Η μεγαλύτερη λατρεία του Δημήτρη είναι τα αυτοκίνητα! Μάλιστα, πριν διαγνωστεί με λέμφωμα Burkitt, που για πολύ καιρό τον ταλαιπώρησε, πήγαινε συχνά σε πίστα kart και οδηγούσε με την ψυχή του. Όταν ξεκίνησαν οι θεραπείες του, η οδήγηση σταμάτησε. Αυτό, όμως, που δεν έσβησε στιγμή, ήταν η φλόγα της επιθυμίας του να οδηγεί και σιγόκαιγε συνεχώς βαθιά μέσα του.

Ξέροντας, λοιπόν, ο μικρός μας οδηγός ότι δεν μπορεί να αποκτήσει ένα κανονικό αυτοκίνητο, ευχήθηκε στις νεράιδές για ένα αυτοκίνητο… στα μέτρα του! Ένα kart για να μπορεί να τρέχει ανενόχλητος στη στριφογυριστή άσφαλτο των πιστών που λατρεύει!

Ένα πρωί, μια χαμογελαστή νεράιδα έφτασε στην πόρτα του και του παρέδωσε τα δώρα που θα χρειαζόταν για τη μεγάλη μέρα: μία στολή πιλότου Formula 1, γάντια, παπούτσια και την ειδική κουκούλα (balaclava) που χρησιμοποιείται στους αγώνες. Η χαρά του, όταν ξετύλιγε και έσκιζε τα περιτυλίγματα, δεν περιγράφεται! Επιφωνήματα και μάτια που έβγαζαν σπίθες από χαρά! Κι αυτή, βέβαια, ήταν μόνο η αρχή…

Η μέρα έφτασε και δεν είχε κλείσει μάτι το προηγούμενο βράδυ από την ανυπομονησία του! Φτάνοντας στην πίστα, φόρεσε τη στολή που του είχαν κάνει δώρο με τόση αγάπη οι νεράιδές του και σαν σωστός πιλότος αγωνιστικού, κάθισε αναπαυτικά στη θέση του οδηγού του ολοκαίνουριου kart του. Γονείς, αδερφός και νεράιδες, παρατάχθηκαν στη γραμμή εκκίνησης με άλλα kart και ο αγώνας ξεκίνησε! Με μια γκαζιά ο μικρός μας οδηγός τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους.

Στέφθηκε νικητής, με τρόπαιο, παιδική, φυσικά, σαμπάνια και κονφετί! Μπαλόνια, δώρα και ένα νόστιμο γεύμα, για να σφραγίσει τη νίκη του, τον περίμεναν στον τερματισμό.

Τόσο μεγάλη ήταν η χαρά και η ευτυχία του, που έπεσε στην αγκαλιά του μπαμπά του κλαίγοντας από χαρά! Η γραμμή του τερματισμού για τις δύσκολες ώρες που είχε βιώσει βρισκόταν εκεί… και ο Δημήτρης μόλις την είχε περάσει!

θερμά τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Δέσποινα Εύδου, Έφη Κετεγένη, Σοφία Καραπουλουτίδου, Γιώτα Χαλυβοπούλου

τους χορηγούς σε είδος: Redloop Creative Agency, ζαχαροπλαστείο Loryan, Miltos Patisserie & Catering, MyIkona

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!