«Ειλικρινά δεν έχω λόγια να διηγηθώ την ευχή της Γιάννας. Την έχω τόσο βαθιά στην καρδιά μου.. ζήσαμε τόσο δυνατές στιγμές που δεν ξέρω από  που να ξεκινήσω!

Από τη μαμά Μαρία ίσως… Το χαμόγελο της δεν σου προδίδει τίποτα από όσα έχει ζήσει 17 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι σήμερα παραμένει δυνατή και κοιτά τον κόσμο με καθάριο βλέμμα. Μου άνοιξε την καρδιά της και μου διηγήθηκε όλα όσα πέρασε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η οικογένεια από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το μοναδικό πλάσμα, η Γιάννα! Από ημερών ακόμα, αντί να γυρίσει στο σπίτι της και στο στολισμένο παιδικό της δωμάτιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρώτη διάγνωση καρδιολογικής νόσου. 4 μήνες η μαμά Μαρία πηγαινοερχόταν από το νησί στην Αθήνα για να δει την μικρή της που ήταν στην θερμοκοιτίδα, περιμένοντας παράλληλα να οριστεί το χειρουργείο της στο εξωτερικό.

Το πολυπόθητο χειρουργείο έγινε όταν η μικρή μας μαχήτρια έκλεισε τους 18 μήνες ζωής. Όλα έδειχναν ότι η οικογένεια θα άφηνε πίσω της όλα όσα βίωσε σαν ένα κακό όνειρο. Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια. Η Γιάννα έπρεπε να μπει σε νέες περιπέτειες με χημειοθεραπείες, για να καταλήξει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο αγώνας μεγάλος: κούραση σωματική και ψυχική, αγωνία, παρενέργειες… και η μαμά Μαρία 18 μήνες στο πλευρό της, σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου στο εξωτερικό, να κρατάει δύναμη και για τις δυο… ή μάλλον και για τις τρεις… γιατί πίσω στο νησί με τον αγαπημένο της μπαμπά, μεγάλωνε η υπέροχη Σοφία.

Μαμά και κόρη, αγωνίστριες σωστές, γυρίζουν στο σπίτι τους νικήτριες! Η οικογένεια άρχισε να βρίσκει τις ισορροπίες της και για 12 χρόνια έχουν χαρά στο σπίτι τους, με την Γιάννα να μεγαλώνει με υγεία. Ώσπου η ασθένεια επέστρεψε. Ταξίδια από το νησί στην Αθήνα για εξετάσεις,  χημειοθεραπείες και ξανά από την αρχή…

Παρά τις περιπέτειες, την οικογένεια μόνο μια λέξη μπορεί να την περιγράψει: ΧΑΜΟΓΕΛΟ! Τα πρόσωπά τους ήταν τόσο φωτεινά και εξέπεμπαν τόση αισιοδοξία και χαρά, που αισθάνθηκα ενοχές που κατσούφιαζα με τα καθημερινά μου μικροπροβλήματα. Αγκαλιαζόντουσαν, συζητούσαν, σιγοψιθύριζαν και γελούσαν, έπαιζαν μεταξύ τους… μα πόσο αγαπημένοι είναι δεν μπορώ να σας το περιγράψω με λόγια.

Άξιζαν την καλύτερη περιποίηση και έτσι είχα φροντίσει, ως νεράιδα της Γιάννας, να κλείσω ένα πολυτελές σπίτι για τη σύντομη διαμονή τους στην Αθήνα. Η εκπλήρωση της ευχής θα γινόταν σε αυτό και έτσι κανονίστηκαν όλα: προσωπικό και catering, το αγαπημένο της φαγητό, μπαλόνια και δώρα, μουσική τέρμα και πολλά ακόμη. Η Γιάννα λαλίστατη και ενθουσιασμένη μας υποδέχτηκε με το μεγάλο της χαμόγελο, γνωρίζοντας ότι είναι η ημέρα της. Θα συναντούσε επιτέλους την αγαπημένη της Ελένη Φουρέιρα, Τη δική της νεράιδα, που θα της έδινε δύναμη να συνεχίσει να αγωνίζεται με ελπίδα. Μας ξενάγησε το σπίτι μας είπε για την πισίνα και για τη διαμονή τους την προηγούμενη ημέρα… μα ήταν ξεκάθαρο ότι είχε το νου της στην πόρτα και στα σκαλιά, αργότερα όταν κατεβήκαμε στο κάτω σαλόνι.

Ξαφνικά και ενώ συζητούσαμε και φωτογραφιζόμασταν, το βλέμμα της στράφηκε στα σκαλιά! Και τι να δει; Η Ελένη  Φουρέιρα, η δική της Ελένη είχε έρθει! Με μια κίνηση έφερε το χέρι της στο στόμα και έπνιξε ένα δυνατό επιφώνημα ενθουσιασμού! Ακολούθησαν ατελείωτες και τεράστιες αγκαλιές, με τη Γιάννα και την Ελένη να μην μας δίνουν σημασία στην αρχή, φαγητό στην επίσημη τραπεζαρία του σπιτιού, ιστορίες από τα παιδικά χρόνια της Ελένης και τη Γιάννα να της μιλάει για τα ενδιαφέροντά της, πολύ παιχνίδι με την Ελένη να έχει γίνει ξανά παιδί, τραγούδι και χορός, και και και … πόσα δεν έγιναν! Μια εξαιρετική ημέρα για την οικογένεια ολόκληρη!

Η Γιάννα έλαμπε ολόκληρη. Όποιον αγκάλιαζε ήταν λες και μοιραζόταν μαζί του τη δύναμή της και την αισιοδοξία της! Λες και «κλέβαμε» λίγο από το φως της! Μαθήματα ζωής μας χάρισε η οικογένεια της Γιάννας, διδάσκοντάς μας σιωπηλά ότι η ουσία της ζωής είναι η αγάπη, η χαρά, ο σεβασμός και η ελπίδα! Μόνο ευγνωμοσύνη νιώθω, μόνο ευλογία που είχα την τύχη να είμαι  εκεί μαζί τους  να τους γνωρίσω, να χαρώ και να κλάψω μαζί τους, αλλά συγχρόνως να πάρω φως από την λάμψη της ευχής!» Κατερίνα, εθελόντρια ευχής

θερμά την Εθελοντική ομάδα του Make A Wish Cookie για την υιοθεσία της ευχής!

τους εθελοντές μας: Ηρώ Αγγελάκου, Χρυσούλα Σπανού, Κατερίνα Τσολάκη

τους χορηγούς σε είδος: Seajet, Moorings, Kitchen Lab, Home Beaute, Fresh patisserie, Myikona, Γιώργος Καραγάνης, Routeunow , Panik Records

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)