Εύχομαι να αποκτήσω ένα δωμάτιο Spiderman – Ερνάντ, 7, όγκος εγκεφάλου

Την πρώτη φορά συναντήσαμε ένα πολύ μαζεμένο, ντροπαλό αγοράκι. Απόλυτα δικαιολογημένο, αν σκεφτεί κανείς πόσα έχει περάσει λόγω της ασθένειάς του… Πολύ σύντομα όμως αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι μέσα του κρύβει και πολλή δύναμη, που την αντλεί σε μεγάλο βαθμό από τους γονείς και την αδελφή του. Όλοι βρίσκονται συνεχώς κοντά του, προσφέροντάς του αγάπη και υποστήριξη. Αφού του δώσαμε το χρόνο που χρειαζόταν, σύντομα αισθάνθηκε άνετα μαζί μας και θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις μεγαλύτερές του επιθυμίες. Μάς μίλησε για αυτοκίνητα, τα οποία λατρεύει, για τους αγαπημένους του ήρωες από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και μάς είπε πόσο πολύ του αρέσει να παίζει στο σπίτι και τη γειτονιά του. Του είχε λείψει πολύ το σπίτι του τόσο καιρό που έλειπε. Ανυπομονούσε να γυρίσει πίσω και αυτό που ήθελε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο ήταν να επιστρέψει σε ένα εντελώς νέο δωμάτιο! Σε ένα δωμάτιο που μάς ζήτησε να του φτιάξουμε, με θέμα τον αγαπημένο του σούπερ ήρωα, τον φοβερό Spiderman! Αυτή ήταν η μεγαλύτερη του επιθυμία!

Οι νεράιδες με πολλή αγάπη έπιασαν αμέσως δουλειά και πολύ σύντομα ο χώρος μεταμορφώθηκε! Υπέροχη ταπετσαρία με σκηνές δράσης και με πρωταγωνιστή ποιόν άλλον, τον Spiderman, κάλυψαν τους λευκούς τοίχους του δωματίου! Κρεβάτια, γραφεία και έξυπνες κατασκευές με αποθηκευτικό χώρο για τον σούπερ-μικρούλη μας και την αδελφή του στήθηκαν! Φωτογραφίες και διακοσμητικά αντικείμενα  του Ανθρώπου-αράχνη πλημμύρισαν το χώρο! Και πάνω στην πόρτα που είχε βαφτεί με χρώμα μαυροπίνακα για να εκφράζουν τα παιδιά τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες οι νεράιδες είχαν γράψει με κιμωλία «ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ ΕΡΝΑΝΤ – Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!» Και όντως, ο χώρος είχε μεταμορφωθεί! Με το που άνοιξε η πόρτα και έτρεξε μέσα, ο μικρούλης μας έμεινε αποσβολωμένος. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του! Με την καθοδήγηση της μαμάς του εξερεύνησε γρήγορα κάθε σπιθαμή του δωματίου και ακολουθώντας τις οδηγίες μας, στη συνέχεια μεταμορφώθηκε και ο ίδιος σε Spiderman! Με τις φοβερές πλέον δυνάμεις που απέκτησε, κατάφερε πολύ εύκολα να «ελευθερώσει» κάποια δωράκια που βρισκόντουσαν σε έναν ψηλό ιστό. Αφού κατάφερε να εντοπίσει όλα όσα είχαμε πάρει γι’  αυτόν και άνοιξε όλα του τα πακέτα, πόζαρε περήφανα ως Spiderman!

Στο τέλος της ημέρας, ο Ερνάντ είχε μεταμορφωθεί εντελώς! Έδειξε πόσο εκφραστικός και συναισθηματικός είναι! Αγκάλιαζε συνέχεια σφιχτά όλο τον κόσμο που βρισκόταν στο διάβα του, οικογένεια, φίλους που βρίσκονταν εκεί για να μοιραστούν τη χαρά του και φυσικά τους εθελοντές του Οργανισμού. Εμείς βιώσαμε για άλλη μια φορά με τον πιο έκδηλο τρόπο τη μεταμορφωτική δύναμη της ευχής και ελπίζουμε να δώσαμε το έναυσμα για να πιστέψει ο ίδιος και η οικογένειά του ακόμα πιο πολύ, ότι η φλόγα της ελπίδας δεν σβήνει ποτέ!

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του ΟΠΑΠ και της ενέργειας “MAD for a Cause”: Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» 

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας για την πολύτιμη προσφορά τους: Φανή Πολίτη, Μαρίνα-Αστάρτη Αναγνωστοπούλου