Η Μαρία είναι 16 ετών και το όνειρό της είναι να περάσει στην Ιατρική. Θέτει στόχους, πειθαρχεί και εργάζεται σκληρά προκειμένου να επιτύχει! Όμως η διαχρονική και βαθιά της αγάπη είναι η μουσική. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τις νότες του πενταγράμμου με πολλαπλούς τρόπους. Για χρόνια έκανε μαθήματα κιθάρας, μέχρι που το αφτί της άρχισε να ελκύεται από μια ιδιαίτερα απαλή και συνάμα δυναμική μελωδία.

Η έλξη αυτή αποτυπώθηκε στην ευχή της: να αποκτήσει ένα αρμόνιο. Ήταν βέβαιη για αυτό που ήθελε. Είχε κάνει ακόμη και την απαραίτητη έρευνα για το ιδανικό μοντέλο όπου θα ξεκινούσε η εκπαίδευσή της ως αρχάρια, μα και θα μπορούσε να εξασκηθεί όταν θα αποκτούσε εμπειρία. Επιπλέον είχε αναζητήσει κάθε εναλλακτική επιλογή δασκάλων και μεντόρων που θα την μυούσαν σε όλα τα μυστικά του αρμονίου.

Έμενε μόνο να αποκτήσει το δικό της αρμόνιο, το οποίο περίμενε υπομονετικά, διατηρώντας σε απίστευτη ισορροπία τη χαρά και την αγωνία της. Ονειρευόταν παρτιτούρες και νότες και γλυκές μελωδίες.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δεν ευνόησαν την εκπλήρωση της ευχής με τον μαγικό τρόπο που έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο οι νεράιδες από τη φύση τους δε συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από τη συγκίνηση στα μάτια του παιδιού και φυσικά το ευτυχισμένο χαμόγελο του. Η Μαρία γνώριζε μόνο ότι η ευχή της είχε δρομολογηθεί. Ήταν θέμα χρόνου να γλιστρήσουν τα δάχτυλά της στα πλήκτρα ενός ολοκαίνουργου αρμόνιου. Με απόλυτο σύμμαχο στην ωραιότερη συνομωσία τη μητέρα της, προετοιμάσαμε με άκρα μυστικότητα τις εκπλήξεις χωρίς η νεαρή έφηβος να υποψιαστεί τί την περίμενε. Νωρίς το μεσημέρι μιας Τετάρτης, έλαβε μια βιντεοκλήση από τις νεράιδες οι οποίες στέκονταν μπροστά από την οθόνη και χάζευαν το γλυκύτατο κορίτσι με το καθηλωτικό χαμόγελο και την ευγενική έκφραση. Ξαφνικά το πρόσωπό της φωτίστηκε. Στην οθόνη είχε ξεπροβάλει ένα ακόμα παράθυρο με μια οικεία φυσιογνωμία που χαμογελούσε συνωμοτικά. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ένας από τους αγαπημένους της τραγουδιστές, ήταν εκεί μόνο για εκείνη!

Η Μαρία με την πιο φυσική και αγνή μορφή παιχνιδιάρικης ευτυχίας, απολάμβανε την ιδιωτική βιντεοκλήση με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ο οποίος δε σταμάτησε να τη βομβαρδίζει με ερωτήσεις επιθυμώντας να τη γνωρίσει καλύτερα και να ανταλλάζουν γνώμες για τη μουσική. Η συστολή και η αυτοσυγκράτησή της δε στάθηκαν ικανές να κρύψουν την αυθόρμητη χαρά της που εντεινόταν όσο συνειδητοποιούσε ότι αυτό που συνέβαινε ήταν όντως αληθινό.

Χωρίς να προλάβει να πάρει ανάσα, μόλις αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο την οδηγήσαμε σε ένα δωμάτιο που η ίδια δεν επισκέπτεται συχνά. Μόλις άνοιξε την πόρτα συνειδητοποίησε ότι η βιντεοκλήση ήταν αντιπερισπασμός για να στηθεί μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη. Αυτό που αντίκρυσε την έκανε να συγκρατήσει για μια στιγμή την αναπνοή της και να ανοιγοκλείσει τα μάτια της, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν ονειρεύεται. Το αρμόνιο βρισκόταν έτοιμο συναρμολογημένο μέσα στο δωμάτιο και η Μαρία ενθουσιασμένη, αν και με ελάχιστη εμπειρία, μας χάρισε μερικές μελωδίες από ένα υπέροχο απόσπασμα των Πειρατών της Καραϊβικής και μας αποχαιρέτησε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Η μέρα ωστόσο, έκρυβε μερικές ακόμα εκπλήξεις για τη γλυκιά μελωδό, μια μέρα που ευχόμαστε να της μείνει αξέχαστη και να αποτελεί την πιο χαρούμενη νότα στις αναμνήσεις της.

Κάθε φορά που εκπληρώνουμε ευχές παιδιών νιώθουμε σαν να εκπληρώνουμε τις δικές μας ευχές. Η χαρά που λαμβάνουμε από τόσο αγνά πλάσματα έχει τη δύναμη να μας συνεπαίρνει και να μας θυμίζει γιατί το να προσφέρεις από την καρδιά είναι από κάθε άποψη σημαντικότερο από το να λαμβάνεις.  Γιατί η δύναμη που νιώθεις να αντλείς από μέσα σου για να προσφέρεις χαρά, μετατρέπεται σε αληθινή ευλογία που σε συνοδεύει σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

* Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε που για ακόμη μία φορά στάθηκες στο πλευρό μας και που  έδωσες μεγάλη χαρά στη Μαρία!

Αυτή η ευχή εκπληρώθηκε με την πολύτιμη προσφορά του ΟΠΑΠ και της ενέργειας “MAD for a Cause”: Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»