Η τριμελής οικογένεια του Λευτέρη ταξίδεψε από πολύ μακριά για την εκπλήρωση της ευχής. Διέσχισε σύνορα, ποταμούς και λόφους, βουνά και οροσειρές, πεδιάδες και αυτοκινητόδρομους. Το μεγάλο τους ταξίδι, το έκαναν με χαρά, καθώς είναι άνθρωποι της περιπέτειας. Η κινητική δυσκολία του Λευτέρη δεν τους έχει σταματήσει από το να τον ταξιδέψουν σε πολλά μέρη και χώρες. Αγαπούν τα ταξίδια και ανοίγουν τους ορίζοντες του μοναχογιού τους όσο πιο συχνά μπορούν. Έτσι, η εκπλήρωση της ευχής του, ήταν η αφορμή για μια εκδρομή. Μια ευχάριστη εκδρομή μέσα στο «Μαραθώνιό» τους, όπως μας ανέφερε ο μπαμπάς.

Έφτασαν στην Αθήνα και παρόλο που πέρασαν ώρες στο δρόμο, δεν δυσανασχέτησαν ούτε λεπτό. Όμως, όταν μπήκαν στο σπίτι που είχαμε φροντίσει για εκείνους, αισθάνθηκαν δικαίωση για τον μακρύ τους δρόμο! Τακτοποιήθηκαν και αποκαμωμένοι, ξάπλωσαν να κοιμηθούν γιατί η επόμενη ημέρα θα ξεκινούσε από νωρίς για εκείνους.

Ο Λευτέρης ξύπνησε από τις 6 το επόμενο πρωί. Ήταν ανυπόμονος. Ως γνήσιος ταξιδευτής, ήθελε να εκμεταλλευτεί κάθε λεπτό της ημέρας τόσο για την ευχή του, όσο και για να περιηγηθεί στην Αθήνα. Όμως η μητέρα του – που όχι δεν του λέει – έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: θα περίμεναν τους εθελοντές του Οργανισμού για να μεταβούν στο στούντιο του αγαπημένου του Άκη Πετρετζίκη. Εκείνος δάμασε την όρεξη του για βόλτα και υπομονετικά ετοιμάστηκε και περίμενε τη νεράιδα να διαβεί το κατώφλι του νέου τους, προσωρινού, σπιτιού. Όταν έφτασε η στιγμή, με όλη του τη δύναμη, πετάχτηκε από τον καναπέ και πήγε προς την πόρτα, έτοιμος να φύγει 😊

Η νεράιδα Αστάρτη, περίτεχνα καθυστέρησε την έλευση του Λευτέρη στο στούντιο, με μπόλικο παιχνίδι, την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογράφιση της οικογένειας, μα ο Λευτέρης πια δεν κρατιόταν… και κάπου εκεί εμφανίστηκε η νεράιδα Χρυσή, που καλημέρισε και καθοδήγηση όλη την παρέα στον χώρο παρασκευής όλων αυτών των υπέροχων γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων που θαυμάζουμε όλοι από την τηλεόραση και το ίντερνετ.

Μπαίνοντας στο στούντιο, η μυρωδιά ενός υπέροχου φαγητού κατέκλυσε την ευαίσθητη όσφρηση του Λευτέρη. Φανατικός θαυμαστής του Άκη, άρχισε να τον αναζητά με το βλέμμα του. Περιηγήθηκε, οικειοποιήθηκε με τους πάγκους και τις αγαπημένους του μαρίζ, αναγνώρισε το υπέροχο vintage ψυγείο σε φιστικί χρώμα που όλοι μας θα θέλαμε στην κουζίνα μας, και ξαφνικά ένα «καλημέρα» τον έκανε  να γυρίσει απότομα το κεφάλι του! Είχε έρθει, και μάλιστα ήταν εκεί μόνο για εκείνον!

Ξεκίνησαν με τις συστάσεις και αφού ο Άκης τον ενημέρωσε ότι θα φτιάξουν την αγαπημένη του black forest τούρτα, άρχισαν τη διαδικασία. Μα να σας πούμε κάτι… ο Λευτέρης είναι ένας παλαιάς κοπής άνδρας… Παρόλο που λατρεύει να μαγειρεύει μαζί με τη μητέρα του και παρακολουθεί μανιωδώς τον Άκη… ε να… προτιμά να βλέπει και να δοκιμάζει! Όσο και αν προσπάθησε ο Άκης να του δώσει κίνητρο για να κάνει όλη την τούρτα μόνος του, εκείνος προτίμησε να δοκιμάζει και να συμβάλει στο ελάχιστο στην ολοκλήρωση της τούρτας 😊 Σαντιγί, παντεσπάνι και λικέρ, σαντιγί και βύσσινα, ξανά παντεσπάνι και λικέρ, και σιγά-σιγά έπαιρνε το δημιούργημα μορφή με το Λευτέρη να παρακολουθεί τη διαδικασία και να δοκιμάζει την υπέροχη κουβερτούρα. «Ευτυχώς σε κατάλαβα και βάλαμε παραπάνω» του είπε ο Άκης κι εκείνος χαρούμενος συνέχιζε τη γλυκιά απόλαυση.

Όταν ολοκληρώθηκε η τούρτα, με απορία, είδαμε ξαφνικά όλοι τον Λευτέρη να κάνει τον γύρο του πάγκου και αθόρυβα να κατευθύνεται προς τις νεράιδες. Αναπάντεχα, αγκάλιασε τη μία από τις νεράιδες του, χωρίς κανείς να το περιμένει. Και ήταν τόσο σφιχτή αυτή η αγκαλιά, που έκανε τα μάτια όλων να θολώσουν. Ήταν ο δικός του τρόπος να εκφράσει το ευχαριστώ του, τη χαρά του. Και ήταν τόσο δυνατή η αγκαλιά, που έκανε την καρδιά της νεράιδας να χτυπά δυνατά… Σειρά θα είχε η δεύτερη νεράιδα του και όλοι όσοι τον υποδέχτηκαν και τον καλωσόρισαν. Και φυσικά ο Άκης, ο δικός του Άκης, που με αγάπη έφτιαξε την αγαπημένη του τούρτα μόνο για εκείνον!

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Άκη Πετρετζίκη για την αγάπη και το χρόνο που αφιέρωσε στον Λευτέρη μας.

τους εθελοντές μας: Αστάρτη-Μαρίνα Αναγνωστοπούλου, Χρυσούλα Σπανού, Σωτήρης Φωτέας 

τους χορηγούς σε είδος: εστιατόριο Τσι-Τσι Αγ. Παρασκευής, Chef Shop, My Sunshine, Let’s Play

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)