βεϊσέλ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αθηναίων, λαμβάνοντας τιμητικά μετάλλια και δώρα. Οι γονείς του με δάκρυα στα μάτια, καμάρωναν τον ήρωά τους και ευχαριστούσαν με ευγνωμοσύνη τον συγκινημένο μας Δήμαρχο.

Οι ώρες που έμεναν πριν την επιστροφή του στο σπίτι, τον βρήκαν στο ξενοδοχείο και συγκεκριμένα στην ιδιωτική του πισίνα. Η θέα της θάλασσας συμπλήρωνε τη μαγεία της στιγμής. Οι γονείς του, περήφανοι κοιτάζοντάς τον και σκεπτόμενοι ότι ανταποκρίνεται κάθε μέρα στις δυσκολίες, μας δήλωσαν συγκινημένοι ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ όσα έζησαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο της Αθήνας τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη για την αμέριστη αγάπη και υποστήριξή του στην ευχή του Βεϊσέλ.

θερμά τον ανώνυμο δωρητή μας για την εκπλήρωση της ευχής του Βεϊσέλ

τους εθελοντές μας: Δημητράντζου Αναστασία, Αμαλία Μιχαήλ, Λίλα Χρόνη, Βασιλική Ρόκου

τους χορηγούς σε είδος: Grand Resort Lagonissi, Athenaeum Intercontinental Athens Hotel, Bounty Day Cruises, Electra Metropolis Athens, Greeking.me, Βουρνή Κέλλυ – ξεναγός, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Αegean Airlines, Aκρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Παλαιά Ταβέρνα Σταματόπουλος, A for Athens, Κουτούκι Καλυψώ, Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο, Βιοκυτταρική, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά, Photoagora Digital Services.

 

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!