Εύχομαι να αποκτήσω ένα Gaming PC – Γιάννης, 12, τετραλογία Fallot

Η προτελευταία ευχή της περασμένης χρονιάς πραγματοποιήθηκε μεταξύ “καρφωμάτων” και τριπόντων στο αθλητικό κέντρο της Βούλας. Ένας αγώνας μπάσκετ με την αντρική ομάδα του Πρωτέα να μάχεται τους βετεράνους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος. Και φυσικά πολυτιμότερος παίχτης σε αυτό το παιχνίδι αναδείχθηκε… ο Γιάννης μας!

Όλα ξεκίνησαν από το σπίτι του ήρωά μας, χωρίς να γνωρίζει τον τελικό προορισμό. Στη Βούλα, τον περίμεναν οι νεραΐδες του και πλήθος κόσμου για να τον καμαρώσει. Ο Γιάννης, φανατικός οπαδός του αθλήματος, αφού εισήλθε στο χώρο, οδηγήθηκε στα αποδυτήρια για την πρώτη γνωριμία με τους αθλητές. Στην πρώτη στάση, οι παίκτες του Πρωτέα τον υποδέχθηκαν με χαρά και του συστήθηκαν. Στη δεύτερη στάση, τον καλωσόρισαν οι Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές. Η υποδοχή στο Γιάννη ήταν το ίδιο ένθερμη με μεγάλη χαρά, χαμόγελα και μ’ ένα δυνατό “ζντοοοοο”! Μέσα στα αποδυτήρια, του εξηγήσαμε τι πρόκειται να συμβεί στο παρκέ και του δώσαμε το δικαίωμα επιλογής της θέσης του μεταξύ γραμματείας και βοηθού προπονητή. Με περίσσεια άνεση διάλεξε θέση του βοηθού προπονητή.

Η είσοδος του στο παρκέ συνοδεύτηκε με χειροκροτήματα από τον κόσμο. Εκείνος βέβαια παρέμεινε σοβαρός, όπως πρόσταζε η σημαντική ιδιότητα του προπονητή. Στάθηκε στον πάγκο, σήκωσε τα μάτια του και, ξαφνιασμένος από το πλήθος που βρισκόταν εντός του γηπέδου, ξεκίνησε την ανάγνωση των ονομάτων με έναν προς έναν τους παίκτες να παρελαύνουν στο παρκέ. Ήταν όλοι έτοιμοι για το τζάμπολ και ο Γιάννης μας δίπλα από τον Τάκη Κορωναίο σχολίαζαν τον αγώνα από τον πάγκο. Με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οι παίχτες επέστρεψαν στους προπονητές για να ακούσουν τις συμβουλές τους. Γιάννης και Τάκης σε κοινή γραμμή συμβουλών: «Παίξτε ΑΜΥΝΑ! Γυρίστε στην ΑΜΥΝΑ!».
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και με το τέλος του, οι βετεράνοι της Εθνικής βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι αθλητές με το σφύριγμα του διαιτητή, πήραν βαθιές ανάσες και  χαμογελώντας πείραζαν οι ένας τον άλλον χαρούμενοι. Είναι γνωστό άλλωστε ό,τι σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αθλητισμός κερδίζει και όχι η ομάδα! Για να ξεκουραστούν ακόμη περισσότερο οι αθλητές μας, ακολούθησαν κάποιες βραβεύσεις. Μα η πιο σημαντική ήταν για τον μικρό μας ήρωα που και οι δυο ομάδες, του αφιέρωσαν την εμφάνισή τους και του χάρισαν μία μπάλα μπάσκετ!

Στο δεύτερο ημίχρονο και τρίτο δεκάλεπτο, οι Βετεράνοι πλησίασαν αρκετά το σκορ του Πρωτέα Βούλας, Οι καθορίστηκες βολές του αγώνα όμως ερρίφθησαν λίγο πριν τη λήξη του, από τον Γιάννη: δυο τελευταία καρφώματα, που ο Γιάννης έκανε αγκαλιά με όλους τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο αγώνας έληξε ισοπαλία!

Φεύγοντας από το γήπεδο και έχοντας ζήσει μια υπέροχη εμπειρία, οι νεράιδες αποχαιρέτησαν τον Γιάννη, λέγοντάς του πόσο χαρούμενες ήταν που εκπλήρωσαν την ευχή του.

«Μα μήπως με μπέρδεψαν με άλλο παιδί», σκέφτηκε ο Γιάννης. Μπορούσε κάποιος από μακριά να καταλάβει ότι ήταν σαφώς ευχαριστημένος, μα και κάπως μουδιασμένος, απορημένος για την εξέλιξη αυτή.

Όμως οι σοφές νεράιδες δεν έκαναν λάθος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ένα «ξωτικό» βρισκόταν στο σπίτι του Γιάννη και «έστηνε» τον υπολογιστή. Εκείνες αποχαιρετώντας τον Γιάννη, είπαν στον οδηγό του να καθυστερήσει την έλευσή του στο σπίτι. Έτσι, κατάφεραν να προπορευθούν.

Στο σπίτι ήταν όλα έτοιμα όταν έφτασε το βαν με τον Γιάννη. Πρώτα ανέβηκαν όλοι οι φίλοι του και μετά ακολούθησε εκείνος. Τον περίμεναν όλοι μπροστά από το γραφείο προσπαθώντας να κρύψουν τον υπολογιστή και να καλύψουν με μπαλόνια τα πρόσωπά τους. Η πόρτα άνοιξε και όλοι αντίκρισαν το ξαφνιασμένο πρόσωπο του Γιάννη που προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. «Νόμισες πως θα φεύγαμε;», αναφώνησαν οι νεράιδες, «Η ευχή σου εκπληρώθηκε!» και βγαίνοντας από το κάδρο, ο Γιάννης αντίκρισε τον υπολογιστή του! Δεν το πίστευε! Κάθισε στην καρέκλα του και χάζευε το μηχάνημα για ώρα. Οι φίλοι του πάντα δίπλα του τον αγκάλιαζαν και όλοι μαζί παρατηρούσαν τις λεπτομέρειες του υπολογιστή.

Εκείνη η μαγική ημέρα έκλεισε με τις πιο ζεστές αγκαλιές και με μια αφοπλιστική λέξη που χαρακτήρισε την ευχή του: Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Η ! Ήταν πράγματι αδιανόητη, γιατί τίποτα από ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα δεν περίμενε και αυτό ήταν ό,τι πιο υπέροχο και συγκλονιστικό είχε ζήσει!


θερμά τον Α.Ε.Ο Πρωτέα Βούλας για την υιοθεσία της ευχής και τη φιλοξενία!

τους εθελοντές μας: Φανή Πολίτη, Ελίνα Αλεξοπούλου, Γιάννης Καρβουνάς, Τζοάννα Λιβέρη

τους χορηγούς σε είδος: Aria Fine Catering, Fresh Patisserie, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)