Η βαθύτερη ευχή του Μιχάλη ήταν να αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο ποδήλατο. Μάλιστα, είχε περιγράψει λεπτομερώς στις νεράιδες το πώς είχε σκεφτεί την ημέρα της ευχής του… Ήθελε να έχει δίπλα του τα αγαπημένα του πρόσωπα και να πάνε όλοι μαζί για kart!

Την ημέρα της εκπλήρωσης, ο καιρός αποφάσισε να «πάει κόντρα» στις νεράιδες! Οι νεράιδες, όμως, δεν θα άφηναν λίγες ψιχάλες να χαλάσουν την ευχή! Έκλεισαν ένα πανέμορφο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, όπου η οικογένεια θα είχε στη διάθεσή της δύο ολόκληρες μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης. Με απόλυτη μυστικότητα, έκρυψαν το ποδήλατο σε ένα από τα δωμάτια.

Καθότι ο Μιχάλης λάτρευε τη μαγειρική, οι νεράιδες φρόντισαν να του κάνουν μια ακόμη έκπληξη. Κάλεσαν στο διαμέρισμα έναν σεφ για να του δείξει τις απόλυτες συνταγές για τα δύο αγαπημένα του φαγητά: πίτσα και παστίτσιο! Μόλις γνώρισε τον σεφ, η αμηχανία του ήταν φανερή. Όμως, με το που στρώθηκαν στη δουλειά, ο Μιχάλης «ξεδιπλώθηκε» και ακολουθούσε βήμα-βήμα τις οδηγίες που του έδινε!

Όταν το παστίτσιο ήταν σχεδόν έτοιμο, οι νεράιδες αποκάλυψαν στον Μιχάλη και τις αδερφές του ότι σε κάθε γωνιά του διαμερίσματος υπήρχαν κρυμμένα δώρα, ενώ το ποδήλατο περίμενε – επίσης κρυμμένο – τον αναβάτη του υπομονετικά. Ο Μιχάλης άρχισε να ψάχνει τα δώρα. Δεν του είχε περάσει από το μυαλό τι κρυβόταν μέσα στο διαμέρισμα.

Μια κραυγή ενθουσιασμού τα μαρτύρησε όλα! Είχε ανακαλύψει το ποδήλατο των ονείρων του! Ένα ντροπαλό χαμόγελο απλώθηκε στο πρόσωπό του και αμέσως εξέτασε τα φρένα και τις ρόδες, ενώ προσπάθησε να ανέβει για πρώτη φορά! Οι νεράιδες ήταν σίγουρες ότι πίσω από το ντροπαλό αυτό χαμόγελο προσπαθούσε να κρύψει τη συγκίνησή του!

Δυστυχώς, λόγω του καιρού ο Μιχάλης δεν κατάφερε να κάνει την πρώτη του βόλτα με το νέο του ποδήλατο. Αποφάσισε, όμως, ότι μια ακόμη μέρα υπομονής δεν ήταν τίποτα μπροστά στη χαρά του. Έτσι, τα παιδιά συνέχισαν να μαγειρεύουν και να κάνουν διαγωνισμούς καλύτερης πίτσας με τον σεφ. Η υπόλοιπη μέρα κύλησε με πολλή μαγειρική και έξτρα ενθουσιασμό!

τους εθελοντές μας: Μαρία Μαλανδράκη, Διονύσης Μπόγδανος, Αθανασόπουλος Παναγιώτης

τους χορηγούς σε είδος: Παπασταματάκης Ιβίσκος, Plaza Hotel, Avis

την εταιρεία Craftbox.gr για την αποστολή birthday box – έκπληξη σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και το myikona.gr για τη χορηγία όλων των προσωποποιημένων  φωτογραφικών άλμπουμ των παιδιών μας!