Η Ε. αγαπάει πολύ τη μαγειρική και τη ζωγραφική, αλλά αυτό που ήθελε περισσότερο από καθετί ήταν ένα δικό της κινητό, για να μπορεί να βλέπει τα αγαπημένα της βίντεο, να ακούει μουσική και να επικοινωνεί με τα αδέρφια και τους φίλους της, που είναι μακριά. Κάποια επιπλοκή στην υγεία της 12χρονης φίλης μας, την κράτησε εντός νοσοκομείου. Η λαχτάρα της να αποκτήσει το κινητό τηλέφωνο που ονειρευόταν όμως ήταν τόσο μεγάλη, που έκανε νεράιδες και ξωτικά να βιαστούν!

Όλες οι ευχές σχεδιάζονται με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια. Δεν εξελίσσονται όμως όλες σε όμορφα τοπία, με πρωτότυπες δραστηριότητες. Υπάρχουν και οι ευχές, οι ακόμα πιο ξεχωριστές για εμάς, που εκπληρώνονται στα νοσοκομεία, όταν τα παιδιά, μας χρειάζονται άμεσα και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για νεραϊδόσκονη κι ελπίδα.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν μας αφήνουν περιθώρια για πολλές εκπλήξεις εντός νοσοκομείου. Ο εμπλουτισμός των ευχών μας περιορίζεται, μα η αγάπη μας ποτέ! Έτσι, η νεράιδα και το ξωτικό έφτασαν έξω από την πόρτα του δωματίου της και χτύπησαν συνθηματικά. Μόλις άνοιξε την πόρτα η μητέρα της, άρχισαν να πετάνε μπαλόνια μέσα στο δωμάτιο! Η μικρή σάστισε! Άρχισε να γελάει! Ήταν μία εντελώς απρόσμενη έκπληξη! Αφού συστήθηκαν, άρχισαν να της δίνουν ένα σωρό πακέτα. Κι εκείνη τα άνοιγε με λαχτάρα, το ένα μετά το άλλο, ενώ η χαρά και ο ενθουσιασμός της μεγάλωναν!

Ήταν ότι χρειαζόταν, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και πολλά αξεσουάρ για το νέο της κινητό! Αφού είχε ανοίξει σχεδόν όλα της τα δώρα, έμεινε μόνο ένα… το πιο σημαντικό! Εντελώς τυχαία, το τελευταίο πακέτο, ήταν βαρύ, όπως το πολυπόθητο κινητό. Και αυτό περίμενε να αντικρίσει. Όμως δεν ήταν αυτό… μα ένα power bank. Το σκανταλιάρικο ξωτικό είχε «βάλει» το χέρι του στην παράταση της ανυπομονησίας της. Το κορίτσι μας δεν μίλησε, αλλά φάνηκε ότι προς στιγμή ανησύχησε λίγο. Η νεράιδα και το ξωτικό βγήκαν απ’ το δωμάτιο λέγοντας ότι θα επικοινωνούσαν αμέσως με τις υπόλοιπες νεράιδες, για να μάθουν τι έχει συμβεί!

Όταν επέστρεψαν, η νεράιδα φαινόταν σαν κάτι να την ενοχλούσε στην πλάτη. Είχαν πάθει κάτι τα φτερά της; Ή μήπως όχι; Μήπως ήταν το κινητό; Ω, ναι! Αυτό ήταν! Η μικρή το έπιασε στα χέρια της γελώντας και άρχισε με μανία να ξετυλίγει το κουτί μέχρι που εμφανίστηκε το κατακόκκινο τηλέφωνο που τόσο επιθυμούσε! Έλαμπε ολόκληρη! Το άνοιξε αμέσως και ξεκίνησε να το περιεργάζεται.

Η μητέρα της δεν μπορούσε να κρατήσει τη συγκίνησή της. Δεν  σταματούσε λεπτό να μας ευχαριστεί, για τη χαρά που δώσαμε στο παιδί της. Και όπως μας είπε αργότερα, όταν έμειναν μόνες τους, η μικρή τη ρώτησε: «Μαμά, πώς ήξεραν όλα αυτά που μου αρέσουν και μου τα πήραν;»

Και εκείνη της απάντησε συγκινημένη: «Οι νεράιδες όλα τα ξέρουν, αγάπη μου!»

τους εθελοντές μας: Όλγα Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Καρίκας

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)