Ο Μανώλης είναι απλά φανταστικός! Ευγενικός, με το χαμόγελο στα χείλη, καλός μαθητής, κοινωνικός! Χαίρεται όταν παίρνει καλούς βαθμούς και ακόμα περισσότερο όταν κερδίζει στα παιχνίδια με τους φίλους του!

Τον γνωρίσαμε πολύ πριν μπει στη ζωή μας ο κατ’ οίκον περιορισμός. Εμπιστεύθηκε στην νεράιδα του ότι του αρέσει να «χαλαρώνει» μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπει τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια, τα Paw Patrol. Έτσι, αποφασισμένος της δήλωσε ότι η επιθυμία του ήταν να αποκτήσει πολλά πολλά παιχνίδια με τους αγαπημένους του ήρωες, για να παίζει με την μικρότερη αδελφή του και τους φίλους του!

Σε προ Covid-19 εποχή, αρχίσαμε να οργανώνουμε μία υπέροχη μέρα για τον Μανώλη και την οικογένειά του. Θα έβγαιναν από το σπίτι, θα συναντούσαν τους φίλους τους, θα έπαιζαν και θα αξιολογούσαν το μενού κάποιου εστιατορίου.  Όμως ήρθαν τα πάνω – κάτω. Τα παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι συμβαίνουν απρόοπτα και τα σχέδια συχνά αναβάλλονται ή προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα…

Οι εξελίξεις τις πανδημίας μπορεί να μας έκαναν να αναβάλλουμε τα σχέδιά μας, αλλά ο Μανώλης μας δεν έχασε λεπτό το κέφι του για παιχνίδι! Μάλιστα, ο περιορισμός εντός του σπιτιού – για ακόμη μια φορά – τον έκανε να σκέφτεται πιο έντονα από ποτέ τα αγαπημένα του παιχνίδια.  Τον έκαναν να ανυπομονεί τόσο που επέλεξε να μην περιμένει ούτε λεπτό για να τα αποκτήσει!

Τα παιδιά, είναι πολύ ευέλικτα και «προσαρμόζονται» πολύ πιο εύκολα στις απρόβλεπτες αλλαγές. Έτσι και εμείς, ορμώμενοι από την επιθυμία του και ακολουθώντας το παράδειγμά του, προσαρμοστήκαμε! Ακολουθώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, εκπληρώσαμε την ευχή του Μανώλη!

Δύο νεράιδες συνομιλούσαν συνεχώς, ώστε να εμπλέξουν γρίφους και εικόνες με τα ζωάκια που τόσο αγαπά, με τα παιχνίδια του! Ένα κυνήγι θησαυρού στήθηκε: ένας  χάρτης γεμάτος γρίφους του ανατέθηκε και θα οδηγούσε στα παιχνίδια του! Ένα ξωτικό μας έβαλε τα γάντια και τη μάσκα του και έφτασε μέχρι την πόρτα του σπιτιού του Μανώλη. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο των νεράιδων, παρέδωσε με κάθε επισημότητα, τις κούτες με τα δώρα για εκείνον και την αδελφή του!

Ε και τη συνέχεια μπορείτε όλοι σας να τη φανταστείτε! Το σπίτι γέμισε φωνές ενθουσιασμού, δυνατά γέλια, πολλά μέτρα κορδέλας και χαρτιού περιτυλίγματος, μπαλόνια και πολλά, μα πάρα πολλά δώρα! Το τηλεφώνημα που ακολούθησε, μας μετέδωσε τον ενθουσιασμό τους και τη χαρά που πήραν! Μας έκαναν να αισθανθούμε σαν να βρισκόμασταν εκεί κοντά τους! Απερίγραπτη χαρά, γέμισε και τις δικές μας καρδιές όταν ακούσαμε τη μανούλα του να μας ευχαριστεί, που καταφέραμε να κάνουμε χαρούμενο το αγόρι της. Η νεραϊδο-αποστολή μας πέτυχε και δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς κύλησαν από τα μάτια μας.

Τα δικά μας παιδιά φορούν μάσκα, όλους τους μήνες του χρόνου. Και για το πολύτιμο χαμόγελό που αντικατοπτρίζεται από τα μάτια τους, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, για να εκπληρώνουμε τις ευχές τους!

 

θερμά τον θερμά τον ΑΝΤ1 και τις εκπομπές Το Πρωινό και Rouk Zouk για την υιοθεσία της ευχής!

τους εθελοντές μας: Κοντογιαννίδου Νικολέτα, Αγγελική Σκούταρη, Γιάννης Μουτουσιάδης

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)