Ο Δαυίδ έχει διανύσει ολόκληρη τη διαδρομή των σχολικών του χρόνων και είναι μια ανάσα πριν τον τερματισμό. Το όνειρό του είναι να ασχοληθεί με κάποιο επάγγελμα υγείας και τείνει προς τη φαρμακευτική. Είναι ένας ακόμη από τους ήρωές μας που επιλέγουν να βοηθήσουν παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τις ίδιες δυσκολίες.  

Πέρα από το διάβασμα για τις πανελλήνιες και τις σχολές υγείας, ο Δαυίδ είναι και φανατικός gamer. Και ένας φανατικός gamer χρειάζεται και τα κατάλληλα εφόδια: έναν υπολογιστή gaming… Η ημέρα που θα έπαιρνε τον υπολογιστή του ήθελε να είναι ξεχωριστή. Ήθελε να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ. Τη στιγμή που του αναφέραμε τη φράση «escape room», ενθουσιάστηκε!

Μέχρι να φτάσει η μέρα της εκπλήρωσης, ο Δαυίδ κυριολεκτικά μετρούσε τις μέρες. Μια μέρα που μιλούσαμε, ενώ δεν άκουγε, η μαμά του μας είπε ότι σε κάθε μας επικοινωνία έλαμπε από χαρά. Στο μεταξύ, το καινούριο gaming γραφείο του έφτασε και στήθηκε. Λίγο καιρό μετά, έφτασε και η ημέρα της ευχής του. Ανυπομονούσε τόσο που πήγε για ύπνο νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να κοιμηθεί πολύ και σηκώθηκε από τα χαράματα για να ετοιμαστεί.

Έφτασαν στο escape room και μπήκαν μέσα στο δωμάτιο κατευθείαν. Το δωμάτιο που είχε επιλέξει ήταν το Prison Break: απόδραση από κελί φυλακής υψίστης ασφαλείας. Ο Δαυίδ έγινε αρχηγός της ομάδας και πήρε τη ηνία: έτρεχε, έλυνε γρίφους με αγωνία, προβληματιζόταν. Αποδείχθηκε ικανότατος στη λύση των γρίφων και η ομάδα απέδρασε από το δωμάτιο πριν τελειώσει ο χρόνος. Η χαρά του ήταν μεγάλη, αλλά φαινόταν στα μάτια του και στις κινήσεις του η ανυπομονησία να γυρίσει σπίτι. Ήξερε ότι ο υπολογιστής ήταν εκεί.

Μόλις αντίκρισε τον gaming υπολογιστή έλαμψε ολόκληρος. Η συγκίνηση της οικογένειας γέμισε το δωμάτιο, όπως και η χαρά του Δαυίδ, που πραγματικά δεν σταμάτησε να χαμογελάει ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

«Η καλύτερη μέρα της ζωής μου», έλεγε ξανά και ξανά, αλλά δεν ήταν αυτό που μας συγκίνησε περισσότερο. Αυτό που μας συγκίνησε ήταν όταν μας είπε ότι τον Σεπτέμβρη που θα περάσει στη σχολή στη Θεσσαλονίκη, θα έρθει με μεγάλη χαρά να γίνει εθελοντής.

Δαυίδ, σε περιμένουμε!

θερμά την L’Oréal Hellas για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Λένα Καφρίτσα, Έλενα Φιλούκατζη, Ανδρέας Ψάλτης, Βαγγέλης Δάβιος

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: TGI Friday’s, The Mindtrap Tsimiski, Ζαχαροπλαστείο Χατζηφωτίου, Blue Soft, Παναγιώτης Μηνάς, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!