Ένα γράμμα μαγικό έφτασε μία μέρα στον I. σαν να ήταν από το Hogwarts. Εμφανίστηκε από το πουθενά και τον προσκαλούσε στο μέρος όπου η μαγεία υπάρχει στ’ αλήθεια. Με απορία κοιτούσε το γράμμα ο ήρωάς μας και αναρωτιόταν ποιος να το έστειλε. Ήταν οι νεράιδες του που, καθώς έμαθαν την αγάπη του για τον Harry Potter αποφάσισαν να συνεργαστούν με τα μαγικά πλάσματα που ζουν εκεί και να τον στείλουν στο Λονδίνο.

O Harry Potter κρατούσε συντροφιά στον Ιωάννη στις πιο δύσκολες στιγμές του. Ήταν η παρέα του, όταν ήταν στο νοσοκομείο και περνούσε ώρες, βλέποντας τις ταινίες του. Το να δει από κοντά τα μέρη και τα σκηνικά που γυρίστηκαν οι ταινίες και να ζήσει και αυτός στον μαγικό αυτό κόσμο ήταν κάτι που το ήθελε όσο τίποτα άλλο. Στα βιβλία του Harry Potter, το Λονδίνο αποτελούσε βασικό σημείο αναφοράς.

Όταν έφτασε η μέρα της ευχής, επιβιβάστηκε με την οικογένειά του στο αεροπλάνο και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Λονδίνο. Και φυσικά, ο I., δεν έχασε λεπτό. Άφησε τις βαλίτσες και τα πράγματά του και αμέσως έσπευσε να επισκεφθεί το στούντιο του Harry Potter.

Ένας πελώριος δράκος δέσποζε στην είσοδο, αλλά δεν φοβήθηκε λεπτό. Έτρεξε να εξερευνήσει τον χώρο. Παρατηρούσε προσεκτικά κάθε φωτογραφία από τα στιγμιότυπα της ταινίας. Tα εκθέματα σαν να ζωντάνευαν μπροστά του, ξαναζώντας σκηνές από τον μαγικό του κόσμο.  Τα κοστούμια των ηρώων πρόβαλαν σε περίοπτη θέση και ο νεαρός μας φανταζόταν να ανήκει σε έναν από τους κοιτώνες του Hogwarts. Το Hogwarts Express της πλατφόρμας 9¾  τον ταξίδεψε σε όλα τα μέρη του μαγικού του κόσμου και πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Μετά το στούντιο, επισκέφθηκε όλα τα αξιοθέατα του Λονδίνου. Το πάρκο δεινοσαύρων, το ενυδρείο θαλάσσιας ζωής, το Big Ben, το Westminster Abbey πρόσφεραν μοναδικές αναμνήσεις στον ήρωά μας και έβγαλε πολλές φωτογραφίες μαζί με την οικογένειά του.

Οι μέρες όμως πέρασαν γρήγορα και είχε έρθει η ώρα της επιστροφής. Πήρε όμως αρκετή από τη μαγεία του φανταστικού κόσμου μαζί του για να τον συντροφεύει από εδώ και πέρα σε κάθε μάχη μικρή ή μεγάλη.

θερμά όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και με τη συμβολή τους καταφέραμε να εκπληρώσουμε την παρούσα ευχή.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Uniglobe, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ!