Ο Κωνσταντίνος είχε ετοιμαστεί για μια συνηθισμένη μέρα, δίχως να ξέρει ότι η συγκεκριμένη ήταν… ξεχωριστή! Όπως καθόταν στο δωμάτιό του, ξαφνικά άκουσε έναν ήχο, που του εξήψε την περιέργεια. Ο ήχος φάνηκε να προέρχεται από το μπαλκόνι του σπιτιού του και έμοιαζε σαν ελικόπτερο. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι, σοκαρίστηκε! Ήταν ένα drone, με ένα χαρτί κρεμασμένο: «Κωνσταντίνε κάτι όμορφο σε περιμένει στην είσοδο!».

Δεν το πολυσκέφτηκε. Τρέχοντας μέσα σε δευτερόλεπτα, έφτασε στην πόρτα της εισόδου. Ένα καινούριο γραφείο γεμάτο δώρα, σκορπισμένα αστεράκια και μπαλόνια και πίσω τους δύο ξωτικά να τον περιμένουν με ένα πλατύ χαμόγελο. Πριν καλά-καλά το καταλάβουμε το σπίτι έμοιαζε με «βομβαρδισμένο τοπίο» από τα σκισμένα και πεταμένα περιτυλίγματα. Δίπλα του, ήταν και ο μικρός αδερφός του, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του άνοιγε τα δωράκια, που εννοείται δεν είχαν παραλείψει να του φέρουν οι νεράιδες. Οι ιαχές ενθουσιασμού και τα χαμόγελα των παιδιών «έντυσαν» ολόκληρο το σπίτι, δημιουργώντας εικόνες, που θα μας μείνουν χαραγμένες.

Ο Κωνσταντίνος δεν σταμάτησε να μας λέει πόσο ανάγκη είχε τον υπολογιστή. Το όνειρό του είναι να γίνει προγραμματιστής και ο υπολογιστής θα είναι ο πρώτος του «σύμμαχος» μέσα στον αχανή κόσμο του προγραμματισμού. Οι γονείς του παρακολούθησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση τα δύο αδερφάκια να ανοίγουν με ενθουσιασμό τα δώρα τους, ενώ σιγανά – για να μην ακούσουν τα παιδιά – μας έλεγαν για το πόση αγωνία είχαν για την ημέρα της ευχής του ήρωά τους.

Η ευχή «έκλεισε» με μια διαδικτυακή συνάντηση με μία εταιρία προγραμματισμού! Οι ειδικοί έλυσαν όλες τις απορίες που είχε για τον νέο του υπολογιστή και όχι μόνο… Του παρέδωσαν και το πρώτο του μάθημα προγραμματισμού, μαθαίνοντάς του τα βασικά που χρειάζεται να ξέρει για να συνεχίσει να ανακαλύπτει αυτόν τον απέραντο κόσμο. Η χαρά του Κωνσταντίνου αποτυπώνεται σε εκείνη τη φράση που μας είπε: «Ολόκληρη η μέρα είναι ένα δώρο για τις φετινές και τις επόμενες και τις παρά επόμενες γιορτές μου».

θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που συμμετείχαν στην ευχή: Τριπολιτσιώτη Βικτώρια, Πέγκυ Παπανδρέου, Καρβουνάς Ιωάννης 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: HELLENIC DRONES,BEGNIS CATERING,ELECTRONIC PLUS, NATCO SOLUTIONS, ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΒΥΡΩΝΑΣ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ, SLIM BITES , Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, DRAGONTALE, ΜΑΡΓΩΝΗ-ΛΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, MY IKONA, ΒΙΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!