Μερικές φορές, πράγματα που μπορεί να θεωρεί δεδομένα και αυτονόητα ένα 5χρονο παιδί, όπως μια απλή βόλτα στην παραλία με τους φίλους του, για ένα άλλο παιδί δεν είναι. Υπάρχουν παιδιά, όπως η Β., που η ασθένειά της τής έχει στερήσει κάποια από όλα αυτά τα αυτονόητα καθημερινά πράγματα. Αυτό που δεν μπόρεσε ποτέ, όμως, να της στερήσει είναι αυτή η φανταστική παιδικότητα και το πλατύ χαμόγελο που σαγηνεύει όλους τους γύρω της!

Η μεγαλύτερη ευχή της μικρής μας ηρωίδας ήταν να αποκτήσει ένα παιδικό αναπηρικό αμαξίδιο βόλτας, με το οποίο θα μπορεί ξανά όχι μόνο να πηγαίνει, αλλά και να απολαμβάνει στο έπακρο τις βόλτες της.

Μετά από προσεκτικές μετρήσεις και πολλή έρευνα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε το πιο κατάλληλο αμαξίδιο για τη μικρή μας ηρωίδα, ο στόχος επετεύχθη. Ένα όμορφο, εργονομικό και πολύ πρακτικό καροτσάκι για τη βόλτα της ήταν πλέον δικό της! Μα, φυσικά, οι νεράιδες δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν εκεί… Είχαν οργανώσει στον όμορφο χώρο ενός ΚΔΑΠ μια ολόκληρη μέρα για τη μικρή μας! Μπαλόνια, ζωγραφική, πλαστελίνες, μουσική κι ένα σωρό παιχνίδια, γλυκά και φαγητά, όλα όσα της αρέσουν, είχαν στολίσει τον χώρο! Και τι δεν της είχαν ετοιμάσει!

Η μικρή μας ζωγράφιζε ώρες ολόκληρες με δακτυλομπογιές και γκλίτερ και δεν χόρταινε να ακούει τον ήχο του περιτυλίγματος από τα δώρα της που σκίζονταν! Τα δώρα άνοιγαν και κραυγές χαράς γέμιζαν τον χώρο. Η γλώσσα της είχε γίνει μπλε από τα γλυκά και το ευχαριστιόταν με τη ψυχή της! Χορέψαμε, παίξαμε με τα μπαλόνια και… πετάξαμε, καθώς τα μπαλόνια είχαν ήλιο και μας σήκωναν ψηλά!

Αγκαλιές και αγάπη γέμισαν τις καρδιές και πλατιά χαμόγελα τα πρόσωπα. Οι γονείς άνοιξαν την καρδιά τους στις νεράιδες, χαμογέλασαν, χάρηκαν! Στο τέλος, παιδιά, παιχνίδια και μπαλόνια έγιναν ένα μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας για την επιστροφή στο σπίτι.

Η μικρή μας μάς χάριζε απλόχερα το υπέροχο γέλιο της και η σφιχτή αγκαλιά που έκανε στη νεράιδα λίγο πριν τον αποχαιρετισμό τους ήταν η καλύτερη απόδειξη για το πόσο χαρούμενη ήταν!

θερμά τη Volterra για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Ηλέκτρα Στυλιανοπούλου, Μαρία Τσιροπούλα

τους χορηγούς σε είδος: ΚΔΑΠ ΜΕΑ Έκφραση Στήριξη Δημιουργία Αλεξανδρούπολης, Cake Gallery, Paperpoint, Απόστολος Κουρούκας, Αλέξης Καδόγλου, Craftbox, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!