Να αποκτήσει ένα παιδικό δωμάτιο… αυτή ήταν η ευχή του Γρηγόρη, ένα τρισχαριτωμένο πλάσμα, που κάθε φορά περίμενε με ανυπομονησία για να ακούσει τη νεράιδά του.

Φανταζόταν το δωμάτιό του με αστεράκια, συννεφάκια, μονόκερους, αλλά και το αγαπημένο του στοιχείο, τη θάλασσα. Η μαμά του μας είχε περιγράψει χαρακτηριστικά πως ο Γρηγόρης κάθε φορά που πάνε στη θάλασσα, κάθεται στην άμμο και δεν μιλάει, ούτε παίζει. Απλά παρακολουθεί τα κύματα και αφουγκράζεται τον  ήχο της θάλασσας. Είναι σαν υπνωτισμένος μπροστά σε αυτήν.

Με όλα αυτά κατά νου οι νεράιδες ξεκίνησαν δουλειά και ήθελαν να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον μικρό θαλασσοπόρο. Στόχος μόνο ένας: να είναι ευτυχισμένος όταν βρίσκεται και να παίζει στο νέο του δωμάτιο. Φυσικά, το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: ο Γρηγόρης μας είναι εξαιρετικός μάγειρας. Ξέρει να φτιάχνει κάθε λογής φαγητά και του αρέσει να περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας στο «κουζινάκι» του στο δωμάτιο.

Η μέρα της εκπλήρωσης της ευχής του έφτασε και βρήκε τον Γρηγόρη στην πόρτα του σπιτιού να περιμένει τις νεράιδες και τα ξωτικά. Στην αρχή μέχρι να μας μάθει ήταν συνεσταλμένος, αλλά γρήγορα καταφέραμε να κερδίσουμε έδαφος και να μας αγαπήσει. Το δωμάτιο στολίστηκε και ετοιμάστηκε, και φυσικά τοποθετήθηκε σε ευδιάκριτο σημείο η καινούρια και μεγαλύτερη κουζινίτσα για να φτιάχνει τις όμορφες δημιουργίες του. Τέλος ρίξαμε μπόλικη νεραιδόσκονη για να ολοκληρωθεί η μαγεία του δωματίου.

Όταν ο Γρηγόρης μπήκε στο καινούριο του δωμάτιο, το πρώτο πράγμα που εντόπισε και έκανε τα μάτια του να γουρλώσουν, ήταν η καινούρια του κουζίνα! Δεν έχασε καθόλου χρόνο και πριν ακόμα καν επεξεργαστεί το υπόλοιπο δωμάτιο, άρχισε τα μαγειρέματα του. Σαστισμένος συνειδητοποίησε ότι όλα έχουν αλλάξει και άρχισε να παρατηρεί το καινούριο του κρεβάτι, το γραφείο, τις πολύχρωμες μπογιές, τα μπαλόνια, το ουράνιο τόξο  με το μονόμετρο στον τοίχο… λες και το χρώμα μπήκε μέσα του και ξάφνου τα μαγουλάκια του κοκκίνησαν.

Δεν εκπλήξαμε όμως μόνο εμείς τον Γρηγόρη. Μας εξέπληξε και εκείνος! Ο Γρηγόρης στέκεται και περπατά πάντα κρατώντας το χέρι της μαμάς του, ενώ αγωνίζεται καθημερινά να τα καταφέρει και μόνος του με φυσικοθεραπείες. Ξαφνικά τον είδαμε λοιπόν να στηρίζετε στη νέα του κουζίνα και να στέκεται μπροστά μας όρθιος και περήφανος! Η δύναμη που πήρε ο Γρηγόρης από την ευχή του, συναγωνίζεται δίκαια τη δύναμη που πήραμε εμείς από τη στιγμή που μας χάρισε!


θερμά τη Septona για την υιοθεσία της ευχής

τους εθελοντές μας: Ειρήνη Τσομάκου, Δήμητρα Μπουρνάζου, Γιάννης Καρβουνάς

τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, Easy Design, IKEA, Intralink, Vitex, Sticky, Jysk, Nef-Nef, Kentia, Επιπλοκίνηση Τελιορίδης, My little star, Elia Advertising & Promote, Cookies and Joy, Φούρνος «Ο Μύλος», MyIkona

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)