Εύχομαι να αποκτήσω ένα πριγκιπικό δωμάτιο – Μαρία, 8, μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο

Η Μαρία είναι ένα χαρισματικό κορίτσι! Θετική και αισιόδοξη μάς υποδέχθηκε με ένα υπέροχο χαμόγελο και μάς άνοιξε με προθυμία την καρδιά της! Είχε πολλές ευχές στο μυαλό της, με ένα κοινό στοιχείο όμως, καθώς στις περισσότερες πρωταγωνιστούσαν οι αγαπημένες της πριγκίπισσες της Disney! Η Γιασμίν, η Πεντάμορφη, η Σταχτοπούτα, η Ωραία Κοιμωμένη, η Χιονάτη και η πολυαγαπημένη της, αυτή που ξεχωρίζει περισσότερο, η Άριελ!

Αφού σκέφτηκε και ξανασκέφτηκε, τελικά αποφάσισε ότι αυτό που ήθελε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, ήταν να αποκτήσει ένα δωμάτιο, αντάξιο μιας πριγκίπισσας φυσικά! Μάς τόνισε ότι ήθελε κάτι ξεχωριστό, φωτεινό και πολύ όμορφο! Να περιέχει στοιχεία από τις αγαπημένες της πριγκίπισσες αλλά να είναι κάτι που θα της αρέσει και μετά, όταν θα είναι μεγαλύτερη! Κι εμείς, φυσικά, αμέσως βάλαμε τα δυνατά μας: ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες στις πριγκίπισσες και φέραμε την αύρα τους στο χώρο. Η σοφίτα του σπιτιού μεταμορφώθηκε. Πασπαλίσαμε το χώρο με πολλή αγάπη, ρίξαμε άφθονη νεραϊδόσκονη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο, βγαλμένο από το πιο χαρούμενο παραμύθι. Το υπέροχο ροζ κρεβάτι με το εντυπωσιακό κεφαλάρι, αντάξιο μιας σωστής πριγκίπισσας δεσπόζει, ενώ το μπουντουάρ-γραφείο της για να μελετά πια με τη δασκάλα της στον δικό της χώρο είναι πλέον πραγματικότητα! Και εννοείται πως δεν σκεφτήκαμε μόνο το διάβασμα! Διαμορφώθηκε και ένας χώρος με πουφ και μαξιλάρια για να χαλαρώνει και ν’ απολαμβάνει στην τηλεόραση τα αγαπημένα της κινούμενα σχέδια!

Υποδεχτήκαμε τη μικρή μας με μεγάλη αγωνία! Της κλείσαμε τα μάτια με ένα ροζ μαντήλι και με ασφάλεια την οδηγήσαμε και ανεβήκαμε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στη σοφίτα. Κοίταξε το είδωλό της στο μεγάλο καθρέφτη και διστακτικά γύρισε το βλέμμα της προς το χώρο… Αυτό που είδε δε το περίμενε! Ένα ανοιχτό βεστιάριο γεμάτο φορέματα μόνο για εκείνη! Πλησίασε, τα περιεργάστηκε ένα-ένα και εντόπισε εκείνο που θα φορούσε για να υποδεχτεί τις φίλες της. Ένα μακρύ, φούξια φόρεμα που συνδύασε με χρυσά παπούτσια και ασορτί τιάρα!

Όμως, το όνειρο δε σταματούσε εκεί! Την παρακινήσαμε να προχωρήσει και όταν είδε και τον υπόλοιπο χώρο σάστισε! Εξερεύνησε κάθε σπιθαμή και μόλις συνειδητοποίησε τη μεγάλη αλλαγή, ήθελε να έχει στο πλευρό της την οικογένεια και τις φίλες της να μοιραστεί τη χαρά της!

Τους υποδέχτηκε με τον αέρα μιας κανονικής πριγκίπισσας για να ζήσουν μαζί την ξεχωριστή αυτή μέρα!

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του ΟΠΑΠ και της ενέργειας “MAD for a Cause”: Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» 

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας για την πολύτιμη προσφορά τους: Μαρίνα-Αστάρτη Αναγνωστοπούλου