«Παιχνιδιάρα, ενθουσιώδης, δυναμική και… ασταμάτητη» είναι μερικά από τα επίθετα που μπορούμε να σκεφτούμε για να περιγράψουμε τον μικρό μας σίφουνα, την Ιωάννα. Οι μέρες ήταν σχετικά βαρετές για την μικρή Ιωάννα στο νοσοκομείο, όπου με τεράστια ψυχική δύναμη και υπομονή ακολουθούσε ανελλιπώς όλες τις οδηγίες των γιατρών και της μητέρας της. Μία μέρα, την περιέργειά της κίνησε ένα παιδικό jeep. Αλλά δεν ήταν ένα οποιοδήποτε παιδικό jeep… Ήταν πιο φούξια κι από το ίδιο το φούξια! Από τότε, μέρα-νύχτα σκεφτόταν τον εαυτό της πάνω στο φούξια jeep της να «οργώνει» την άσφαλτο της πόλης.

Είχε καιρό να απολαύσει ξέγνοιαστο παιχνίδι και μερικές ώρες ανεμελιάς. Μόλις οι γιατροί μας έδωσαν το πολύτιμο «Ναι» και πήραμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, στείλαμε στην Ιωάννα μήνυμα να μας συναντήσει στον μόνο τόπο που σφύζει από παιχνίδι: τον παιδότοπο! Ήρθε, παρέα με την καλύτερή της φίλη, την ξαδέλφη και τους γονείς της. Δεν ξέραμε εάν είχε καταλάβει ότι ήταν η ημέρα της ευχής της. Αλλά το μόνο σίγουρο ήταν ότι είχε έρθει για να ξαναβρεί τις στιγμές παιδικότητας που έχασε.

Ήταν ώρες απασχολημένη με ένα τεράστιο φουσκωτό παιχνίδι. Έτσι, αρπάξαμε κι εμείς την ευκαιρία να φέρουμε κρυφά το jeep της μέσα στον παιδότοπο. Ούτε που μας κατάλαβε. Ζούσε τη στιγμή, χοροπηδώντας στα τεράστια φουσκωτά. Μετά από πολλές ώρες χοροπηδητού, βγήκε να ξαποστάσει. Και τι να δει; Το αυτοκινητάκι που τόσο καιρό ονειρευόταν ήταν καταμεσής του παιδότοπου! Προς στιγμή, σαν να είδαμε τα ζωηρά μάτια της να πετάνε σπίθες απ’ τον ενθουσιασμό. Δεν το πολυσκέφτηκε. Ανέβηκε στο , και το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί είναι όλες οι χαρούμενες διαδρομές που θα έκανε από εδώ και στο εξής!

Το σημαντικότερο πράγμα για ένα παιδί είναι η παιδικότητά του…

Αυτό προσπαθούσε να μας εξηγήσει στο τέλος της ημέρας της ευχής και η μαμά της: πόση ανάγκη είχε η Ιωάννα εκείνες τις ώρες ανέμελου και ξέγνοιαστου παιχνιδιού! Την ίδια στιγμή, όταν ρωτήσαμε την Ιωάννα ποιο ήταν το αγαπημένο της σημείο της ευχής, μας έδωσε μια απάντηση αφοπλιστική: «Σήμερα είχα πολλές δυνάμεις γιατί η τούρτα μου είχε μαγικές δυνάμεις. Είχε ΑΣΤΕΡΟΜΑΓΕΙΑ από τις νεράιδες!!! Ξετρελάθηκα με την έκπληξη

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Μαρία Περμεκενλή, Μαρία Κόκκα

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Motostuff, Li La Lo, 3d Carbon, Linardakis Cargo, ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, Gallerie di Bomboniera, N.C. Catering, Μπισκοτόκοσμος, El Décor, Η Παλιά Φάβα, Βάσω Παντελιάδου Events, Myikona, Craft Box

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!