Μία απλή ενόχληση, μία επίσκεψη ρουτίνας στο γιατρό και όλα ανατράπηκαν…

Ένα υπέροχο, νεαρό κορίτσι! Η Δ. δεν στεκόταν κυριολεκτικά ούτε λεπτό. Ευγενική, άριστη μαθήτρια, κοινωνική και δραστήρια! Ανάμεσα στην ενασχόληση της με τον σύγχρονο χορό, τη φροντίδα των κατοικίδιων της οικογένειας, το διάβασμα – εκτός από τα μαθήματά της αγαπάει πολύ τα λογοτεχνικά βιβλία – τις βόλτες με τις αγαπημένες της φίλες, την ενασχόλησή της με  και τις οικογενειακές αποδράσεις, πάντα έβρισκε χρόνο για κάτι ακόμη!

Αυτά όμως ανήκουν – για την ώρα τουλάχιστον – στην προηγούμενη καθημερινότητά της, πριν τη διάγνωση. Η ασθένεια της στερεί τόσο πολλά. Η καθημερινή επαφή και οι βόλτες με τις φίλες, τα μαθήματα χορού, το σχολείο, όλα σταμάτησαν. Ακόμα και τα αγαπημένα της κατοικίδια, χρειάστηκε να φύγουν προσωρινά από το σπίτι. Και όλα αυτά, ενώ το κορίτσι μας διανύει τη δύσκολη φάση της εφηβείας.

Το μόνο που παρέμεινε αναλλοίωτο είναι η αμέριστη συμπαράσταση και η απεριόριστη αγάπη που εισπράττει από την οικογένεια και τις φίλες της. Αυτά και ο θετικός τρόπος που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, τη βοηθάνε να μην το βάζει κάτω!

Τη Δ. τη γνωρίσαμε εν μέσω πανδημίας και η ευχή της ήταν μία και μοναδική!

Να αποκτήσει το κινητό τελευταίας τεχνολογίας που ονειρευόταν. Αυτό που κατά μία έννοια θα «έφερνε» ξανά, αυτά που είχε στερηθεί στη «διαφορετική» καθημερινότητά της. Για εκείνη το κινητό δεν είναι απλά μία συσκευή, αλλά ο συνδετικός κρίκος με την «κανονικότητά» της. Της επιτρέπει να παρακολουθεί online μαθήματα, να ακούει την αγαπημένη της μουσική, να επικοινωνεί με τους φίλους της και να παρακολουθεί τις ταινίες και τα αθλητικά γεγονότα που την ενδιαφέρουν!

Και παρόλο που είναι πολύ μοντέρνο ή cool – στη γλώσσα των παιδιών της ηλικίας της – κορίτσι, κατά βάθος είναι μία ρομαντική ψυχή. Γι’ αυτό και οι νεράιδες κινητοποιήθηκαν και βρήκαν, όχι μόνο το πολυπόθητο τηλέφωνο, αλλά και όλα τα vintage αξεσουάρ που ήξεραν ότι ταιριάζουν στο γούστο της.

Εν μέσω καραντίνας, λοιπόν, φροντίσαμε να της χαρίσουμε μία μέρα πλημμυρισμένη από χαρά, σεβόμενοι όμως την επιθυμία της να είναι όλα απλά και καθετί που αφορούσε στην εκπλήρωση να γίνει διακριτικά. Το αποτέλεσμα όμως ήταν αυτό που όλοι θέλαμε! Μόλις έπιασε στα χέρια της το κινητό τηλέφωνο που με τόση λαχτάρα περίμενε, το πρόσωπό της φωτίστηκε, μας χαμογέλασε ευτυχισμένη κι άρχισε αμέσως να το εξερευνά.

Όπως μας είπε και η μητέρα της «σημασία δεν έχει πώς κάνεις κάτι, αλλά αυτό που κάνεις να το κάνεις με αγάπη». Και μέσα στο κουτί που στείλαμε στη φίλη μας, «κλείσαμε» και την αγάπη μας, που είναι μεγάλη, ειλικρινής και χωρίς όρια. 

τους χορηγούς σε είδος: Cosmote, Sweebies

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)