Εύχομαι να γνωρίσω τον FY – Θανάσης , 13, μυϊκή δυστροφία Becker

«Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη, και ζωή στα πάντα! Είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας. Με αυτήν χαλαρώνω, εκτονώνομαι, σκέφτομαι όμορφες αναμνήσεις» είπε κάποτε ο Πλάτων. H μουσική στην περίπτωση του Θανάση γίνεται φάρμακο ενάντια στην καθημερινότητά του. Τι πιο φυσικό, λοιπόν, από το να έχει η ευχή του μια μελωδική οπτική;

Ο Θανάσης θαυμάζει τον FY και τα τραγούδια του έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία του. Ο αγαπημένος του καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με μεγάλη χαρά, και ταξίδεψε την ψυχή και το μυαλό του Θανάση με τα ιδιαίτερα κομμάτια του. Και οι δυο, ταξίδεψαν από διαφορετικούς προορισμούς για να συναντηθούν στην Αθήνα, κι όμως η κούραση δεν περιόρισε τη συνάντησή τους!

Ο τόπος της ευχής, τα studio του OPEN TV όπου και γυρίζεται το X Factor. Ο FY ήταν καλεσμένος ως guest star, μα για τον FY ο guest star της βραδιάς ήταν ο Θανάσης! Οι δυο τους φορώντας παρόμοια ρούχα (επιθυμία του Θανάση), πέρασαν ένα απόγευμα γεμάτο ρυθμό. Στα καμαρίνια κατάφεραν να συζητήσουν για πολλές ώρες σχετικά με τη ζωή τους. Ο Θανάσης «πέρασε» τον αγαπημένο του καλλιτέχνη από μια μικρή συνέντευξή και ο FY με χαρά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε. Η αμηχανία στην αρχή ήταν διάχυτη στο χώρο, όμως το γέλιο του Θανάση, σύντομα έσπασε τον πάγο. Οι δυο τους, έβγαλαν φωτογραφίες, αντάλλαξαν αγκαλιές και έκαναν μεγάλες συζητήσεις.

Αφού αποχωρίστηκαν με χαμόγελα και αγκαλιές, ο Θανάσης πήρε τη θέση του στο κοινό του live X Factor, ώστε να απολαύσει τα τραγούδια του αγαπημένου του καλλιτέχνη. Σιγοτραγουδούσε και με δυσκολία έμενε στη θέση του, μια και μάλλον ήθελε να χορέψει! Χαμογελούσε διαρκώς και απολάμβανε κάθε στιγμή της εκπλήρωσης της ευχής του. Είναι βέβαιο ότι οι μελωδίες, έδιωξαν και την τελευταία αρνητική σκέψη και η δύναμη της μουσικής επικράτησε.

Μια ακόμη όμως έκπληξη, έκανε το Θανάση να γελάσει ακόμη περισσότερο… Ενώ η βραδιά είχε τελειώσει και ετοιμαζόταν να γυρίσει στο ξενοδοχείο με την οικογένειά του, ξάφνου εμφανίστηκε μια τούρτα για εκείνον και ποιος την έφερε; Φυσικά ο FY!!!

Δεν ήταν απλά μια ευχή για τον Θανάση. Ήταν ο κόσμος του όλος, η δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του. Η συνάντηση με τον FY του έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν, έβαλε φτερά στη σκέψη του και η ανάμνηση αυτής της ημέρας θα δίνει χαρούμενο ρυθμό και μια δόση μαγείας στην καθημερινότητα του. Τα λόγια που του είπε, αλλά και όσο δεν εξέφρασε, έγιναν οι στίχοι και η μουσική της δικής του ευχής!

από καρδιάς τον FY, την Panik Records, το OPEN Beyond και το X Factor για τη συμβολή τους στην εκπλήρωση της ευχής του Θανάση

τους εθελοντές: Ραφαέλα Σαρημιχαηλίδου, Χρυσούλα Σπανού, Κωνσταντίνος Καραματίδης

τους χορηγούς σε είδος: SOFITEL HOTELS & RESORTS, Blue Rent a Car

 

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2019 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)