Εύχομαι να αποκτήσω ένα gaming δωμάτιο – Γιώργος, 13, σάρκωμα Ewing

Ο Γιώργος στα 13 του έτη νόσησε από σάρκωμα Εwing. Τον Οκτώβριο χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια σοβαρή επέμβαση. Ακολούθησε μια περίοδος ανάρρωσης κατά την οποία τα παιχνίδια στο playstation και τον υπολογιστή αποτέλεσαν την πιο σημαντική παρέα του. Τότε ήταν που έπλασε με τη φαντασία του ένα ξεχωριστό χώρο, μόνο δικό του, όπου θα μπορούσε να χαλαρώνει. Ένα ιδανικό σημείο συνάντησης με τους κολλητούς του. Ήθελε τόσο πολύ να έχει ένα δωμάτιο με όλα τα αγαπημένα του μηχανήματα! Για αυτό και ευχήθηκε να αποκτήσει ένα gaming room. Στην ιδέα και μόνο ότι κάθε μέρα που περνούσε τον έφερνε και πιο κοντά στην εκπλήρωση της ευχής του, εντεινόταν η αγωνία, ο ενθουσιασμός και η χαρά του. Υποβαλλόταν σε ακτινοβολίες και δεν ένιωθε τον πόνο. Ίσως πάλι να μην είχε πλέον τόση σημασία. Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο έντονος, και η σκέψη του εστίαζε σε ένα όμορφο αύριο που μηδένιζε το απαιτητικό τώρα. Έτσι αποχωρούσε από το νοσοκομείο με ένα μεγάλο χαμόγελο. Άκουγε με προσοχή τις περιγραφές και τις εντυπώσεις από παιδιά που είχε εκπληρωθεί η δική τους ευχή, κι αφού ένιωθε τόσο έντονα τη χαρά τους, πίστευε ότι και η δική του μέρα εμπειρίας θα ήταν μοναδική. Είχε αρχίσει ήδη να ζει το δικό του όνειρο για εκείνη την υπέροχη ημέρα που η ευχή του θα εκπληρωνόταν.

Εγκατέλειψε το δωμάτιο του μια ολόκληρη εβδομάδα προκειμένου να γίνουν όλες οι αλλαγές που ήταν απαραίτητες. Ωστόσο είχε απόλυτη αυτοσυγκράτηση και ούτε μια στιγμή δεν ενέδωσε στον πειρασμό να σπρώξει ούτε λίγο την πόρτα να δει τι συμβαίνει εκεί μέσα. Ήθελε να νιώσει τη χαρά της έκπληξης και της γλυκιάς προσμονής. Για αυτό και η συντονίστρια της ευχής του, η Τζοάννα, με τους αγαπημένους εθελοντές και συνεργάτες ξεκίνησαν τις εκπλήξεις το βράδυ πριν την εκπλήρωση. Ο Γιώργος επισκέφθηκε με την οικογένεια και τους φίλους του το εστιατόριο του αγαπημένου του σεφ Έκτορα Μποτρίνι!

Η επόμενη μέρα όμως ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Απομακρύναμε τον Γιώργο από το σπίτι για να ετοιμάσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες του δωματίου. Αρχικά, επισκέφθηκε τα «Village Cinemas» με την οικογένεια και τους αγαπημένους του φίλους, όπου  μαζί παρακολούθησαν την τελευταία ταινία των Starwars. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην «Αμαξοστοιχία» στο Ρουφ. Και ενώ ο Γιώργος διασκέδαζε, λίγα χιλιόμετρα μακριά γίνονταν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές τοποθετήσεις και η διακόσμηση στο ολοκαίνουριο πλέον δωμάτιο.

Όταν ο Γιώργος επέστρεψε σπίτι του, όλα ήταν έτοιμα. Οι εθελοντές τον καθυστέρησαν λίγο ακόμη ζητώντας του να περιγράψει την ημέρα του, όσο οι φίλοι του στο δωμάτιο γέμιζαν τον πίνακα με τις ευχές τους για εκείνον. Μόλις του δόθηκε το ελεύθερο, αργά και σταθερά κατευθύνθηκε προς την πόρτα. Η έκφρασή του τη στιγμή που μπήκε μέσα, ήταν μοναδική και δικαίωσε κάθε επιλογή. Χαμογελαστός, παρατηρούσε έκπληκτος το χώρο, προσπαθώντας να καταλάβει αν βρίσκεται στο σωστό δωμάτιο. Όταν επιβεβαιώθηκε, φάνηκε να ήθελε να πει πολλά, αλλά έκανε μια κίνηση και πλέον τα λόγια ήταν ασήμαντα. Αγκάλιασε τόσο σφιχτά τους εθελοντές που ήταν σαν να ξεχύθηκαν χιλιάδες ευχαριστώ μέσα από την καρδιά του. Ήταν ευτυχισμένος! Φαινόταν στα μάτια του, στο χαμόγελό του, σε κάθε κίνηση, σε κάθε έκφραση, στα αστεία που αντάλλασσε με τους φίλους του.

Γιώργο η ευχή σου εκπληρώθηκε και η χαρά που σου δώσαμε επιστρέφει σε εμάς στο δεκαπλάσιο. Αξίζει η προσπάθεια, ο κόπος και η αγωνία που περνάμε κάθε φορά που εκπληρώνουμε την ευχή ενός παιδιού που δίνει τη δική του μάχη. Και θα το κάνουμε ξανά και ξανά για κάθε παιδί που πρέπει να πιστέψει πως όλα μπορούν να συμβούν, προπάντων το να γίνει καλά.

θερμά την εταιρεία OXAL για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Μάνος Πετράκης, Αμαλία Μιχαήλ, Ειρήνη Τσομάκου, Δημήτρης Βαρβάτος, Τζοάννα Λιβέρη

τους χορηγούς σε είδος: Botrini’s Restaurant Athens, Flexy Strom, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, Χfloor Χρυσοβιτσιώτης, Μοστίογλου Δημήτρης (τοποθέτηση laminate), Woodwell Ζυμαρίδης, Village Cinemas, Υδατοτεχνική, Mastorakos.gr, Vitex, Home Praktika, Κentia Home Linen, Inralink Logistics, Otaku Store, Poofomania, Ergalia4u, Jysk, Douleutaras.gr, Myikona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)