Ο Κωνσταντίνος ήθελε με όλη του την ψυχή να γίνει καπετάνιος… Να βγει στα ανοιχτά με την βάρκα του και να ψαρέψει ψάρια για όλη του την οικογένεια.

Αφού τον ντύσαμε, λοιπόν, καπετάνιο, και τραγουδώντας σε όλη τη διαδρομή παιδικά «θαλασσινά» τραγούδια, ξεκινήσαμε για τον Μόλο της Πάτρας. Ο Κωνσταντίνος μάς χαμογελούσε ντροπαλά! Ανυπομονούσε να πιάσει ψάρια!

«Όλα αυτά είναι για ‘μένα;» μας ρώτησε, μόλις αντίκρισε από το παράθυρο τον στολισμό με τις βάρκες, τα μπαλόνια και την τράτα. Το γλέντι είχε ήδη ξεκινήσει! Οι χορευτές από το Αίγιο με φόντο τη θάλασσα ξεσήκωσαν τον κόσμο! Όταν του δόθηκε η μπουρού, την έβαζε συνέχεια στο αυτάκι του για να ακούσει τη θάλασσα. Αφού φόρεσε το καπέλο του και μεταμορφώθηκε σε σωστό καπετάνιο, ανεβήκαμε στην τράτα του με τον καπετάν κ. Βεσκούκη και το πλήρωμά του και βγήκαμε στα ανοιχτά.

Δίπλα μας έπλεε το λιμενικό σώμα, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, ψαράδες με τα ψαροκάικά τους και το πυροσβεστικό πλοίο, που με τις μάνικές του σχημάτιζε με το νερό πανέμορφα τόξα! Ο Κωνσταντίνος ξετρελάθηκε!
Ειλικρινά, θαυμάσαμε τη συμμετοχή του κόσμου σε όλο αυτό! Ήταν απίθανο να βλέπεις τον βαρκάρη να τραβάει κουπί για να μας φθάσει! Μεγαλείο ψυχής και θέλησης!  

Όλοι μαζί περάσαμε από τον Άγιο Νικόλαο και σταματήσαμε για να ψαρέψει ο Κωνσταντίνος. Μπήκε το δόλωμα στην πετονιά η χαρά του ήταν απερίγραπτη! Χοροπηδούσε κάθε φορά που έπιανε ψαρί! Το πρόσωπό του φωτίζονταν από τον ενθουσιασμό και όλοι οι παρευρισκόμενοι ζητωκραυγάζαμε σε κάθε ψαριά!

Οι στιγμές που ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στην ευχή του Καπετάν Κωνσταντίνου ήταν μοναδικές!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καπετάν & Πρόεδρο κ. Βεσκούκη που αγκάλιασε την ευχή του Κωνσταντίνου από την πρώτη στιγμή.

Ευχαριστούμε για την θερμή συμμετοχή των σκαφών και ψαροκάικων που συμμετείχαν στην ευχή του Κωνσταντίνου με όλη τους την αγάπη:
«Αγ. Νικόλαος ΙΙΙ» (κ. Βεσκούκης Δημήτρης, Νικόλας και Αγγελική), «Άγιος Ανδρέας» (Κούγελος Αντώνης & Θεόδωρος), Σκάφος Άγιος Φανούριος (Κλαουδάτος Νικηφόρος), «Ανδρέας» (Βαρδάκης Στέφανος), «Πέτρος» (Χατούπης Πέτρος), «Άγιος Αντώνιος» (Χατούπης Νικόλαος), «Γιωργούλα» (Διγκελόπουλος), «Γλάρος», (κ. Φώτης), «Κωνσταντίνα – Δέσποινα (Βακιρτζόγλου Παύλος, Ιωάννης & ΣΙΑ), «Σπύρος» (Καζακίδης Σπυρίδων),  Διασώστες Ερυθρού Σταυρού, Πυροσβεστικό Σώμα Π/Π «Σκούρτης».

Ευχαριστούμε τους χορευτές από το Αίγιο για την παρουσία τους:

Χαρά Βάκρινου, Φάνης Δημητρακόπουλος, Βασίλης Σταθόπουλος, Κατερίνα Νικολοπούλου, Έφη Βάκρινου, Τάσος Βάκρινος

θερμά την Technomar Shipping Inc. για τη δωρεά

τους εθελοντές μας: Αθηνά Ζαφειροπούλου, Βανέσα Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Παγουλάτου, Ιωάννης Κοσμαδάκης, Έλενα Κανελλοπουλου, Χαρά Μασιακού, Παναγιώτα Φιλιππίδη

τους χορηγούς σε είδος: Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας και Αλιεργατών Πατρών και Περιχώρων “Ο Πατραϊκός”, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαϊας, Δήμος Πατρέων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας, Ιχθυόσκαλα Πατρών, Ερυθρός Σταυρός Πάτρας, Ναυτικό Όμιλο Πατρών (Κολυμβητήριο), Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ο Άγιος Νικόλαος», Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας (Εστιατόριο), Ζαχαροπλαστείο Caravel Patisserie, Ιδέα & Vento Evento (Διακόσμηση), Βέρρας Γιώργος (Εξοπλισμοί-Τέντες), Μαγεράκη Γιώργο (Φωτογράφος), Balloon Fire, Μεταφορική Καϊμακάς Ε.Π.Ε., Grafo Artisti, Avis, Moxy Patras Marina, POUC, Καθαριστήριο Quickly, SnS Flags, Playmobil Hellas S.A., DPAM

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!