Από μικρός, ο Ευάγγελος ονειρευόταν να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Formula 1. Ήθελε να ζήσει από κοντά όλη τη δράση και την αδρεναλίνη. Κοιτούσε από μια οθόνη τους οδηγούς και απορούσε με τις απίστευτες ικανότητες τους: Πώς «πιάνουν» τόσα χιλιόμετρα; Δεν φοβούνται; Πώς προλαβαίνουν τις στροφές; Πώς γίνεται να χάνουν 3 ολόκληρα κιλά σε κάθε αγώνα;

Μόλις του ανακοινώσαμε ότι εκείνη η στιγμή που περίμενε από μικρός ήρθε, η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Με τη βοήθεια των νεραϊδών του εξωτερικού, καταφέραμε να πάρουμε τα εισιτήριά του το καλοκαίρι. Και πέρα από τον αδερφό του που ήθελε στο πλάι του, καθώς και οι δυο τους τρέφουν την ίδια αγάπη για την Formula 1, ήταν ακόμα ένα παιδί στην ίδια ηλικία με τον Ευάγγελο που είχε την ίδια ευχή και την ίδια αγάπη!

Το πρόγραμμα του τριημέρου ήταν γεμάτο στην Ιταλία, δίνοντας την ευκαιρία στον Ευάγγελο να έχει μια αξέχαστη εμπειρία! Στο Μιλάνο, όπου έγινε το Grand Prix Monza, παραβρίσκονταν όλοι οι αστέρες της Formula 1. Ευτυχώς, ο Ευάγγελος βρήκε πλεονεκτική θέση στην πίστα για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Οι γρήγοροι και θορυβώδης ήχοι που έκαναν τα μονοθέσια βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής! Είχε την ευκαιρία να δει όλους τους οδηγούς από κοντά, να τους μιλήσει και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κατάφερε να «τρυπώσει» στα backstage, να γνωρίσει τους συντελεστές, τους διοργανωτές, αλλά και όλους τους δημοσιογράφους. Ήρθε σε επαφή με άτομα που ούτε φανταζόταν, ενώ κατάλαβε πόσος χρόνος χρειάζεται για να οργανωθεί ένας αγώνας. Οι ειδικοί του έδιναν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το επάγγελμα, όπως για την προετοιμασία των πιλότων, πριν από κάθε αγώνα, το ότι μαθαίνουν τις πίστες απ’ έξω, αλλά και τα τεστ αντανακλαστικών που πρέπει να κάνουν τακτικά, λόγω των ταχυτήτων.

Το ταξίδι της επιστροφής του δεν ήταν διόλου στενάχωρο. Ήταν γεμάτο γλυκές αναμνήσεις από ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η εμπειρία που ποθούσε να ζήσει από μικρός χαράχθηκε καλά στην μνήμη του. Κάθε φορά που θα τη φέρνει στο νου του θα εμφανίζεται ένα χαμόγελο σαν αυτό που είχε στο Μιλάνο!

θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με την υποστήριξή τους εκπληρώσαμε την παρούσα ευχή!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Uniglobe, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!