Εύχομαι να πάω στη Disneyland – Δημήτρης, 15, Λέμφωμα Hodgkin

O Δημήτρης, τόσο ώριμος, τόσο προσγειωμένος, με πρακτικό μυαλό και τρόπο σκέψης που δύσκολα συναντά κάποιος, σε ένα παιδί της ηλικίας του. Μάς γοήτευσε από την αρχή. Μάς κέρδισε το πόσο ανοιχτός και πόσο πρόθυμος να συζητήσει, ήταν. Είπε ότι η διάγνωση της ασθένειάς του τον μεταμόρφωσε. Άλλαξε πολύ το πώς βλέπει τον κόσμο, τον έκανε να σκεφτεί, άλλαξε ακόμα και τα ενδιαφέροντά του. Ουσιαστικά τον έκανε να ωριμάσει, να μεγαλώσει πιο γρήγορα.

Είναι από τη φύση του πολύ οργανωτικός και έχει ήδη κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλει να γίνει. Μάλιστα κάνει σχέδια για το πώς θα πετύχει το στόχο του. Στο πλευρό του έχει πάντα την οικογένειά του. Είναι όλοι πολύ δεμένοι, τον αγαπάνε και τον στηρίζουν πολύ.

Τα λόγια του όταν μάς εμπιστεύθηκε τη μεγαλύτερη του επιθυμία ήταν εξίσου ώριμα και δυνατά: «Επειδή παιδί μια φορά είναι κάποιος, θέλω να επισκεφθώ ένα μέρος-όνειρο κάθε παιδιού, τη Disneyland!»

Κι εμείς χαρήκαμε όσο κι εκείνος, γιατί είδαμε ότι μπορεί το αγόρι μας να είναι πολύ ώριμο, δεν έχει βάλει στην άκρη όμως καθόλου, την παιδικότητα και τον ενθουσιασμό του! Και για εκείνον, η δυνατότητα να βρεθεί στο υπέροχο αυτό μέρος, και να δει από κοντά το «σπίτι» των αγαπημένων του ηρώων, που τον συντροφεύουν από παλιά, ήταν μία ευκαιρία που δεν μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη!

Με το που έφτασε εκεί, απλά ξετρελάθηκε! Είδε από κοντά γιατί η Disneyland θεωρείται όχι απλά ένα θεματικό πάρκο, αλλά μια παραμυθένια πολιτεία! Μαζί με τον αδελφό του είδαν όλες τις ατραξιόν, επισκέφθηκαν κάθε παιχνίδι, κάνοντας τις διαδρομές ξανά και ξανά, χάρηκαν κάθε λεπτό και διασκέδασαν με την καρδιά τους!

Η μαγεία του χώρου είχε θετική επίδραση και στους γονείς του Δημήτρη. Στην αρχή όταν τους γνωρίσαμε, ήταν ίσως κάπως διστακτικοί με την όλη διαδικασία. Βιώνοντας όμως μία μοναδική εμπειρία στο παραμυθένιο αυτό μέρος, κάθε ίχνος σκεπτικισμού εξαφανίστηκε μπροστά στην εικόνα του αγοριού τους, να προχωράει ανέμελο φορώντας το πιο πλατύ του χαμόγελο. Είδαν με τα μάτια τους πώς μία ευχή έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει μια ζωή, τη ζωή του παιδιού τους που πλέον μπορεί να βλέπει στο μετά και να σχεδιάζει το μέλλον, απολαμβάνοντας ξανά και κάθε στιγμή του παρόντος.

Αγαπημένε μας, ευχόμαστε να έχεις άπειρες ευκαιρίες για να κάνεις ταξίδια και να ζήσεις πολλές αξέχαστες στιγμές!

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του Lurpak και της προϊοντικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στα S/M ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ.

Χορηγοί σε είδος: Disneyland Paris, Aegean

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS).