«Κάθε ήρωας φανταστικός, ίσως και να ‘ναι αληθινός.

Και αν μέσα σου το θες πολύ, μια μέρα μπροστά σου θα τον δεις».

Κάπως έτσι ξεκινά ένα ρητό των νεραϊδών. Φυσικά, είναι αρκετά γνωστό το μέρος, που βρίσκεται κάθε μαγικός ήρωας. Είναι όλοι μαζεμένοι! Περιμένουν υπομονετικά τα παιδιά να τους διηγηθούν από κοντά ιστορίες και μύθους που έχουν ακούσει και δει μόνο στα παραμύθια και τις ταινίες.

Γι’ αυτό το μέρος άκουσε μια μέρα και η Β., μέχρι τότε μόνο τα παραμύθια ταξίδευαν τη φαντασία της. Σαν έναν επίγειο παράδεισο τον φανταζόταν. Και ήθελε πολύ να πάει. Όταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μας πει για την ευχή της, δεν το πολυσκέφτηκε. «Θέλω να πάω στη Disneyland», είπε και σαν να πέρασαν όλοι οι αγαπημένοι της ήρωες από μπροστά της μέσα σε μια στιγμή.

Μας πρόλαβε, όμως, ο COVID-19. Τα ταξίδια πάγωσαν. Η Β. αναγκάστηκε να περιμένει 2 χρόνια ολόκληρα. Υπήρχε η επιλογή να αλλάξει ευχή. Όμως, δεν το έκανε. Περίμενε, γιατί η λαχτάρα της να ζήσει κι αυτή τα παραμύθια που τόσο καιρό διάβαζε ήταν μεγαλύτερη κι από αυτήν την αναμονή. 

Έφτασε το 2022 και μια μέρα, την πήρε η νεράιδά της τηλέφωνο. Τα ταξίδια ξανάρχισαν! Το μόνο που έπρεπε να κάνει η Β. με την οικογένειά της ήταν να γεμίσει μια βαλίτσα. Εκτός από τα ρούχα της, έβαλε μέσα και τα όνειρα και τη χαρά της. Σε λίγο καιρό, απογειωνόντουσαν!

Στην Disneyland, δεν ήμασταν μαζί της. Αλλά μας περιέγραψε τα πάντα, όταν γύρισε πίσω στην Ελλάδα. Είχε δει από κοντά όλους τους αγαπημένους της ήρωες. Χαμόγελα, ελπίδα και μεγάλες αγκαλιές, σφράγισαν όλες τις συναντήσεις, με τα παραμυθένια εκείνα πλάσματα! Είχε διασκεδάσει στα παιχνίδια και είχε κερδίσει αναμνήσεις ασύγκριτες. Η καρδιά της μικρής μας πλημμύρισε από ευτυχία, και η σκέψη, πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν αληθινά, την ακολουθούσε καθ’ όλη την επιστροφή της.

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την ευχή της Β.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Disney Hellas, Uniglobe Greece, Aegean

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!