Ένας 13χρονος μαχητής, με πρότυπο έναν ήρωα βγαλμένο από κόμικς και ταινίες. Ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του «κακούς». Κάθε αγώνας, όμως, και ένα μάθημα… Ένα μάθημα δύναμης. Ο Γιώργος μάς περιέγραψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο πόσο πολύ θα ήθελε το δωμάτιό του να γινόταν το μυστικό του «καταφύγιο».

Ένα δωμάτιο-αράχνη φτιάξαμε, λοιπόν, για τον ήρωά μας. Κουρτίνες, αυτοκόλλητα, σεντόνια, διακοσμητικά… Όλα σε σχήματα και φιγούρες του αγαπημένου του ήρωα. Το παλιό δωμάτιο τού Γιώργου φόρεσε τη δικιά του μάσκα και μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά! Το μόνο που έλειπε ήταν ο ήρωας που θα του έδινε ζωντάνια με τις περιπέτειές του.

Το νέο του καταφύγιο κρατήθηκε μυστικό, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και η αλήθεια είναι πως κάθε δευτερόλεπτο αναμονής άξιζε! Με το πρώτο βήμα μέσα στο καινούριο του δωμάτιο, ο Γιώργος έκανε μια παύση. Δεν προχώρησε παραπέρα… Σταμάτησε και έμεινε να περιεργάζεται τον χώρο. Ένα αχνό χαμόγελο άρχισε να ξεπροβάλει από τα χείλη του. Και εκεί ήταν που γαληνέψαμε κι εμείς, βλέποντάς τον, να θαυμάζει χαμογελαστός ό,τι «έπιανε» το μάτι του. 

Τον προτρέψαμε να εξερευνήσει το δωμάτιο. Όταν σιγά-σιγά ξεθάρρεψε, άρχισε με τα χέρια του να μιμείται τις αράχνες, τις πιστές φίλες του λατρεμένου του ήρωα. Κάθισε στην καρέκλα του, άνοιξε τα δώρα του και, χωρίς να αφήσει τη μικρή του αδερφή από το πλάι του, έπαιζε με τα μπαλόνια που κοσμούσαν το κρεβάτι του. Αυτό που τον μάγεψε ήταν η καινούρια μάσκα του Spiderman που του είχαν αφήσει οι νεράιδες. Τη φόρεσε και μεταμορφώθηκε ο ίδιος σε ήρωα από ταινία. Ξεκίνησε να πετάει φανταστικούς ιστούς και να κινείται μιμούμενος τον λατρεμένο του ήρωα.

Εμείς, που βρισκόμασταν εκεί, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να απολαμβάνουμε τη χαρά του και τη μεταμόρφωσή του σε ένα παιδί γεμάτο αυτοπεποίθηση… Σε έναν ήρωα, που χτίζει σιγά-σιγά τη δική του ιστορία,  την οποία είμαστε εδώ για να σας διηγηθούμε…

θερμά τον κ. Γιουρούκο Γεώργιο και την Technomar Shipping Inc. για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Κώστας Νίκου, Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Αθανάσιος Ντόβας, Απόστολος Χουλιαράς, Σπιτική Μπουκιά, Βιοκαρπέτ, Ef Deco, Fylliana, Κόμβος Γνώσης , KoupaKoupa, In Shops, Sticky, Myikona, Craft Box, Vitex, Elite, Kentia

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!