Ο Έλις υποβλήθηκε σε πολλές δοκιμασίες από μικρή ηλικία. Μία από αυτές, είναι και η περιπέτεια της υγείας του. Η ασθένειά, του στέρησε την καθημερινότητά και την ξεγνοιασιά της ηλικίας του. Μας μίλησε για όλα τα όμορφα και τα άσχημα που πέρασε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για τα μαθήματα ζωής που πήρε. Μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε, βγήκε πιο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του, έτοιμος πλέον να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί στη ζωή του.

Ο Έλις είναι προσγειωμένος, με αγάπη και σεβασμό για τους γονείς του, και στενό δέσιμο με τα αδέλφια του. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η αισιοδοξία του. Καταλάβαμε ότι η θετική του αυτή στάση, προκύπτει από την ιδιαίτερη αγάπη της μητέρας του και τους στενούς δεσμούς με την οικογένεια. Φάνηκε να βάζει πάντα τους άλλους πάνω από τον εαυτό του. Αυτό μας έκανε να θέλουμε το καλύτερο δυνατό για εκείνον. Συζητήσαμε μαζί του για αρκετή ώρα, μιλήσαμε για τα ενδιαφέροντά του και τις επιλογές που του προσφέρει ο κόσμος του Κάνε-Μια-Ευχή. Εκείνος όμως, ολιγαρκής και μετρημένος, μας ζήτησε μόνο ένα πράγμα: έναν υπολογιστή. Δεν ζήτησε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Αρκεί να είναι νέας γενιάς για να μην κολλάει – και αν είναι εύκολο – σε μαύρο χρώμα.

Αντίθετα με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, δεν παίζει παιχνίδια. Για εκείνον, ο υπολογιστής θα είναι κυρίως ένα «εργαλείο» για τα μαθήματα και για τις εργασίες του. Θα είναι το μέσο, για να πετύχει τους στόχους του και να κάνει νέα αρχή στη ζωή του. Και φυσικά για να ακούει μουσική με τους φίλους του και να βλέπει μαζί τους ταινίες!

Την ημέρα της εκπλήρωσης, φροντίσαμε να επισκεφθεί έναν ονειρεμένο χώρο, ένα εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα. Ήταν μία υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα. Μαζί με την αγαπημένη του μητέρα, χαλάρωσαν αγναντεύοντας το γαλάζιο της θάλασσας και γεύτηκαν υπέροχα πιάτα, που είχαν ετοιμαστεί ειδικά για εκείνον. Απόλαυσαν κάθε στιγμή, της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας, αλλά ήταν ολοφάνερο δεν κρατιόταν να γυρίσει σπίτι. Είχε καταλάβει άλλωστε ότι κάτι ξεχωριστό «στηνόταν» για εκείνον…

Όταν είδε τα πακέτα σάστισε. Δεν είχε λάβει πότε πριν τόσα πράγματα μαζεμένα και φυσικά δεν τα περίμενε! Ηχεία, παιχνίδια και όλα τα παρελκόμενα και τα εξαρτήματα του υπολογιστή  ήταν τοποθετημένα με προσοχή, στον καναπέ του σπιτιού του. «‘Έχω και άλλο να ανοίξω;» έλεγε συνεχώς με χαρά! Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής του και δεν θυμόταν από πότε είχε να νιώσει τόσο ευτυχισμένος, μαζί με όσους αγαπάει δίπλα του.  Αυτό αρκούσε, δεν ήθελε και δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο…

🙏 αυτή η ευχή εκπληρώθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της KEFALONIA FISHERIES S.A. που υιοθέτησε το κόστος της !

τους εθελοντές μας: Αναστασία Δημητράντζου, Μαρία Μακράκη

τους χορηγούς σε είδος: Moorings-Restaurant

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)