Η 20χρονη Χριστίνα είναι η συνωμότριά μας σε κάθε στάδιο οργάνωσης αυτής της ευχής. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό το ξεχωριστό πλάσμα που δεν είναι άλλο από την αδερφή του έφηβου της ιστορίας μας. Η Χριστίνα έχει τεράστια αγάπη στον μικρό της αδερφό και, όπως φαίνεται, θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για τον βλέπει χαρούμενο. Συγκεκριμένα, αυτό που τον έκανε χαρούμενο στην ιστορία μας είναι ένας υπολογιστής Gaming που ευχήθηκε να αποκτήσει, ενώ έκλεινε το μαγικό νόμισμα στα χέρια του, ελπίζοντας πως ίσως γινόταν και το δικό του όνειρο πραγματικότητα.

Βέβαια το «ίσως» στο λεξιλόγιο του Make-A-Wish δεν υπάρχει. Όταν δώσουμε την υπόσχεσή μας σε ένα παιδί, το μόνο σίγουρο είναι πως, κόντρα σε όλα τα εμπόδια, θα την τηρήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι που θα μας αποτρέψει από το εκπληρώνουμε ευχές και αυτό η Χριστίνα το πίστευε με την καρδιά της. Μας εμπιστεύθηκε τα όνειρα του μικρότερου αδελφού της και κατάφερε να σπείρει και στην δική του καρδιά την ελπίδα της εκπλήρωσης.

Έπρεπε να περιμένουμε υπομονετικά να ολοκληρωθούν οι θεραπείες του Β. κι έπειτα να ξεπεράσουμε το δύσκολο διάστημα του εγκλεισμού όλων μας για να εκπληρώσουμε την ευχή του. Δεν είχαμε διακόψει τη «συνομωσία» με τη Χριστίνα. Εκείνη αποσπούσε πληροφορίες κι εμείς τις αξιοποιούσαμε. Η μέρα της εκπλήρωσης έφθασε με τον Β. και τη Χριστίνα να βρίσκονται εκτός σπιτιού. Έπρεπε να απομακρύνουμε τον Β. από το σπίτι του για να μη δει τι ετοιμαζόταν μέσα στο δωμάτιό του. Η προετοιμασία στον προσωπικό του χώρο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα, αφού ο ένας τοίχος ντύθηκε στο θέμα του αγαπημένου του αθλήματος, του ποδοσφαίρου. Κι ενώ τα δύο αδέρφια απολάμβαναν τη διαμονή τους στο σπίτι που τους φιλοξένησε για όσο χρειαζόταν να απέχουν, στο δωμάτιο του Β. εξακολουθούσαν να συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα. Ηλεκτρολόγος τοποθετούσε led φωτισμό περιμετρικά της ταπετσαρίας, ώστε ο νέος του χώρος να είναι επιμελημένος ακριβώς στα γούστα του. Ο σκοπός ήταν να τοποθετηθεί μπροστά-μπροστά το γραφείο με τον υπολογιστή του για να το έχει σε πλήρη θέα. Ο σκοπός επετεύχθη ενώ ο Β. βρισκόταν κάπου στα Νότια Προάστια βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες οδήγησης Ferrari σε αγώνες ταχύτητας Formula 1 και πτήσης μαχητικού F-16 σε εξελιγμένους προσομοιωτές. Ευχόμασταν μόνο να τον συγκλόνιζε η έκπληξη που τον περίμενε στο δωμάτιό του τόσο, όσο τον συγκλόνισε η εμπειρία της οδήγησης αγωνιστικού αυτοκινήτου. Κι έπειτα από ένα διάλειμμα για το αγαπημένο του γεύμα, έφτασε η στιγμή της επιστροφής.

Η έκπληξη, τα χαμόγελα, η ορμή με την οποία κάθισε στη gaming καρέκλα επιθυμώντας να εξερευνήσει το νέο του απόκτημα, παρόλη την εσωστρέφειά του, μας έδωσαν όλες τις απαντήσεις που περιμέναμε. Ήταν περισσότερο από ικανοποιημένος. Ευχήθηκε μονάχα έναν υπολογιστή και δεν περίμενε τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Ήταν απίστευτα χαρούμενος και τα χαμογελαστά μάτια της Χριστίνας μάς επιβεβαίωναν τη μεγάλη χαρά του αδελφού της. Τα είχαμε καταφέρει! Ακόμα μια ευχή που πάγωσε την περίοδο της καραντίνας έγινε πραγματικότητα. Ακόμα ένα παιδί έγινε ευτυχισμένο ενισχύοντας την ελπίδα και την πίστη μέσα μας. Ελπίδα για το αύριο, πίστη στους μικρούς σε ηλικία μα τεράστιους στην ψυχή μαχητές της ζωής!

θερμά την Intrasoft International για την υιοθεσία της ευχής!

τους εθελοντές μας: Δανάη Γεωργακά, Αριέτα Δημητρίου, Εύα Αθανασούδη, Γιάννης Καρβουνάς

τους χορηγούς σε είδος: Airbnb, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, The Pilot Center, Zegetron S.A., Felix, Easy Design, Office Line, La Pasteria, Route U Now, Μεϊδάνης, Domino’s Pizza, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)