Δεν είναι μόνο η εκπλήρωση της ευχής, είναι ολόκληρο το «ταξίδι» που έχει σημασία για ένα παιδί. Στην περίπτωση της Μαρίας, η μαμά της μας είπε ότι από τη στιγμή που τη γνωρίσαμε μέχρι την εκπλήρωση της ευχής της η χαρά της ήταν τεράστια: «Υπήρχε αυτή η αναμονή, αυτή η λαχτάρα!».

Παρόλο που οι δυσκολίες και οι αλλαγές εμφανίζονταν η μία μετά την άλλη, η χαρά της Μαρίας και η όρεξή μας για την κατασκευή του νέου της δωματίου παρέμεναν ίδια.

Η οικογένεια βρισκόταν στη διαδικασία της μετακόμισης σε άλλο σπίτι, όταν εκπληρώθηκε η ευχή της, οπότε το νέο της δωμάτιο κατασκευάστηκε κατευθείαν εκεί. Το σπίτι, όμως, δεν ήταν έτοιμο να κατοικηθεί. Μέχρι και οι πόρτες και τα κουφώματα έπρεπε να φτιαχτούν. Με πολλή δουλειά, όμως, και μεράκι, φτιάξαμε ένα ονειρεμένο δωμάτιο. Στο μεταξύ, η Μαρία αγωνιούσε. Ήξερε ότι το δωμάτιό της είναι υπό κατασκευή. Μέρα με τη μέρα, η προσμονή έφερνε τη λαχτάρα και η λαχτάρα έφερνε την τεράστια χαρά της.

Ώσπου το δωμάτιο ήταν, επιτέλους, έτοιμο! Σαν να το είχε σχεδιάσει επίτηδες η νεράιδά της, η Κατερίνα, ήταν έτοιμο ακριβώς πριν τα γενέθλιά της. Έτσι, η ημέρα της ευχής της συνδυάστηκε με την ημέρα που η Μαρία θα γινόταν 7 χρονών.

Είχαμε σχεδιάσει ένα παιχνίδι θησαυρού, που οδηγούσε στο δωμάτιό της, με δωράκια κρυμμένα από ‘δω κι από ‘κει. Το ροζ επικρατούσε σε κάθε σπιθαμή του δωματίου, ενώ νεράιδες και μονόκεροι στόλιζαν τοίχους και έπιπλα. Με μεγάλη επιτυχία, η Μαρία έφτασε μέχρι την πόρτα μέσα σε λίγη ώρα. Μόλις μπήκε μέσα στο δωμάτιο, με μία πολεμική – σχεδόν – κραυγή, άρχισε να τρέχει πάνω-κάτω. Το αγαπημένη της μέρος ήταν το κρεβάτι που έμοιαζε με σπιτάκι. Συχνά-πυκνά, όσο ήμασταν εκεί, έπαιζε κρυφτό και έβγαζε το κεφάλι της από τη χαραμάδα της σκεπής του κρεβατιού.

Η Μαρία ζωγράφισε, έπαιξε με τη νεράιδα που είχε έρθει να την επισκεφθεί, και απόλαυσε όλες αυτές τις χαρούμενες στιγμές αγκαλιά με τη συγκινημένη μαμά της και τον γελαστό μπαμπά της. Στο μεταξύ, το παιχνιδιάρικο γέλιο της μας μετέφερε σε τοπία μαγικά, όπου μόνο τα παιδιά ξέρουν να φτάνουν!

θερμά τη Septona για τη δωρεά

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στην ευχή: Ελίνα Αλεξοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς σε είδος: Myikona, Craftbox, e-linothiki.gr, Sweebies.gr, Avis ,Τhink Art, Οneandolnybaby, Vitex, Elite, I am in fashion, Φανή Λουμάκη

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!