Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε αυτήν την οικογένεια, με  τη Μαρία ντυμένη με το χρυσό, πριγκιπικό της φόρεμα να περιμένει στην πόρτα καλώντας τις νεράιδες της. Έτσι ξεκίνησε αυτή η αμοιβαία αγάπη!

Μας μίλησε για τον εαυτό της και ήταν σα να είχαμε μπροστά μας μια μικρή πριγκίπισσα. Μας είπε πόσο πολύ της αρέσει το glitter και οτιδήποτε λάμπει, ότι τρελαίνεται με τα κοριτσίστικα αξεσουάρ που συνοδεύουν μια ολοκληρωμένη πριγκιπική εμφάνιση! Το Frozen έπαιζε στην τηλεόραση και η Μαρία μας απαριθμούσε μία – μία τις σκηνές που είχε μάθει απ’ έξω. «Μα είναι το αγαπημένο μου και το βλέπω συνέχεια! Μου αρέσει που η Έλσα και η Άννα είναι τόσο αγαπημένες!»

Ανάμεσα σε άλλα, δε θα ξεχάσω τη στιγμή της αποκάλυψης της ευχής της: «Αυτό που εύχομαι, είναι να έχω ένα δωμάτιο Frozen Το είπε και το προσωπάκι της φωτίστηκε και ήταν ακόμη πιο όμορφη!

Ομολογώ ότι εξεπλάγην, καθώς ήμουν βέβαιη ότι θα την άκουγα να λέει ότι εύχεται να γίνει πριγκίπισσα, και μάλιστα η Έλσα ή η Άννα. Εκείνη όμως που ως  πριγκίπισσα που είναι, αυτό που ήθελε είναι ένα δωμάτιο, ώστε να έχει και το δικό της βασίλειο!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ευχή της Μαρίας. Όσο περίμενε τις νεράιδες να ετοιμάσουν το δωμάτιο της, λάμβανε δώρα, όλα σχετικά με το Frozen φυσικά, που τα συγκέντρωνε για να το διακοσμήσει. Ο καιρός περνούσε και ζούσαμε μαζί της όλο το διάστημα της αναμονής, που ήταν απαραίτητη ώστε να καταφέρουμε να της χαρίσουμε το παραμυθένιο βασίλειο που ονειρευόταν.

Και η εβδομάδα που τόσο περιμέναμε όλοι, είχε φθάσει. Βάψαμε το δωμάτιο, το ζωγραφίσαμε με τις αγαπημένες της Άννα και Έλσα, μεταφέραμε τα έπιπλα, τον εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα διακοσμητικά. Την ημέρα της εκπλήρωσης ήταν όλα έτοιμα για να παραδώσουμε στην πριγκίπισσα το βασίλειό της!

Ένιωσε τεράστια έκπληξη όταν αντίκρισε το κρεβάτι της, ή καλύτερα το κάστρο της! Δεν ήθελε να βγει από το δωμάτιο και εξερευνούσε τα πάντα με περιέργεια και ενθουσιασμό. «Τι σου αρέσει περισσότερο;» τη ρωτήσαμε. «Το κάστρο μου φυσικά! Δεν έχει κανείς άλλος κάτι τέτοιο! Αλλά όλα μου αρέσουν, όλα! Έχω το ομορφότερο δωμάτιο και θα ξυπνάω κάθε πρωί σαν μια πριγκίπισσα!»

Και η Μαρία είναι μία αληθινή πριγκίπισσα, που αντιμετώπισε με θάρρος το πιλοκυτταρικό αστροκύττωμα και διάφορες περιπέτειες που ακολούθησαν. Μια πριγκίπισσα που μας «φώτισε» με τη λάμψη της και μας έδειξε την ευγνωμοσύνη που αισθανόταν προσφέροντάς μας δωράκια ανεκτίμητης αξίας από τους θησαυρούς της. Κυρίως όμως, μας πρόσφερε απλόχερα αγάπη, μοναδικές αναμνήσεις και ένα δυνατό μάθημα θέλησης και ζωής!

Image result for καρδια Χωρίς τους εθελοντές μας Δ. Βαρβάτο, Ειρ. Τσομάκου, Δ. Μπογδάνο και Τζ. Λιβέρη τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο Image result for καρδια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άννα Κανατά για την υπέροχη frozen τοιχογραφία Î‘ποτέλεσμα εικόνας για frozen emoticon

Χορηγοί σε είδος/Sponsors Inkind: PPG, Intralink Logistics, Κτήμα Μάννα Γαία, Amvrakia Hotel, Avis, Elite Strom, Decorex, Jysk, Spitishop, Ikea, Home Praktika, AS Company, Disney, Blanc de Blanc, Revoc, Loly.gr, Mpiz Toys, Let’s Play, SM Baby Shop, Κουδουνίστρα, Vegga Sport, Oscar Hotel, Ζαχαροπλαστείο – Catering Tulip (Λευκάδα), Make My Cake

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2018 (ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ FACILITY MANAGEMENT).