Η μέρα ξεκίνησε υπέροχα για τις νεράιδες και το ξωτικό. Ο μικρός μας Λ., μετά από 2 ολόκληρα χρόνια παραμονής στα νοσοκομεία, ήταν επιτέλους στο σπίτι. Καθηλωμένος στο κρεβάτι, λόγω των προβλημάτων υγείας του, μοναδική ευχή του ήταν να αποκτήσει ένα αμαξίδιο. Μόνο έτσι θα μπορούσε να αφήσει το κρεβάτι του, να αντικρίσει και πάλι τον ήλιο, να μπορέσει να δει κάτι έξω από τους 4 τοίχους ενός δωματίου.

Λαχταρούσε αυτό που για όλους μας είναι δεδομένο και αυτονόητο: λίγο καθαρό αέρα και θέα στον ουρανό… Πώς θα μπορούσε κανείς να αρνηθεί κάτι τόσο απλό και συνάμα τόσο πολύτιμο για το μικρό μας φίλο;

Έτσι, ξεκίνησε το μαγικό του ταξίδι, η ημέρα που κυριολεκτικά θα άλλαζε την καθημερινότητά του. Αφού γεμίσαμε το καθιστικό του σπιτιού του με μπαλόνια – με άκρα μυστικότητα να μην μας καταλάβει και τοποθετήσαμε όλες τις λιχουδιές (μπισκότα με ζαχαρόπαστα, cupcakes, πατατάκια, σοκολατίτσες) στο τραπέζι, οι νεράιδες εμφανιστήκαμε στην είσοδο του δωματίου του. Ο μικρός έμεινε έκπληκτος, μας κοιτούσε και μας περιεργαζόταν. Όταν τον ρωτήσαμε αν μας περίμενε, είπε πως γνώριζε ότι οι νεράιδές του θα ξανάρθουν, αλλά όχι το πότε. Αρχίσαμε να του μιλάμε για τη Νεραϊδοχώρα και τη μαγική μας χρυσόσκονη κι όποτε του λέγαμε κάτι που τον εντυπωσίαζε, μας χάριζε το πιο μεγάλο του χαμόγελο! Ήταν πολύ ενθουσιασμένος, δεν μπορούσε να σταματήσει να κοιτάει τα φτερά μας! Ζήτησε μάλιστα από τις νεράιδες του να βάλουν χρυσόσκονη και γκλίτερ σε όλες τις ζωγραφιές που είχε στον τοίχο.

Του είπαμε πως του έχουμε ετοιμάσει μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις κι αμέσως εμφανίστηκε η πρώτη… Ο φίλος μας είχε την τιμή να γνωρίσει τον βασιλιά της Νεραϊδοχώρας, ο οποίος κατάφερε αμέσως να τραβήξει την προσοχή του και να τον κάνει να χαμογελάει με καθετί που έλεγε. Ήταν πολύ πειστικός στην κάθε του λέξη κι η όλη σκηνή ήταν μαγική. Λίγο αργότερα κατέφθασαν 2 ξωτικά, που είχαν ένα ακόμα δώρο: έναν αναπαυτικό «θρόνο» (το αμαξίδιο) που είχε κατασκευαστεί ειδικά, μόνο για εκείνον. Ο μικρός ήταν πολύ ενθουσιασμένος, αλλά δεν ένιωσε αμέσως έτοιμος να «ανέβει» στο αμαξίδιο. Βλέπετε, είχε μείνει τόσο πολύ καιρό ξαπλωμένος… Κάποια στιγμή ο «βασιλιάς» έπιασε το κάθισμα του αμαξιδίου και του είπε: «Ούτε εγώ που όπως ξέρεις είμαι βασιλιάς, δεν έχω τόσο αναπαυτικό θρόνο!» Αυτό ήταν! Ο μικρός μας, μάς εμπιστεύτηκε και έτσι μάς επέτρεψε να τον μετακινήσουμε με προσοχή στο δικό του «θρόνο» και να κάνουμε τη στέψη του με κάθε επισημότητα, χειροκροτήματα και το δικό του στέμμα φυσικά!  Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να «εξερευνήσει» για πρώτη φορά το σπίτι του και να «συμμετέχει» με την πολύτιμη βοήθεια των νεράιδων και του πρώην βασιλιά σε ένα κυνήγι θησαυρού, που θα τον «οδηγούσε» σε όλα τα δώρα που είχαμε ετοιμάσει με πολλή αγάπη για εκείνον.

Κάθε μπαλόνι ήταν ένδειξη ότι κάπου εκεί κοντά υπήρχε κάποιο δώρο. Κάθε φορά που ανοίγαμε ένα δώρο, ο μικρός ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Ο ενθουσιασμός και η χαρά ζωγραφίζονταν στο πρόσωπό του, καθώς αναφωνούσε «ουάου!» ή «ζήτω!». Το πάρτι συνεχίστηκε με τις λιχουδιές που είχαμε ετοιμάσει και πολλή μουσική. Ο μικρός μας φίλος ήξερε αρκετά τραγουδάκια και δε δίστασε να μάς τραγουδήσει.

Αργότερα, θέλησε να βγει στη βεράντα, να πάρει καθαρό αέρα και να αγναντέψει επιτέλους τη θέα της πόλης. Ακόμα και τότε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτό που ζούσε ήταν πραγματικό… ότι όντως έγινε αυτή η μαγική μέρα. Νόμιζε, πως μάς έβλεπε στη φαντασία του.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, του είπαμε πως κάθε βράδυ οι νεράιδές του θα τον επισκέπτονται κι έτσι αποχωρήσαμε βλέποντας στα μάτια του για ακόμα μια φορά πόσο ευτυχισμένος ήταν, αλλά και την τεράστια συγκίνηση στο πρόσωπο της μητέρας του, που, μετά από 2.5 χρόνια, είδε το παιδί της να χαμογελάει και να μπορεί να αγναντεύει τον ουρανό που τόσο αγαπάει…

🙏 αυτή η ευχή δεν θα είχε εκπληρωθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του δωρητή μας, Don Hamilton

 

τους εθελοντές μας: Ζωή Γκεσίδου, Θάνος Παλλίδης, Άννα Παπαδοπούλου, Μαρία Τζελέπη

τους χορηγούς σε είδος: Μαρία Καρακίτσιου (φωτογράφος), ζαχαροπλαστείο Magnolia Fresh

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)