Ο νεαρός Γιάννης είναι «τρελαμένος» με τα αυτοκίνητα. Ειδικά με τις Alfa Romeo! Η αγάπη του γι’ αυτά ήταν έκδηλη από την αρχή της γνωριμίας μας. Μάλιστα, γνωρίζει τα πάντα για τα μηχανολογικά των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και ανυπομονεί να ενηλικιωθεί, ώστε να του δώσει ο πατέρας του την αγαπημένη του κόκκινη Alfa 156 και να την οδηγήσει μόνος του!

Έτσι, όταν ακούσαμε ποια ήταν η ευχή του Γιάννη, δεν εκπλαγήκαμε καθόλου: ευχήθηκε να επισκεφθεί το μουσείο της Alfa Romeo στο Μιλάνο. Ανυπομονούσε να δει από κοντά όλα τα μοντέλα που έχουν κατασκευάσει και να μάθει περισσότερα για την ιστορία της εταιρείας. Το ταξίδι είχε σχεδόν δρομολογηθεί. Κάποιες φορές όμως, απρόβλεπτα γεγονότα ανατρέπουν και τα πιο καλά οργανωμένα σχέδια. Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις και η ζωή όλων μας μπήκε – κατά κάποιον τρόπο – σε αναμονή. Το ίδιο και οι προετοιμασίες για την εκπλήρωση της ευχής του Γιάννη μας.

Ο καιρός περνούσε και ο Γιάννης, που είναι ένα πολύ ώριμο παιδί, είχε το χρόνο να σκεφτεί και να αξιολογήσει εκ νέου τις επιθυμίες του. Σκέφτηκε ότι λόγω των συνθηκών, το ταξίδι του ίσως πάρει μεγάλη παράταση για να είναι ασφαλές. Αποφάσισε λοιπόν ότι δεν θέλει να περιμένει. Προτίμησε να αλλάξει την ευχή του και να ζητήσει κάτι που θα μπορούσε να το χαρεί άμεσα: ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας!

Όπως για όλους τους εφήβους σήμερα, έτσι και για τον Γιάννη, η συχνή επαφή με τους φίλους μέσω κοινωνικών δικτύων, οι εφαρμογές και οι φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικά κομμάτια της ζωής του κι ένα καλό κινητό τηλέφωνο μπορεί να του προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες! Έτσι, οι νεράιδες ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για την εκπλήρωση της ευχής του, χωρίς φυσικά να ξεχάσουν ή να παραβλέψουν τη μεγάλη αγάπη του για την Alfa Romeo. Φρόντισαν για τον σχετικό εμπλουτισμό της ευχής του, ώστε να χαρίσουν στον Γιάννη μια αξέχαστη εμπειρία!

Μπορεί στο μουσείο της Alfa Romeo να μην πήγε, αλλά… εμείς «φέραμε» λίγο από το Μιλάνο στην Ελλάδα! Με την πολύτιμη βοήθεια της επίσημης αντιπροσωπείας, το μοναδικό δημοσιογραφικό μοντέλο στην Ελλάδα, το κορυφαίο μοντέλο της Alfa Romeo, Giulia Veloce, κατέφθασε κορνάροντας κάτω από το σπίτι του Γιάννη! Σαστισμένος, βγήκε στο μπαλκόνι και έμεινε με το στόμα ανοιχτό, χωρίς να μπορεί να πιστέψει στα μάτια του! Κοίταζε μια τους δικούς του, μια το αυτοκίνητο και μόνο που δεν τους είπε να τον τσιμπήσουν, για να δει αν ονειρεύεται. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτό το αυτοκίνητο, βρισκόταν εκεί, για εκείνον!

Κατέβηκε σχεδόν τρέχοντας τους 3 ορόφους και άρχισε να το επεξεργάζεται εντυπωσιασμένος. Η έκπληξη όμως δεν θα ήταν ολοκληρωμένη, αν δεν πήγαινε και για ένα test drive με το υπέροχο αυτοκίνητο. Επιβιβάστηκε, λοιπόν, μαζί με τον αδερφό του και από πίσω ακολούθησε ο πατέρας του με τη δική τους Alfa 156 και τους φίλους του, που ήθελαν να δούνε το αυτοκίνητο «εν δράσει»!

Όταν επέστρεψαν, η χαρά του Γιάννη ήταν απερίγραπτη! Ήταν τόσο ενθουσιασμένος, που μέχρι που μας είπε: «Τελικά, μάλλον καλύτερα που άλλαξα την ευχή μου»! Και φανταστείτε, ότι δεν είχε καν λάβει ακόμα το κινητό του. Αφού περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη βόλτα τους, του δώσαμε μία σακούλα γεμάτη δώρα και άρχισε να ξετυλίγει τα πακέτα ανυπομονώντας. Ένα σωρό αντικείμενα με την «υπογραφή» της αγαπημένης του Alfa Romeo, αξεσουάρ για το κινητό. Ποιο κινητό όμως, αφού δεν ήταν … πουθενά!

Αρχίσαμε να ανησυχούμε μήπως το είχαμε ξεχάσει. Του ζητήσαμε να ψάξει καλύτερα, μήπως μας είχε παραπέσει κάπου. Τελικά, βρέθηκε πίσω από κάτι κορνίζες, που ήταν πάνω σε ένα ράφι, που το είχαμε ακουμπήσει τελικά κατά λάθος μέχρι να ξεκινήσει η ευχή, ή τουλάχιστον αυτό του είπαν οι εθελοντές μας 😊. Ξετύλιξε με μανία το χαρτί και ξεκίνησε αμέσως να ασχολείται με τον προγραμματισμό του (κάρτα sim, λογαριασμός e-mail, κλπ. κλπ.). Αν και φειδωλός με τα χαμόγελα, δεν ήταν καθόλου φειδωλός με τα λόγια. Είχε περάσει υπέροχα και το επιβεβαίωνε η λάμψη στα μάτια του! Τελικά, πολύ συχνά οι ανατροπές στα σχέδια, μας φέρνουν τις μεγαλύτερες χαρές, έτσι δεν είναι;

🙏 ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία KLEEMANN για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Τάνια Γεωργουλέτη, Άννα Μάνογλου

τους χορηγούς σε είδος: Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, Hobby Gallery, V-Store, Savvas Print, Μαρία Καρακίτσιου (φωτογράφηση), ζαχαροπλαστείο Butterdream Cakes & Treats

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)