Ο Λουκάς μας δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Οι γονείς του όμως ήξεραν πολύ καλά τι ήταν αυτό που θα του έδινε τη μεγαλύτερη χαρά. Η αυτονομία και η διευκόλυνση στο να απολαμβάνει τις οικογενειακές βόλτες γύρω από τη λίμνη των Ιωαννίνων όπου μένει, είναι που θα τον έκανε ευτυχισμένο. Η απόκτηση ενός τρίκυκλου, ρυμουλκούμενου ποδήλατου ήταν η ευχή τους!

Στην εκπλήρωση της ευχής είχαμε συνεργούς τους – μικρούς και μεγάλους – πειρατές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης (ΚΔΑΠ) Ιωαννίνων. Όλοι οι «συνωμότες» μας ήταν επί ποδός την ημέρα αυτή και είχαν φροντίσει ώστε η αίθουσα να έχει αναφορές σε πειρατές, μία και ο Λουκάς δείχνει να έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτούς.

Όταν όλα ήταν έτοιμα, μία υπέροχη ανιματέρ έκανε την εμφάνισή της. Περίμενε με ανυπομονησία όλα τα παιδιά για να ξεκινήσει το πάρτι. Όλοι οι φίλοι του Λουκά από το ΚΔΑΠ, έγιναν μία χαρούμενη παρέα και ξεκίνησαν το παιχνίδι. Χαρούμενα προσωπάκια  – που δεν μπορούσαν να κρυφτούν ούτε από τις μάσκες – έκαναν όλους τους παρευρισκόμενους να χαμογελούν. Η αίθουσα γέμισε με λαμπερά, σπιρτόζικα και ευτυχισμένα βλέμματα!

Ο Λουκάς άνοιξε όλα τα δωράκια του με τεράστια χαρά! Δε μπορούσε να μας ευχαριστήσει με λέξεις, αλλά καταλάβαμε όλοι από το πετάρισμα των χεριών του πόσο ευτυχισμένος και ευγνώμων για όλα ήταν εκείνες τις στιγμές! Παράλληλα στο τραπέζι υπήρχαν τα αγαπημένα σνακ του μικρού μας, και φυσικά η τέλεια τούρτα του! Τα πάντα τιμήθηκαν όπως τους άρμοζε.

Στο τέλος αποκαλύφθηκε το φανταστικό και ολοκαίνουριο ποδήλατο που άνηκε πλέον σε εκείνον. Τα μάτια του έλαμψαν από λαχτάρα! Οι πάντες στον χώρο ανυπομονούσαν να δουν τον Λουκά να ανεβαίνει στο ποδήλατο και να ξεκινήσει τις βόλτες του! Φυσικά εκείνος δε χάλασε χατίρι σε κανέναν! Με το «1, 2, 3!» ο Λουκάς έσβησε το κεράκι του και κατευθείαν ανέβηκε στο ποδήλατό του! Ήταν με διαφορά η κορυφαία στιγμή της ημέρας, μια στιγμή που όλη η οικογένεια φάνηκε να απόλαυσε στο έπακρο!

Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της ευχής φυσικά δεν κατέβηκε στιγμή! Έδειξε σε όλους το ότι είχε μάθει να κάνει ποδήλατο, και εντελώς μόνος του! Δάκρυα χαράς από τη μαμά, εμφανώς συγκινημένη και εκείνη!

Μετά την εκπλήρωση της ευχής, λάβαμε από τη μητέρα του Λουκά ένα μήνυμα που έφερε δάκρυα χαράς στα μάτια μας: «Αγαπημένες μου νεράιδες δεν έχουμε λόγια! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι! Ο Λουκάς μας κάνει φυσικοθεραπεία και περνάει πάρα πολύ όμορφα. Κάνει πλέον μόνος του ποδήλατο! Είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά μας! Η ζωή μας πλέον θα είναι τελείως διαφορετική, καθώς θα μπορούμε να βγαίνουμε για βόλτες παρέα, όλοι μαζί! Θα περνάμε έτσι, τόσο ευχάριστα τον χρόνο μας, με βόλτες δίπλα στη λίμνη. Και ο Λουκάς παράλληλα θα κάνει και άσκηση! Είμαστε ευτυχισμένοι, σας ευχαριστούμε από την καδιά μας γιατί πραγματικά αυτό που μας χαρίσατε ήταν τόσο δυνατό και συγκινησιακό, που θα το θυμόμαστε για πάντα! Όλα ήταν τέλεια, ο στολισμός, η ατμόσφαιρα, και η αγάπη σας στην υπέροχη αυτή ευχή! Συνεχίστε το υπέροχο έργο σας, σας αγαπάμε ΠΟΛΥ!»

θερμά την εταιρεία Φρεσκούλης για τη δωρεά της

τους εθελοντές μας: Κατερίνα Αγαπίδου, Σοφία Αμπατζίδου

τους χορηγούς σε είδος: Balloon House, Papa’s Coffee, Μάντζιος ζαχαροπλαστείο, Μωβ κουκουβάγια, Αρτογεύση Αφοι Παπαδιαμάντη, Χάρης Μπινώλης , Ελένη Μπαξεβάνη

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!