Την πιο γλυκιά γεύση μας άφησε η εκπλήρωση της ευχής του Γιάννη μας. Η αγάπη του για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ήταν εμφανής από πολύ μικρή ηλικία. Τον συνέπαιρναν οι προοπτικές, που είχε μέσα στη κουζίνα, να δημιουργεί από το μηδέν εκπληκτικά πιάτα και εντυπωσιακές τούρτες. Στη νεράιδά του είχε παραδεχτεί πως είναι τελειομανής και εφευρετικός. Πολλά γλυκά εκείνη δεν τρώει. Όμως, της είχε εξάψει την περιέργεια. Δεν έβλεπε την ώρα να δει τι μπορεί να δημιουργήσει στην κουζίνα.

Ο Γιάννης μας παρακολουθούσε συνεχώς και εμπνεόταν από διάσημους σεφ. Ένας όμως, ήταν πραγματικά η αδυναμία του: ο Άκης Πετρετζίκης. Ίσως τον μάγευε το μεράκι του, η δημιουργικότητά του ή η τελειομανία που έχει και εκείνος. Όταν συνάντησε λοιπόν, τη νεράιδα Χρυσούλα αποφασιστικά της εκμυστηρεύτηκε ότι ήθελε να τον συναντήσει. Και η νεράιδα, φυσικά, βλέποντας το πάθος του, ήδη του ετοίμαζε ένα σωρό εκπλήξεις.

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά επιτέλους το ραντεβού με τον Άκη δόθηκε. Στο μεταξύ, μέσα στα χρόνια αναμονής για την εκπλήρωση της ευχής, όλο εκπλήξεις οργάνωνε στον Γιάννη η νεράιδα. Είχε μάθει όλα του τα χόμπι απέξω και ανακατωτά. Βιντεοκλήσεις με ειδικούς σε βιβλία που λατρεύει, βιβλία μαγειρικής του Άκη… Δεν τον ξεχνούσε στιγμή.

Το ραντεβού είχε δοθεί στο εστιατόριο του Άκη. Η υποδοχή ήταν πολύ θερμή και εκείνος ένιωσε αμέσως άνετα. Απόλαυσε το φαγητό, ξεναγήθηκε στον χώρο, στο βασικό στούντιο, το εφεδρικό στούντιο, το εστιατόριο, τα γραφεία, παντού. Ο Άκης του μιλούσε συνεχώς και οι συζητήσεις είχαν πάρει φωτιά. Του μίλησε για το μέλλον της εταιρείας και πως θα ήθελε να εξελιχθεί, τι τακτικές ακολουθούν για να διατηρούν την ποιότητα των συνταγών σε πολύ υψηλά επίπεδα, τι απαιτήσεις έχει επάγγελμα του μάγειρα. Ο Γιάννης φαινόταν να έχει παρασυρθεί από την συζήτηση και άκουγε με προσοχή όλες τις συμβουλές του Άκη.

Η νεράιδα, ωστόσο, δεν μπορούσε να αποχαιρετήσει τον νεαρό μας, χωρίς να δει τι μπορούν να κάνουν τα χέρια του στην κουζίνα. Έτσι, φεύγοντας από το εστιατόρια και αποχαιρετώντας τον Άκη, ο Γιάννης βρέθηκε σε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Ήταν μία υπέροχη, ηλιόλουστη ημέρα κι ανυπομονούσε  να δημιουργήσει. Γρήγορα κατέβηκε στον υπόγειο χώρο όπου ήταν το εργαστήριο και έφτιαξε την πιο τέλεια τούρτα Halloween ever!

‘Όμως ο μικρός ζαχαροπλάστης είχε και δεύτερο καθήκον. Εκτός της δικής του τούρτας θα έφτιαχνε και μία δεύτερη για ένα άλλο παιδί ευχής. Κολοκύθες, αράχνες, τερατάκια, καπέλα μαγισσών από ζαχαρόπαστα με πολλά χρώματα, το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Και η χαρά του μικρoύ μας διπλή!

Με την τούρτα του αγκαλιά, ένα μεγάλο χαμόγελο και πολλές νέες εμπειρίες είχε έρθει η ώρα να αποχαιρετήσει τις νεράιδες. Ο αποχαιρετισμός ωστόσο ήταν γλυκός και το χαμόγελο του νεαρού μας δεν έσβηνε από το πρόσωπό του.

θερμά τη ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. για τη δωρεά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Φανή Πολίτη, Χρυσούλα Σπανού

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: LIFE GALLERY ATHENS HOTEL, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΙΚΑΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ, DAILY DELI, NOLAN, FRIDAYS, KITCHEN LAB, ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΑΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, MYIKONA, CRAFTBOX.GR

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ARTIX PRODUCTIONS LTD

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!