«Κάθε εμπόδιο για καλό», λέει μια παροιμία. Και όλες οι παροιμίες για κάποιο λόγο έχουν βγει. Αυτό μπορούμε να πούμε και για την εκπλήρωση της ευχής της Μάρθας μας, του γλυκύτατου αυτού κοριτσιού μας.

Το δωμάτιό της ήταν πια πολύ παιδικό για εκείνη και τα χρόνια της εφηβείας όλο και πλησιάζουν. «Κάτι που να ταιριάζει πιο πολύ σε εμένα, στην ηλικία μου», μαρτυρούσε η σκέψη της όσο μιλούσε στη νεράιδα για την ευχή της. Έτσι κι έγινε!

Η πανδημία και το lockdown ανάγκασαν τη νεράιδά της να «πατήσει φρένο» στην εκπλήρωση της ευχής άθελά της. Η Μάρθα, όμως, ήταν υπομονετική. Το lockdown τελείωσε και αμέσως βάλαμε μπρος για την προετοιμασία του δωματίου. Η Μάρθα άφησε νεράιδες και ξωτικά να δημιουργήσουν, έχοντάς τους τυφλή εμπιστοσύνη. Μόνο ένα πράγμα τους ζήτησε: μια μεγάλη τοιχογραφία μιας πικραλίδας που βγάζει νότες. Με μεγάλη χαρά, ο ζωγράφος Μάριος Σιμόπουλος, μεταμορφώθηκε κι αυτός σε ένα από τα ξωτικά και αποτύπωσε την πικραλίδα πάνω από το γραφείο του δωματίου, έτσι ακριβώς όπως την είχε ζητήσει η Μάρθα.

Και εκεί που βρισκόμασταν μια ανάσα μακριά, μια μικρή «αναποδιά» ανάγκασε την εκπλήρωση της ευχής να καθυστερήσει λίγο ακόμη. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, η μέρα της εκπλήρωσης συνδυάστηκε με μία σημαντική μέρα: Την ημέρα της τελευταίας της θεραπείας!

Το σχέδιό μας για την έκπληξη άρχισε να εφαρμόζεται, όταν η Μάρθα πήγε στο φροντιστήριο για μάθημα. Σηκώσαμε μανίκια και σε χρόνο ρεκόρ το δωμάτιο ήταν έτοιμο. Συγγενείς και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί στο σπίτι, περιμένοντας τη μικρή μας. Και η στιγμή έφτασε! Η Μάρθα γύρισε στο σπίτι και συνειδητοποιώντας τι συμβαίνει έτρεξε να ανοίξει την πόρτα του δωματίου της. Τα μάτια της, τρέχοντας δεξιά – αριστερά, σκάναραν τον χώρο. Κρυμμένα στο νέο της δωμάτιο ήταν δωράκια, με τη Μάρθα να αρχίζει την εξερεύνηση. Μαζί με την αδερφή της τα έβρισκαν και τα άνοιγαν ένα-ένα, έχοντας σε όλα την ίδια λαχτάρα.

Μια στιγμή θα κρατήσουμε εμείς από την εκπλήρωση της ευχής της: Κάποια στιγμή, μόλις ολόκληρη η οικογένεια συνειδητοποίησε πως η ασθένεια βρισκόταν πια μίλια μακριά, κυριολεκτικά με την τελευταία θεραπεία και μεταφορικά με την εκπλήρωση της ευχής και την έναρξη μίας καινούργιας ζωής, όλη η οικογένεια ξέσπασε σε κλάματα χαράς!

θερμά το OMMA Santorini και την EPOQUE COLLECTION για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Εύα Μάνογλου, Κωνσταντίνος Καρίκας

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Elite Strom, IKEA, JYSK, Verdi Karasani, Orphee Beinoglou, Βιοκαρπέτ, Vitex, Μάριος Σιμόπουλος, Στην Πόλη, Jomahome, Go Smart, Hellas Tech, Georgiou, Κώστας Σάλτας, Pizza Grill Δούρειος, MyIkona, Craftbox

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές σε είδος: ΚΕΝΤΙΑ, Decoworld Girgiris

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!