«Υπάρχει ένα μέρος εκεί ψηλά, με 3 σύννεφα δεξιά, ένα νέφος αριστερά και μία ανεμόσκαλα. Ανεβαίνεις, περνάς μία όμορφη πόρτα και φτάνεις σε ένα μέρος ονειρεμένο, ένα δάσος μαγικό, όπου ζουν άλογα σαν τον Πήγασο, μονόκεροι, νεράιδες, ξωτικά. Και αν είσαι ευγενικό και αληθινό παιδί, τότε στα όνειρά σου μπορείς να τα δεις όλα… Αρκεί να κλείσεις τα μάτια και να το πιστεύεις πολύ…»

Αυτό διηγούταν η μανούλα της στη Μελιώ, αυτά τα λόγια τροφοδοτούσαν τη φαντασία της και τη γέμιζαν ελπίδα.

Η υπέροχη, τσαχπίνα Μελιώ, έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα και ειδικά για τα άλογα. Κυριολεκτικά τα λατρεύει και όταν μεγαλώσει, ονειρεύεται να γίνει δασκάλα ιππασίας. Στο παρελθόν μάλιστα και προτού διαγνωστεί η ασθένειά της, παρακολουθούσε μαθήματα. Αγαπάει πολύ τη φύση και τρελαίνεται να περνάει το χρόνο της στην ύπαιθρο.

Δικαιολογημένα λοιπόν η ευχή της ήταν σχετική με τη φύση 😊 Αφότου έμαθε για το αγρόκτημα Αμφίκαια, στροβίλιζε στο μυαλό της να καταφέρει να το επισκεφτεί. Να περάσει μερικές ξέγνοιαστες μέρες με την οικογένειά της, να ζήσει την εμπειρία του αγροτουρισμού και να γεμίσει τα πνευμόνια της με καθαρό οξυγόνο! Η μικρή μας φυσιολάτρης, ανυπομονούσε να γίνει μια σωστή αγρότισσα! Να ασχοληθεί με την κηπουρική, να απολαύσει περιπάτους και άλλες δραστηριότητες στη φύση, και το κυριότερο να βρίσκεται από το πρωί ως το βράδυ κοντά στα αγαπημένα της ζώα, βοηθώντας στη φροντίδα τους! Έτσι, και συνέβη. Η Μελιώ με την υπέροχη μαμά της και τον πολυαγαπημένο μπαμπά της, πέρασαν αξέχαστες στιγμές στο αγρόκτημα και ξέχασαν τις δυσκολίες τους, έστω και για λίγο…

Μα στο όνειρο της Μελιώς υπήρχε κάτι ακόμη, που ευτυχώς οι νεράιδες κατάλαβαν εγκαίρως: τα γλυκά λόγια της μητέρας της, τροφοδοτούσαν την πλούσια φαντασία της με παραμύθια και μυθικά όντα. Έχοντας συναντήσει πολλά αγαπημένα της ζωάκια στο αγρόκτημα, και κυρίως τα άλογα, το μόνο που είχε απομείνει ήταν να συναντήσει έναν μονόκερο. Η σύναξη του νεραιδοσυμβουλίου απέδωσε. Συγκέντρωσαν όση ασημόσκονη μπορούσαν και μεταμόρφωσαν ένα περήφανο άλογο, στο μυθικό ζώο που εκείνη ονειρευόταν.

Και η Μελιώ ούρλιαξε από χαρά, έτρεξε κοντά του και είχε την ευκαιρία να ιππεύσει τον «μαγικό» μονόκερό της. Μετά από πολύ καιρό και απόλυτη προσοχή, ανέβηκε στην πλάτη του περήφανου μονόκερου και δεν σταμάτησε να χαμογελά! Η παραμυθένια αυτή συνάντηση, της χάρισε δύναμη, μεγάλη χαρά και μεταδοτικό ενθουσιασμό! Την έμαθε να πιστεύει, ακόμα και στα πιο απίθανα πράγματα… και ήταν τόσο γλυκιά και όμορφη όπως και το όνομά της… Μία μικρή γητεύτρια των αλόγων, πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση!

Άλλωστε, το κέρατο του μονόκερου, που κράτησε ως ενθύμιο και απόδειξη της εμπειρίας της, δεν θα την αφήσει ποτέ να ξεχάσει το πόσο δυνατή μπορεί να είναι, και πως με λίγη αισιοδοξία και αρκετή πίστη τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Σε όλη την διαδρομή της επιστροφής η Μελιώ τραγουδούσε μέσα στο αμάξι: «Είδα μονόκερο, είδα μονόκερο»

«Τελικά, άλογο είδες ή μονόκερο αγάπη μου;»

«Μονόκερο, καλέ μαμά, αφού πήρα το κέρατό του για ενθύμιο και απόδειξη!»

θερμά την εταιρεία SEPTONA για την υιοθεσία της ευχής της Μελιώς μας!

τους εθελοντές μας: Ήβη Πολυχρονιάδου, Άρτεμις Τόλλη

τους χορηγούς σε είδος: Ζαχαροπλαστείο Dolce, Myikona, Dorian Flowers, Μαγγίνας Γιώργος

τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την υιοθεσία του σταδίου εκμαίευσης όλων των Ευχών για το 2020 (ΑΚΤΩΡ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, REDS)